dysfunksjonell.no
20Feb/150

Hvordan kan en leve uten tilstrekkelig inntekt?

Klokka er nesten to. Betongen utenfor vinduet mitt er våt av regn, og selv om dagen i dag har vist tegn til at våren er i anmarsj, er humøret labert. Om sant skal sies husker jeg ikke sist jeg fikk en god natts søvn, og det blir ikke denne natten heller. For jeg har betalt regninger, og saldoen som står igjen på brukskontoen er alt annet enn oppløftende.

Jeg var jo klar over at den økonomiske hverdagen min kom til å bli annerledes når de nye trygdereglene trådte i kraft fra 1. januar, men å skulle deale med 2000 kroner mindre i måneden er virkelig ingen enkel utfordring. Jeg skulle visst ut i arbeid, for å tjene de ekstra kronene jeg behøver for å leve. Ut i arbeid ja. Hvordan er det tenkt gjennomført? Hvor er alle arbeidsplassene som venter med åpne armer for å ønske meg, en rullestolbruker uten papirer på noe som helst vettugt, velkommen som verdsatt arbeidstaker? Jeg har forsøkt å skaffe meg jobb siden jeg gikk ut av videregående, uten hell. Jeg klarte å drive som selvstendig næringsdrivende i fem år, før jeg måtte avslutte det kapittelet også - fordi det koster å drive eget, og fordi en må ha en jævlig god forretningsidé for å komme seg opp og frem. De faste utgiftene for denne måneden er betalte, regninger forøvrig er lagt til forfall, og jeg har 1800 kroner igjen å leve for frem til neste utbetaling den 20. mars. Kan noen lære meg å trylle?

Det er nesten så jeg vurderer kronerulling, men å tigge om penger blir for dumt, selv for meg. Jeg trodde hverdagen skulle bli bedre med egen leilighet, med et voksende sosialt liv, men som det ser ut nå kommer økonomien min til å forhindre meg i å være den jeg ønsker å være - jeg har rett og slett ikke råd.

Posted by Shamini on February 20, 2015 – 2:47 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Den der regjeringen har egentlig ikke tenkt over hva dem har gjort, tror nå jeg. For vi som er ufør, får jo ikke noe hjelp fra NAV uansett, for vi er jo liksom ferdig behandlet av dem. Og skal man begynne i en jobb, så er det jo pokker ikke mye man kan jobbe, før man detter ned i trygd. Og samtidig, skal man ha NAV til å hjelpe, så må man melde seg arbeidsledig, og begynne å sende meldekort, for at dem skal kunne hjelpe oss..Nei det her systemer er så latterlig, at det er til å grine av!


Leave a comment

No trackbacks yet.