dysfunksjonell.no
8Dec/150

8. adjektiv: “Firkantet”

Jeg har egentlig lenge planlagt å skrive litt om hjelpemidler og hvor firkantet systemet faktisk kan være, men tiden løper liksom litt fra meg. Dårlig unnskyldning, jeg vet, men sånn er det nå engang bare. Den 29. februar 2008 fikk jeg permobilen min, på skuddårsdagen faktisk. Det skulle bety at stolen jeg sitter i mens jeg skriver dette er.. sju år og ni måneder, pluss veksel. Ganske gammelt for en rullestol, tenker du? Ja, og i løpet av disse årene har jeg opplevd brent motor, kaos i Paris, punkterte hjul, hjul som nesten ramlet av, og andre småting som lett kan sette en 'hjulbeint stakkar' ut av spill på ubestemt tid.

En skulle jo tro at slike hendelser kanskje ville være nok til å sette i gang prosessen med å tilpasse ny stol, men slik er det ikke (den alternative løsningen var å tilpasse en manuell stol jeg ikke kunne bruke.. igjen, firkantet system, fordi det ikke er mulig å få to identiske stoler i tilfelle uhellet skulle være ute når en er avhengig av disse fire hjula). Da batteriet mitt plutselig streika totalt fredagen før Halloween, og tømte seg på et par hundre meter, måtte jeg krangle meg til nye batterier slik at jeg faktisk kunne forlate leiligheten min, og jeg fikk omsider beskjed om at stolen min var besluttet kassabel.

Etter dette har jeg vært på Hjelpemiddelsentralen, møtt fantastiske mennesker som skal sørge for at jeg får ny stol og heldigvis ikke er av den firkantede typen. Dessverre ble det ikke en lowrider (!), for hvor kult hadde ikke det vært, men en nyere og mer moderne utgave av den jeg allerede har. Jeg valgte helt svart denne gangen, ikke blå, rød, lilla eller noe annet spenstig - rett og slett fordi jeg vil ha en stol som er så anonym som mulig, i den grad man kan få en rullestol til å være anonym. Stolen er sannsynligvis bestilt, så etter jul blir det ny time til tilpassing og vi har kommet bittelitt lenger i prosessen. Jeg får et nytt firkantet bord, jeg får en relativt firkantet stol, forhåpentligvis uten firkantede hjul og jeg går en meget bedre verden forøvrig i møte. Oppdatering kommer!

Permobil C500

Photo(s) © Permobil

Posted by Shamini on December 8, 2015 – 12:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.