dysfunksjonell.no
29Apr/130

Sunndalsøra 2013

Det vakre Sunndalseventyret er nok en gang over for denne gang, og selv om den i år ble en veldig kald og forblåst opplevelse. Det ble ingen voldsomme prestasjoner i utstillingsringen, selv om vi i aller høyeste grad gjorde det bra, men vi oppleve den mektige og majestetiske Moder Jord på nært hold - noe som virkelig gjør Sunndalen magisk. Å sitte i et fortelt sammen med gode venner, god mat på bordet og noe godt, og varmende i glasset, blir ekstra spesielt når det plutselig smeller skarpt i fjellet som ruver høyt over campingplassen og lyden av et buldrende steinras er nærmere enn man vil innrømme at man liker.

«Årets vakreste utstilling» var vel egentlig ikke så mye å skryte av hva vær og vår angår, men en hel helg med flotte mennesker, gamle og nye bekjentskaper, utstilling og majestetiske naturkrefter overskygger glatt humørsyke værguder. Og selv om det i aller høyeste grad er skremmende å se store snømasser rase nedover fjellsiden i enorm fart, eller å campe ved foten av et fjell når man stadig hører brakene av stein som løsner et eller annet sted i nærheten.. kan man ikke annet enn å la seg fascinere over hvor fantastisk det er å få oppleve noe så mektig. Sunndalen er noe for seg selv, det er helt sikkert.

Sunndalsora, April 28th 2013Trædal Hotell & Turistsenter, 28. april 2013

Sunndalsora, April 28th 2012Trædal Hotell & Turistsenter, 28. april 2012

Sunndalsora, May 1st 2011Trædal Hotell & Turistsenter, 1. mai 2011

Dag 1

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette, og slett ikke med overbevisning, men det var utrolig deilig å ha oppmøtetid 09:00 og dermed være først ut i utstillingsringen vår. Med nyinnkjøpt ullundertrøye, selvheklede pulsvanter, håndvarmere, jakke og skjerf var jeg klar til dyst. Værgudene var overhodet ikke på vår side, og jeg var nok en gang sjeleglad for at vi kjøpte utstillingstelt når vi fikk sjansen - uten det hadde utstillingsdagen blitt en våt affære.

Amazing Tails Sing for the Moment
Siden sist gang vi gjestet Sunndalsøra har vi jo fått en hund til å stille, nemlig Felix. Han skulle debutere i juniorklasse, og jeg hadde tro på at dette kom til å gå kjempebra. Vi har vært på handlerkurs, vi har jobbet mye, og Felix er absolutt en drøm å ha med å gjøre - i tillegg med et gemytt som sjarmerer enhver i senk. Det gikk ikke helt som jeg hadde sett for meg, og vi endte opp med Excellent og ble plassert som 4. beste juniorhann. Jeg er klar over at han har sine 'feil', men jeg syns ikke han fortjente å bli satt sist - han stod kjempefint, han gikk bra, han var både tålmodig og samarbeidsvillig.

Tolerate head, skull could be more apple shape. Nose could be shorter. Correct front. Good topline. Could be little more solid. Good chest. Nice rear. Excellent tailset + position. Tolerate texture. Correct movement in front + rear.

27. april, 2013 · Dommer: Laurent Heinesche, Luxemburg

En burde så absolutt ikke klage når en har fått Excellent, det er en bragd i seg selv, men jeg må innrømme at det er litt frustrerende når man ikke skjønner hvorfor man blir plassert som nummer fire, og ikke engang får en forklaring fra dommer.

Xina Cross Country
Så var det Theos tur, noe som alltid er like spennende. Han har utviklet seg veldig gjennom vinteren, og blir bare vakrere og vakrere. Riktignok er jeg en smule inhabil, han er jo øyenstenen min, men når andre kommenterer hvor flott han har blitt.. da har jeg lov til å være stolt av ham. I tillegg har vi jobbet mye med skepsisen og engstelsen ovenfor andre hunder som kommer for nærme - noe som ser ut til å gitt veldig gode resultater, selv om vi absolutt ikke er i mål enda. Theo er ikke så glad i å måtte gå på ujevn gressbane, spesielt ikke om den er litt våt og i tillegg er overstrødd med løv og kvister, men han gikk iallfall.

Correct head. Correct front. Excellent topline. Very good chest. Nice rear. Excellent tailset + carriage. Good texture. Unstable movement in the rear. Correct in front. Could have a little more carriage in profile.

27. april, 2013 · Dommer: Laurent Heinesche, Luxemburg

Underlaget gjorde ham ustabil i bakbeinsbevegelsene, i tillegg til at han i utgangspunktet ikke er perfekt på det punktet, og han er fæl med å senke hodet når han går i utstillingsbånd. Sistnevnte problem er noe vi må jobbe med. Han stilte bare mot én annen hund, fikk Excellent og ble deretter plassert som nummer to. Litt skuffende, men slett ikke uventet.

Dag 2

Med oppmøtetid en time senere enn på lørdag satte vi kursen ned mot utstillingsområdet for å gjøre oss klare. Aberet med å ikke være første klasse i ringen er at det alltid blir forsinkelser, og disse forsinkelsene er som regel mye verre enn man tror (og håper).

Amazing Tails Sing for the Moment
Selv om Litjdalingen truet med å blåse utstillingsteltene helt til Oppdal ble jeg veldig stolt av ekvipasjen min i ringen. De samarbeidet veldig godt, og Felix viste seg virkelig bra. Akkurat som dagen før stod han kjempefint, gikk bra, viste tålmodighet og var samarbeidsvillig - men det var ganske tydelig at han syns det var kaldt.

Very good head and expressions. Nice body, but topline a bit coved in static and move. Good tailset. Excellent coat quality. Excellent temperament. Good movement.

28. april, 2013 · Dommer: Maite Gonzalbo Lorenzo, Spania

Til tross for at kritikken nærmest ble motsatt av den han fikk dagen før, fikk han Excellent og ble nok en gang plassert om 4. beste juniorhann - uten at jeg helt skjønner hvorfor.

Xina Cross Country
Da Theo entret ringen var det egentlig litt kaotisk på alle kanter. Vinden hadde økt gradvis utover dagen, og Øyvind ble nødt til å be om en aldri så liten timeout for å bardunere utstillingsteltet vårt litt ekstra. For å være på den sikre siden. Theo gikk mot den samme hunden som dagen før, men denne gangen overrasket han med å først få Excellent og så bli plassert som nummer en - og ikke nok med det, han fikk jammen CK også!

Excellent head and expressions. Nice topline. Nice body. Good tailset. Good coat quality. Good temperament. Good movement.

28. april, 2013 · Dommer: Maite Gonzalbo Lorenzo, Spania

CK kvalifiserte ham til å kjempe om tittelen "Beste Hann", og selv om han utagerte et par ganger - noe han kan gjøre om han blir for usikker - endte han til slutt opp som 3. beste hannhund. Dommer la dessuten til; «remember you're a chihuahua, not a crocodile», og en actionfylt dag ble avsluttet med store smil og boblende latter.

Photos © Shamini Thevarajah 2011-2013

Posted by Shamini on April 29, 2013 – 3:53 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.