dysfunksjonell.no
17Feb/130

Urban Decay NAKED Basics

Siden jeg er u-be-skrivelig lei av Urban Decay og at de spyr ut de samme øyenskyggene igjen og igjen i ulik innpakning, bestemte jeg meg for å bare drite i deres siste internetthype; NAKED Basics. Hvorfor i alle dager skulle jeg kjøpe enda en palett full av skygger jeg har fire eller fem av fra før? Urban Decay har virkelig gode øyenskygger, og jeg har absolutt vært fan siden jeg kjøpte «Get Baked» som min aller første palett fra dette merket, men nok er nok. Jeg postet aldri 'sammenligningen' jeg gjorde hvor jeg gikk gjennom alle palettene mine, skrev ned navnene på alle skyggene, og deretter talte over hvor mange ganger hver enkelt skygge gikk igjen, men la meg bare si at resultatet var deprimerende. Og med denne depresjonen kom også konklusjonen om å la være å kjøpe fler paletter fra Urban Decay. Så fikk jeg en e-post fra LookFantastic med tilbud om å kjøpe denne paletten for £20 eller 179,- NOK med aktuell valutakurs, og hvordan kunne jeg avslå sånt et fint tilbud?

Urban Decay NAKED Basics Palette

Urban Decay NAKED Basics Palette

Dette er ikke en palett som er umulig å gjenskape med 'duplikater' fra andre merker i andre prisklasser, men etter at jeg hadde gjort litt research kunne jeg overrasket konkludere med at jeg per i dag faktisk ikke eier en eneste en av skyggene listet som gode 'dupes'. Hvem hadde vel trodd at dét var mulig? Jeg mener, c'mon, jeg vet jo at jeg har en ganske innholdsrik samling av øyenskygger. Min lille oppdagelse tok uansett livet av det minste lille snev av dårlig samvittighet jeg hadde over å ha kjøpt denne paletten likevel, og som en ørliten bonus (eller hva du måtte ønske å kalle det) er disse skyggene i den nye og forbedrede formulaen til Urban Decay.

Paletten i seg selv er ganske liten, nesten ubeskrivelig søt, og er lagd av et gummiaktig materiale (som naturlig nok fanger opp alle fingeravtrykk, selv om det ikke er like ille som med NARS' innpakning). Navnet er liksom forhøyet, og kjennes ut som om det er skrevet i samme fløyelsmateriale som NAKED var kledt i. En bra ting? En dårlig ting? Det får bli opp til deg. Jeg vet iallfall at denne lille paletten kommer til å vise seg å være veldig praktisk når jeg er ute og reiser, og bare trenger noen få nøytrale skygger for hånden. Jeg skulle ønske den hadde hatt en liten kost eller to, men du vet.. en kan ikke få alt en vil ha.

Photos: Urban Decay NAKED Basics Palette © Shamini Thevarajah 2013

Posted by Shamini on February 17, 2013 – 6:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. lookfantastic har 10% på Urban Decay nå, så jeg måtte bestille meg denne etter at jeg hadde lest dette Smile

  • Tusen takk for suuupert kompliment! Grin Jeg håper du blir fornøyd med den. Den er på ingen måte revolusjonerende, men jeg har brukt min mye allerede, senest når jeg var på valentindate med kjæresten.

 2. Så bra du var fornøyd da Smile Jeg vurderte den kjapt, men slo det heldigvis fra meg like kjapt. Tror ikke det er helt mine farger. Og så har jeg vel nok nøytrale skygger nå Smile

  • Jeg skulle jo ikke ha den! Ikke søren liksom. Jaja, sånn går det når man ikke har kontroll på seg selv, men for all del.. det er en kjekk liten palett som har fått mye oppmerksomhet fra meg allerede, og jeg liker veldig godt at det kun er én skimmerskygge i den. Det gjør den så mye mer anvendelig. Om man må ha den? Nei. Smile

 3. Forresten; Kommer det et oppfølgingsinnlegg med swatches? Smile

 4. Da lurte du meg også Wink Jeg har faktisk hatt lyst å prøve Urban Decay en stund og jeg har faktisk INGEN nøytrale øyenskygger lenger, ( elsk på nesten 3 åringer og flisgulv på badet altså <3 ) så da passet jo dette tilbudet perfekt..
  takk for tips iallefall, og det gledes til den dumper ned i postkassa Smile

  • Jeg lurer ingen, jeg har jo ikke engang affiliate-linker i innlegget! Wink Urban Decay har herlige skygger, så lenge du 1. ikke bryr deg for hardt om glitter, og 2. begrenser deg til noen få paletter (ellers vil du fort rive deg i håret over bortkastede penger). Kvaliteten er jevnt over veldig god, de er myke og pigmenterte, og gode å jobbe med. Og har du ingen nøytrale skygger, vel.. da ser jeg ingen grunn til å ikke eie denne. Håper du liker den! Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger. Smile

   • Jaok, innlegget ditt fikk iallefall lurt meg til å shoppe litt Wink
    Nei, ingenting nøytralt nå lenger, de ligger som pulver i støvsugeren etter at minstemor skulle “minke sej søøøl”
    Glitter og knæsj tenkte jeg å kjøpe fra sugarpill neste gang, for det er også et merke jeg har veldig lyst å prøve!

    • Glad to be of service, kjære June! Wink Vel, hun begynner iallfall tidlig nok til å bli en pent sminket fjortis da, om ikke annet. Sugarpill er fin-fint, Amy (kvinnen bak) er bare supersjarmerende og veldig hyggelig. Smile

 5. Hmmmmmm, denne har jeg virkelig tenkt at jeg ikke skulle kjøpe..
  Kanskje du har ødelagt hele planen? Jeg elsker matte basic skygger, men jeg tror nok at jeg egentlig har alt jeg trenger….akkurat som deg Smile

  De har vel denne i London og siden jeg skal dit i mars, så kan jeg jo vente? Hva tror du??

  • Jeg tror ikke du trenger denne, jeg gjorde iallfall ikke det, men det er veldig kjekt å ha et lite utvalg nøytrale skygger i én liten (!) palett – selv om jeg som sagt godt kunne tenkt meg en kost, sånn at jeg ikke hadde behøvd å tenke på noe mer. Matte nøytrale skygger er alltid bra, du har den ene som har litt skimmer (fin til highlight). Du kan kjøpe den i London, eeeller så kan du benytte deg av de 10% som FeelUnique har i skrivende stund i anledning Friends & Family-salget. Kom gjerne med tilbakemelding om du kjøper den! Smile

 6. Nå fikk jo jeg kjempelyst på denne, daaaa! Hm, skal se etter den i London! Jeg liker egentlig at det ikke følger med noen kost, for den blir uansett bare liggende og slenge og irritere (fordi den kommer til å falle ut hver gang jeg åpner den) Razz

  Bruker omtrent aldri de to palettene jeg har fra UD fra før av, men denne ser så liten, søt, fin og ren ut!

  • Jeg brukte «Naked 2» på lokket og «Faint» i ytre kant og globalen i dag, og fikk kompliment da jeg var innom Parfymelle for å kjøpe en gave. Dama bak kassa sa jeg hadde pene øyelokk! Grin Jeg blir ærlig talt bare mer og mer fornøyd med denne for hver gang jeg bruker den, men syns det er litt leit at den ikke har en mer passende highlight (til min hudtone).

   Grunnen til at jeg vil ha en kost i den er jo at jeg da hadde sluppet å tenke på å ha med meg noe mer, kunne liksom bare puttet denne paletten i lomma på tur ut døra. Nesten iallfall. På en annen side har du sikkert rett, at kosten ville blitt mer til bry enn praktisk. Smile Ta en kikk på den når du er i London, og fortell gjerne hva du syns.

 7. Kjenner jeg får mer og mer lyst på denne! Liten, praktisk palett som bare inneholder skygger jeg faktisk hadde brukt, hvem kan vel si nei til noe slikt?

  Jeg er også grusomt lei av at Urban Decay spyr ut paletter med repeterte farger, spesielt med den Naked-serien de kjører nå.

  For de som (også) tenker å kjøpe den i London: de har UD hos House of Fraser og Debenhams – begge er varehus i Oxford Street.

  • Om du vet at du kommer til å bruke denne paletten, så ser jeg absolutt ingen grunn overhodet til å la være å kjøpe den – om du har lyst på den selvfølgelig. Smile NAKED-serien er jo bare forbokstaven. Da jeg begynte å kjøpe UD-paletter kjøpte jeg de fleste som kom ut, og i dag har jeg både fire og fem av en og samme skygge fordelt på ulike paletter. Det kjennes så utrolig unødvendig!

   Jeg personlig hadde ikke valgt å handle på Oxford Street, men Debenhams er jo omtrent overalt. Jeg kjøpte min NAKED 2 på Brent Cross, om jeg ikke husker helt feil? Smile

 8. Jeg begynnner også å få mer og mer lyst på denne her…. Fortsatt litt usikker på fargene, men det er jo så innmari mange som liker den – og da kan den vel funke for meg også? Nei, jeg får vurdere litt til, først på lista står å perfeksjonere den nøytrale MAC-paletten!

  • Jeg tenker at.. om du perfeksjonerer den nøytrale MAC-paletten, så har du iallfall ikke bruk for denne her – med mindre du skal ha den kun fordi den er mindre og lettere å ta med seg på tur. Den Perfekte MAC-palett høres langt mer spennende og forlokkende ut, spør du meg. Smile

   • Ja, det er sant. Men den er jo så søt….. Neida, får vente og føle på behovet etter at de 8 nye MAC-skyggene mine har ankommet!

 9. Åh, den har jeg ikke hørt om engang! Jeg har vært så utrolig flink til å prøve å bruke opp sminke og skjønnhetsprodukter det siste året men denne her var utrolig snerten! Razz Long time no blog, Shamini! (da mener jeg at jeg ikke har blogga altså, sjekk ut det nye prosjektet mitt hvis du har lyst! Og synd vi ikke fikk tid til å hilse på i Trondheim altså, next time!)


Leave a comment

No trackbacks yet.