dysfunksjonell.no
11Feb/130

The London Adventure 2013

Noen ganger er det vanskelig å akseptere at jeg er avhengig av rullestolen min, og i disse tider irriterer den meg langt mer enn den gjør til vanlig. Vi har nemlig begynt å planlegge årets tur til London, og med planlegging kommer bestilling av hotellrom, båtbilletter - ja, for når man er meg kan man nemlig ikke reise med fly. Jeg har snakket om dette tidligere, hvordan flyselskapene krever at jeg skal kjøpe tre billetter om jeg skal ut og fly (og i tillegg kommer billetten(e) til ledsager(ne) som også skal betales av meg), og akkurat nå kunne jeg gitt en arm for å kunne sette meg på et fly for å reise til og fra destinasjon. Det hadde vært så mye lettere! Det er også noe bittert å tenke på at det går vekk en uke i reise, en uke jeg kunne brukt på byvandring, shopping, cafekos og uteliv i en av verdens flotte storbyer.

Hovedgrunnen til at det blir London i år også er selvfølgelig IMATS. Etter fjorårets suksess visste jeg umiddelbart at jeg ville gjøre alt i min makt for å kunne dra tilbake i år. Og jammen tror jeg de høyere makter hørte mine bønner, for plutselig viste det seg at London fikk IMATS i juni istedet for i kalde februar, og det gjorde turen langt mer aktuell. Tenk å få oppleve London om sommeren! Nå er hotellrom bestilt, reiseruta er staket ut, båtbilletter er bestilt, og alt ligger til rette for at turen skal bli minst like bra som i fjor.

Hvis noen har tips til hva man burde oppleve og se i London tar jeg gjerne i mot tips. Vi fikk ikke sett så mye i fjor, for det var så usannsynlig kaldt ute og den lille snøen som kom skapte jo kaos over hele linja. Jeg er ingen typisk turist, så jeg styrer gjerne unna de opplagte turiststedene, men vil gjerne vite om små gater med koselige cafeer, restauranter med mat og drikke som må oppleves, spennende butikker osv. - sånne små skjulte perler man gjerne må vite om for å finne.

Utålmodig som jeg er syns jeg juni virker ufattelig langt unna, men jeg setter veldig stor pris på å ha noe å se virkelig frem til, det gjør hverdagen min mye lysere og lettere - og etter juni kommer juli med bryllup og fest!

Posted by Shamini on February 11, 2013 – 3:18 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Høres litt lettere ut å fly!
  Min julegave i år til min kjære mann var en tur til London for oss to med barnevakt av barna hjemme! Tjoho, vi drar nest siste helgen i mars og jeg gleder meg som bare det! Jeg har ikke vært i London på nesten 10 år, så det blir spennende.
  Jeg kommer tilbake med tips om jeg oppdager noe spennende Smile

  Synes uansett at du burde ta deg en tur innom Harrods eller Harvey Nichs og sjekke ut Burberrysminken som jeg digger!
  Om du leser bloggen til Celina, så har hun lagt ut en Londonguide med tips.

  • Lettere er bare forbokstaven. Jeg forelsket meg jo i London i februar, og det til tross for at det var iskaldt og skikkelig vinter ute! Det sier litt. For en flott gave! Du er stadig ute og ser verden du, jeg er ærlig talt litt ‘misunnelig’ altså. Smile

   Harrods var jeg innom sist, og jeg er nesten overrasket over at de ikke tok inngangspenger. Snakker om eksklusivt sted. Kjøpte ikke så mye, men skal definitivt tilbake for å kjøpe te. Og karamellpopkorn. Og da må jeg kanskje kikke litt på Burberry med det samme? Jeg ønsker meg foundation fra Burberry. Harvey Nichs er notert, og jeg skal sjekke Celinas blogg. Tusen takk!

 2. Science Museum har mye interessant å by på, også ligger den bare et steinkast unna det naturhistoriske museumet. Husker jeg vandret rundt der fascinert en hel dag. Madame Tussaud som de aller fleste reiser innom er egentlig ikke så artig, i tillegg er det en gendigen turistfelle med lange køer. Et glass med øl på en av de mange pubene er alltids en klassiker. Musicals er nesten obligatorisk..

  Siste natta i London fikk vi en taxisjåfør til å gi oss en guidet tur for å se på de viktigste byggene. Det kostet en del, men var definitivt bedre enn å sitte på turistbussene.

  http://www.sciencemuseum.org.uk/

  • Vi var faktisk innom både Science Museum og naturhistorisk da vi var i London i februar, men brannalarmen gikk før vi hadde kommet spesielt langt inn i Science Museum og hele bygningen ble evakuert. Dit vil jeg veldig gjerne tilbake. Køer styrer vi unna så langt det er mulig, takk for advarselen! Øl er selvsagt. Hallo. Wink Musicals? Hm.. kanskje, jeg noterer. Tusen takk for tipsene! Grin

 3. IMATS <3 Prøver å få lurt søsteren min til å bli med, hihi.

 4. Covent garden distriktet er noe for deg da. Det er teaterdistriktet i London og er kjempekoselig. Søk opp Neals yard, en fargelik bakgate med små kafeer Smile

  En annen favoritt for meg er Notting Hill Portobello Market. Unngå lørdager da er det stappfullt, og jeg ser for meg at en rullestol ville druknet i folkene.


Leave a comment

No trackbacks yet.