dysfunksjonell.no
7Jan/130

Influensasesong, og om det være meg..

Alle som kjenner meg vet at store deler av hverdagen min består i å passe meg for syke mennesker for å unngå potensiell smitte. Neida, jeg har ikke misofobi, men lungekapasitet min er såpass dårlig at en enkel forkjølelse kan vise seg å bli en farlig affære for meg. Om jeg er riktig uheldig kan forkjølelsen utvikle seg til å bli lungebetennelse, og det har jeg ikke engang lyst å tenke på.. Innsatsen belønnes med at jeg sjeldent er syk, selv om det noen ganger innebærer å måtte snu livet på hodet for alle rundt meg i en periode.

Nettopp fordi jeg må forsøke å unngå syke folk er jeg veldig glad for at jeg har familie og venner som skjønner at de må holde seg unna meg om de er syke, eller har omgåttes folk med potensiell smitte. Jeg må alltid ha i bakhodet at forkjølelse og influensa har inkubasjonstid, at man kan bære smitte i opptil to dager før man merker symptomer, og to dager etter at man selv har vært syk. Derfor må jeg også være sikker på at de jeg skal tilbringe tid sammen med ikke har syke barn, syk samboer eller nylig har vært sammen med syke mennesker.

Denne tiden av året er egentlig den mest slitsomme, det er influensasesong, og selv om jeg er litt ekstra 'på alerten' kan jeg nesten ikke barrikadere meg inne for å unngå mennesker på generell basis. Jeg må være forsiktig, og det er tidvis veldig vanskelig om jeg er sammen med folk som rett og slett ikke skjønner alvoret. Jeg har fått høre det mer enn én gang nemlig, at jeg overdriver, for ille kan det jo umulig være - men det er det faktisk. Jeg skjønner at folk har vanskelig for å forstå når de ikke har sett meg ligge i en sykehusseng, grå i huden, innhul i kinnene av mangel på fast føde, ute av stand til å røre meg fordi jeg er så utslitt av å hoste opp slimet som truer med drukne meg at bare det å leve er tiltak. Dessverre vet jeg så altfor godt hva det er snakk om, hva som står på spill, og jeg håper jeg slipper å se døden i hvitøyet igjen.

Alt i alt er det ganske tungt å være meg i disse dager, og jeg er helt sikkert ikke den eneste som sliter med denne problemstillingen. Å vite at det er folk rundt meg som velger å gå ut blant andre til tross for at de selv er syke, til tross for at de vet at de smitter videre, gjør meg uendelig frustrert. Jeg syns det er utrolig respektløst, kanskje spesielt mot de av oss som ikke er så veldig motstandsdyktige, og jeg skulle ønske folk ville tenke seg om en ekstra gang.

Nå sitter jeg her da, formen er akkurat sånn passe. Jeg er hes, snufsete og litt 'ullen' i hodet, og selv om jeg ikke har vondt i halsen mistenker jeg at noe er i ferd med å ta bolig i kroppen min. Jeg kan jo håpe i det lengste at immunforsvaret mitt trekker det lengste strået denne gangen..

Posted by Shamini on January 7, 2013 – 9:09 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Du har bare med å holde deg frisk snuppa Smile Liker ikke når du blir syk å havner på sykehuset. usj Frown Skal krysse fingrene for at du er frisk og rask gjennom hele denne influensa sesongen. Jeg selv håper jeg ikke får noe, spes ikke svine influensaen, den er ikke bra for meg. Varm hjerte klem <3

  • Aaw, du er vel søt, Lene – varm klem tilbake til deg. Heart Nei, jeg har ingen planer om å besøke sykehuset med det første, så vi satser på at det ikke utvikler seg til noe verre enn jeg har i skrivende stund. Krysser fingrene for at du også holder deg frisk, svineinfluensa skal ingen av oss ha (!).

 2. Håper du bare har en liten “snufsebyge”.. Og at det forsvinner kjapt..

  Jeg prøver etter beste evne å holde både meg og unger innendørs når vi er syke, og gjerne et par dager ekstra også, men når gubben er på sjøen, og alt vi har å spise er to skiver tørt brød og ei pakke fårepølse, ja da MÅ jeg desverre, alene som jeg er halve året ut på butikken å handle litt nødvendigheter. MED både syk meg og syke ungerThinking Men prøver å få det unna i full fart uten å se på for mange mennesker Wink

  God klem til deg Smile

  • Tusen takk, snille June! Jeg har full forståelse for at du må på butikken når du er alene, men du tenker iallfall på det og er oppmerksom – det hjelper mye. Det er verre med de som ikke engang holder seg for munnen når de nyser og hoster basillene sine utover alt, eller kassadamene som tørker nesa med hendene, for så å bippe inn varene dine.. Frown Og alvorlig talt, MÅ man ikke ut når man er syk, så bør man holde seg inne til man ikke er smittsom lenger.

   Kjempeklem tilbake til deg! Smile

 3. Tatt influensavaksinen?

 4. Håper du føler deg litt bedre nå, og at det bare var en liten forkjølelse som ikke rammet hardt. Klem Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.