dysfunksjonell.no
25Jan/150

Kindle Paperwhite

Dette innlegget her skulle jeg egentlig skrive i oktober, men jeg kom ikke lenger enn én setning og den ble aldri postet. Rimelig teit, ettersom det burde ha vært et punkt i nyttårsinnlegget mitt, for i oktober fikk jeg nemlig en gave av mamma; en flunkende ny Kindle Paperwhite.

Det er min andre Kindle, den første kom i hus fordi jeg hadde et brennende ønske om å lese mer uten å slite meg ut på å holde disse enorme fantasy-biblene jeg gjerne foretrekker. Funksjonshemmet, vet du. Svak som få. Uansett, jeg ble ikke så veldig mye flinkere å lese, med unntak av på lange bilturer og slike ting, men den var liksom fortsatt litt stor og komplisert å håndtere med én hånd. Da Kindle Paperwhite kom siklet jeg selvfølgelig verre, men jeg hadde ikke mulighet til å ta meg råd til en, og da mamma var her i oktober overtalte hun meg til å bestille en med hennes kort. La meg bare si at jeg elsker den! Jeg valgte den billigste Paperwhite-n fordi den har bakgrunnsbelysning, slik at jeg ikke er avhengig av nattbordslampe (eller det at noen må slå på og av lyset for meg midt på natta), og den er helt fantastisk å lese på.

Kindle Paperwhite

Uten min nye bestevenn Mr. Paperwhite hadde jeg nok sannsynligvis stanget hodet i veggen disse dagene jeg har måttet legge meg et halv døgn tidligere enn jeg pleier fordi jeg har vært sånn halvveis uten assistanse, men istedet har jeg levd meg inn i fiktive verdener og kost meg med bøker igjen. I tillegg har jeg, med litt hjelp fra ebokhyllami - en stor takk til Marianne - konvertert de to første bøkene i Ravneringene til Kindleformat, så «Odinsbarn» er neste tittel på leselista mi. Deretter er det å fullføre «Good Omens» av Neil Gaiman som står for tur, før jeg atter en gang setter kursen mot Krynn.

Filofaxnerden i meg har egentlig litt lyst til å sette seg et mål for 2015, lage en leseliste og notere ned hvilke bøker som faktisk blir lest i løpet av de neste 12 månedene. Kunne jeg klart en bok i måneden kanskje? Resten av meg krysser trassig armene, himler med øynene og tramper litt furtent med beinet, rimelig lite fornøyd med å bli påtvunget å skulle lese av alle ting.

Photo(s) © Amazon

Posted by Shamini on January 25, 2015 – 2:54 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg bare MÅ ha en bok mellom fingrene mine, hehe Smile Jeg bare elsker å lese bøker Smile Og som du sier, når man sitter i bil, fly eller på toget, da er det kjekt med litt lese stoff Smile

 2. Kindle har revolusjonert min leseopplevelse. Jeg slipper å drasse med meg de gigantiske fantasybøkene på bussen, i tillegg slipper jeg å bruke lommelykt når jeg leser på senga, også får jeg bøkene med en gang. Det eneste jeg savner er turene til biblioteket.

  For å ha oversikt over hva jeg har lest og ønsker å lese bruker jeg Goodreads. Det skal ligge en knapp i Kindle som linker rett til websida.

  • Tusen takk for tips, Sindre! Siden vi leser samme sjanger, har du noen titler eller forfattere å anbefale kanskje? Jeg er helt enig med deg, men det jeg savner er den spesielle lukten av papir, gjerne i eldre bøker.

   • Wheel of Time
    De tre første bøkene i serien er fine. Etter dette blir et litt for flatt med en uutholdelig feel good stemmning.

    The Dresden Files
    Enkel underholdning, artig univers.

    The Malazan Book of the Fallen
    Hardcore fantasy, null feel good og herlig underholdning. Driver på med den første boka nå. Er ikke like god i engelsk som deg. Språket er vanskelig, men med Kindle er det veldig lett å søke opp ordene.

    Sånn ellers er liker jeg Svermen, Emperor-serien og leser nuh på The Commonwealth Saga.

    • Hjertelig takk for tips! Wheel of Time hadde jeg i paperback da den kom, og jeg leste vel sånn omtrent halve boka før jeg innså at jeg syntes serien var drepende kjedelig. Kanskje litt forutinntatt etter bare en halv bok, men det jeg leser må nesten fenge meg. Jeg skal absolutt sjekke om de andre seriene!.. og takk for komplimenten. Wink

 3. Har du noen tips?

  • Jeg vet ikke helt, jeg? Jeg har ikke lest så veldig mye de siste årene, men Dragonlance-bøkene av Weis og Hickman er blant mine favoritter. Jeg er også veldig glad i mange av Discworld-bøkene, og selvfølgelig Neil Gaiman. Tror jeg for det meste leser ting alle andre har lest hundre ganger før meg, type gamle klassiere, og aller helst på engelsk.

 4. Jeg er også veldig glad i min Paperwhite.
  Perfekt for lesing på sengen og på reise. Det er litt for lett å bestille bøker, jeg har mangepå min Kindle som jeg ikke har fått lest ennå.

  Jeg er listenerd og har liste over hvilke bøker jeg vil lese i 2015 på Evernote…. Wink

  • Listenerd. Tell me about it. Jeg har ikke lista mi Evernote, men i Filofaxen min – skrevet i fargerikt blekk. Ja, for den ble jo til etter at jeg skrev innlegget. Har du noen tips til meg? Smile

 5. Jeg kjøpte meg også Paperwhite i høst, etter at min gode, gammeldagse Kindle (gen. 2 tror jeg) fikk seg en kakk og ødelagt skjerm. Jeg savner litt bla-knappen i stedet for touch, men det veier opp at den er mindre og har det fantastiske bakgrunnslyset Smile

  • Jeg er egentlig litt enig, for jeg kunne absolutt tenkt meg bla-knapper istedet for touch – det er ikke alltid Kindle-n min skjønner hvilken vei jeg vil bla, selv om jeg toucher i kanten, og det kan være ganske irriterende. Bakgrunnslyset er helt magisk, jeg elsker det!

   Har du noen spennende bøker du kan tipse om? Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.