dysfunksjonell.no
9Jan/130

Hekleprosjekter

Det er ikke ofte jeg kommer over noe som virkelig fanger interessen min (og samtidig klarer å holde på den), noe jeg blir lidenskapelig opptatt av, men det kan nesten virke som om at jeg har funnet en hobby som har kommet for å bli; hekling. Jeg blir ikke lei av å hekle, selv om armene mine noen ganger protesterer høylytt ved å nekte å lystre meg, eller å verke intenst. Treningsverk altså, i den grad jeg kan konkludere med at det er dét jeg opplever. Jeg kan vel ikke akkurat skryte på meg å være treningsnarkoman.

Pulsvanter

DROPS
Merino Extra Fine
100% ull
Farge: 01 Natur og 03 Koksgrå
Krok: 5.50 mm

Det aller første ferdige paret med pulsvanter så dagens lys i slutten av november, og siden det har jeg heklet to par til. Jeg kunne nok helt sikkert rukket å heklet flere i løpet av en måned, men det er så utrooolig kjedelig å hekle ribben, og jeg prøver å hekle andre ting inni mellom for å ikke gå lei. Det er dessuten ganske tungt å hekle ribben. Jeg skjønner ikke helt hva jeg tenkte på når jeg heklet det første paret i cerise, jeg liker jo ikke engang rosa, men nå har jeg tatt til vett og heklet nye pulsvanter til meg selv. Denne gangen er de nøytrale og fine, og jeg er riktig fornøyd med resultatet!

Hadde jeg brukt hodet da jeg var ferdig med de to første parene med pulsvanter hadde jeg notert ned en slags oppskrift, sånn 'for future reference' iallfall, men det gjorde jeg altså ikke. Dermed brukte jeg en mindre krok enn jeg burde brukt, og pulsvantene ble vel egentlig litt små. Jeg akter å bruke dem, om så bare på trass, men jeg er nødt til å knekke koden når det kommer til å skrive ned et mønster som passer noe mer vanlig enn pinnearmene mine. Uansett, jeg er veldig fornøyd med de nye pulsvantene mine, og de gjør en god jobb i å holde meg varm.

Scoodie

Dale
Hegre
100% ull
Farge: 3841 Gråbeige
Krok: 7.00 mm

Nå har jeg tatt meg en velfortjent pause fra pulsvanter, og har startet på en såkalt «Scoodie» (skjerf og hette i ett plagg) til meg selv. Jeg er ikke veldig glad i å gå med lue, så jeg har sjeldent noe på hodet selv om det er kaldt ute. Jeg ville finne et alternativ til den tradisjonelle lua, noe jeg visste jeg ville bruke og som ville holde meg varm og god, og etter litt googling fant jeg et mønster jeg ville prøve meg på. Jeg har ikke kommet så veldig langt enda, men et helt nøste har allerede blitt forvandlet til deler av et skjerf.

Scoodie

Til tross for at det er ganske tungt å jobbe med såpass tjukt ullgarn, er det utrolig givende å se arbeidet mitt ta form så raskt som det gjør når man hekler. Forhåpentligvis er jeg ferdig med skjerfet om ikke altfor lenge, så gjenstår det å se om jeg får til å hekle på hetta - og ikke minst om det blir bra. Oppdaterte bilder kommer etterhvert som jeg blir ferdig!

Photos © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on January 9, 2013 – 12:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Fine Smile Jeg skulle ønske jeg var i stand til å hekle. Jeg takler strikking og andre typer håndarbeid helt greit, men hekling er noe jeg aldri har forstått meg på Razz

  • Vet du, når det kommer til håndarbeid er det ingen jeg beundrer mer enn de som kan strikke! Jeg kan strikke selv, sånn grunnleggende, men jeg syns det er så uendelig kjedelig. Jeg kommer liksom ingen vei, og det tar jo en evighet før man ser resultater. Brodering er mye morsommere, men det har jeg ikke orket å ta frem på mange år. Jeg bannet mye før jeg klarte å knekke koden, men siden det har jeg heklet litt forskjellig, og jeg syns det er utrolig gøy å holde på med. Smile

   YouTube ble løsningen for meg, det var utrolig mye enklere å lære å hekle ved å se noen andre gjøre det og så ape etter. Det tok en god stund før jeg var i stand til å lese mønster, men nå er det ikke noe problem lenger. Smile Tusen takk. Smile

 2. Så fine!
  Gøy med nye og ikke minst nyttige interesser!
  Jeg har kjøpt meg garn og strikkepinner og prøver å motivere meg selv til å strikke en genser… Snaaaaaart Smile

  • Kjempegøy, og jeg elsker mestringsfølelsen! Ekstra kult er det når jeg lager noe, og mamma (som har drevet med strikking og hekling så lenge jeg kan huske) bli imponert over noe jeg har heklet som hun selv ikke kan. Grin

   Som jeg sa i kommentaren over, jeg beundrer alle som strikker grenseløst! Hvilken genser har du planer om å strikke? Det er så mye fint der ute. Tusen takk! Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.