dysfunksjonell.no
3Jul/130

Eventyret fortsetter.. på Ranheim!

Jeg har ikke lenger kontroll på dagene, og slett ikke datoene, men jeg sendte altså inn en søknad om startlån og tilskudd til bolig for kanskje to måneder siden. Jeg turte ikke håpe på hverken tilsagn eller tilstrekkelig med penger for å kunne kjøpe meg en leilighet her i Trondheim, slett ikke når boligmarkedet er som det er - men jeg måtte jo prøve. Det nytter liksom ikke grave seg ned i håpløsheten. Håpet er dessuten lysegrønt, remember?

Så kom beskjeden jeg ikke hadde turt å håpe på, den 29. mai fikk jeg vite at boliglånssøknaden min ville bli prioritert og at jeg skulle få svar i løpet av uka etter. Det var den mest slitsomme uka på veldig lenge. Tusen ting var innom tankene mine, både positive og negative, og tanken på at jeg ikke ville få lån - eller iallfall ikke nok til å kjøpe leilighet har vært tung. Mest fordi jeg føler meg fanget her, fanget i en situasjon jeg ikke vil være i. Juni kom, og den 7. ble en veldig spesiell og gledelig dag for meg. For selv om det var fredag og dermed farlig nærme fristen kommunen hadde satt for behandling av boliglånssøknaden min, fikk jeg telefonen jeg hadde ventet på. De hadde fattet et vedtak, og brått hadde jeg nok penger til å kjøpe leiligheten jeg så veldig gjerne vil ha! Jeg visste ærlig talt ikke om jeg skulle le eller gråte, om jeg skulle tro det jeg hørte, eller om jeg skulle tro at noen drev gjøn med meg - men fantasien om leiligheten ble plutselig en realitet.

På kalenderen stod det i går 1. juli, og jeg har endelig fått underskrevet kontrakten på den nye leiligheten min. Det har vært noen uklare beskjeder, noen misforståelser, noe manglende informasjon og noen små skuffelser underveis, men nå er den iallfall min - og jeg sitter nå med gjeld, alene, til langt oppover ørene. Jeg er veldig glad for at det endelig er helt, helt sikkert, men samtidig hadde jeg løyet om jeg hadde sagt at det ikke var bittelitt skremmende å sitte med så stor gjeld.

Prosjektet er under oppføring, så leiligheten er ikke innflyttingsklar før utgangen av mars 2014 - noe som egentlig er altfor lenge til - men det er nå engang sånn det er. Dessverre har jeg ikke den luksusen det er å kunne bo hvor som helst, så da denne muligheten dukket opp bestemte jeg meg for å gripe den, og jeg er helt sikker på at det blir veldig, veldig bra. Nedtellingen er iallfall i gang!

Posted by Shamini on July 3, 2013 – 12:34 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Jeg gleder meg sånn til å kunne besøke deg i den nye leiligheten din! Så fantastisk at du fikk finansieringen du trengte, og at alt endelig begynner å bevege seg i riktig retning!

    • Dagen i dag hadde med seg ytterligere to steg i riktig retning, så jeg tror dette blir ganske så bra når mars kommer. Jeg gleder meg iallfall veldig, både til leiligheten er klar og til du kommer på besøk! Smile

  2. Supert Smile Ingenting som er bedre enn at man får det man ønsker seg Smile Ja markedet er horribelt idag, det ser jeg også i Bodø. Skulle selv ønske jeg fikk nytt startlån, men slik det ser ut i dag, så får jeg det ikke. Har visst for mye gjeld Razz Men bolig fikk jeg jo da, selv om det bare ble med 2 soverom og ikke 3 Smile Men gratulere nok en gang, også får man krysse fingrene for at året går fort Smile Da skal jeg jammen komme å besøke deg, når du har kommet i orden Smile

    • Er det ikke sånn at du må selge det du har før du kan få startlån? Jeg mener iallfall det. Det ble gjort et unntak i min sak fordi jeg må ha et sted å bo frem til leiligheten er klar, og jeg var nødt til å kjøpe den nå dersom jeg skulle ha leilighet akkurat der. Horribelt ja? Når 3.000.000,- er ‘billig’ for 75kvm, da er det noe som er galt.. Tusen takk for gratulasjoner, og du er selvfølgelig velkommen på besøk når jeg har kommet meg på plass. Smile

  3. Det ordner seg alltid for snille jenter, Shamini ! Gratulerer Smile Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.