dysfunksjonell.no
1Oct/160

Skolebenk, eller ikke skolebenk?

Det er mange ting jeg ikke skjønner, og enkelte ting jeg virkelig ikke skjønner. Som for eksempel det at det ikke ble skole på meg til høsten som antatt. Ja, for et eller annet steg på veien ble jeg visst kjepphøy og hellig overbevist om at jeg selvsagt ville komme inn på studiet jeg hadde søkt på, men et par dager før juni ble til juli fikk jeg en e-post fra opptakskontoret ved NTNU som kunne fortelle meg det motsatte. Jeg hadde visst ikke tilstrekkelig matematikk for å kvalifisere til generell studiekompetanse, og det at jeg har studert ved NTNU ved fler tidligere anledninger var visst ikke godt nok for at det måtte være en feil et eller annet sted. At jeg faktisk stressa verre for å ordne generell studiekompetanse våren før jeg flyttet til Trondheim var åpenbart ikke verdt å høre på, ei heller at jeg gikk allmennfag og dermed skulle ha tilstrekkelig matematikk for å oppfylle kravene (angivelig har jeg yrkesfaglig matematikk som tilsvarer tre timer i uka, ikke fem timer i uka som kravet tilsier). Helt ærlig? Jeg skjønte null. Nå hadde jeg riktignok ikke søkt på hverken realkompetanse eller særskilt grunnlag, men at det var dette som skulle stoppe planene mine kom overraskende på meg. Studier ble det iallfall ikke noe av.

Nå er jeg heldigvis ikke typen som gir meg ved første tegn på motstand, så jeg tok like gjerne kontakt med min gamle videregående, i håp om at det kanskje ville være mulig å bekrefte - eller avkrefte - om kompetansebeviset mitt var riktig. Det tok litt tid før jeg fikk svar, men e-posten var både hyggelig og imøtekommende, og hun skulle forsøke å sjekke det opp for meg. På fredag kom svaret jeg ikke riktig hadde turt å håpe på; hun hadde lett og lett, snakket med faglæreren jeg hadde, og funnet ut at jeg ganske riktig hadde hatt den samme matematikken som de andre! Neste steg er å søke utdanningsdirektoratet om å få endret kompetansebeviset eller vitnemålet til å vise riktig fagkode. Kanskje det blir psykologistudier på meg til høsten likevel?

Posted by Shamini on October 1, 2016 – 5:24 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Å herregud Frown Har også opplevd at vgs har rotet til på vitnemålet, og blir så utrolig sinna at de ikke klarer dobbeltsjekke sånne ting før de sender dem ut. Er jo bare framtiden til person de har med å gjøre…

    Lykke til! Håper det ordner seg og at du kommer inn!


Leave a comment

No trackbacks yet.