dysfunksjonell.no
28Dec/120

To write a kind of Christmas card

Så var jula over for denne gang, og all familie har reist hjem igjen. Det var ekstra koselig å ha storesøsteren min her, det er ikke så ofte vi sees og få ha henne nesten helt for meg selv er egentlig litt luksus. Det merkes godt at jeg sakte, men sikkert har tredd inn i de voksnes rekker, for det er ikke lenger noe problem å oppholde seg i samme rom som henne uten å fly i flint innen tre usle minutter, sånn som det var før. Sammen pyntet vi årets juletre - ja, for vi bestemte oss jo for å kjøpe juletre i år - stekte krumkaker, spilte spill, hadde dype samtaler og var søstre. Gode søstre.

Vi hadde også besøk av Øyvinds foreldre og lillesøster, og akkurat som sist var det også kjempekos. Det blir liksom ekstra stas nå som vi faktisk har plass til å ta imot besøk, til å lage skikkelig middag på det fine kjøkkenet vårt, og å kunne sitte samlet rundt et bord og bare være sosiale.

Denne gangen var det vår tur å være vertskap for jula, selv om vi jo egentlig ikke feirer jul. For meg har det nærmest blitt en prinsippsak, for jeg syns det er mye koseligere å gi og motta gaver på et helt tilfeldig tidspunkt, bare fordi man har lyst til å glede andre, enn det er å styre med jul, julegaver og alt det som forventes. Denne jula gav jeg fra meg én julegave: et par heklede pulsvanter til mamma. Likevel har jeg feiret mer jul i 2012 enn jeg har gjort siden jeg var lita jente. Jeg har fått daglige adventspakker av Øyvind, som forøvrig har vært den aller fineste adventskalenderen jeg noen gang har hatt, vi har et nydelig juletre i stua, vi har lagd julegodt som brente mandler, knekk og marsipankuler med både nougat, cognac, hjemmelagd krokan og sjokolade - for ikke å glemme krumkakene, og vi har hatt julebesøk. Ja, og Øyvind har briljert på kjøkkenet med både gløgg og Bailey's, begge deler lagd fra bunnen av. Julemat som pinnekjøtt og ribbe er selvsagt middag i disse tider, uavhengig av om man feirer eller ikke, for det er altfor godt til å velge bort. Det eneste som manglet for min del, var mamma og pappa, og jeg skulle ønske at de kunne vært her sammen med oss (istedet for å sitte alene oppe i nord uten vann).

The Christmas Tree of 2012

Ha en fortsatt fin romjul, alle sammen!

Photo © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on December 28, 2012 – 10:58 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg er faktisk veldig enig i akkurat den gavedelen, virker som om folk setter enda mer pris på å få en gave når de minst forventer det, og da er det jo også ekstra koselig å gi denne gaven!
  Hva for noe snadder er det du har fått i adventskalenderen da? Noe å vise frem kanskje? Smile

  • Godt å høre at vi er fler. Jeg syns det er så utrolig unødvendig å skulle gi gaver fordi det er en visst dato hvor man forventer at man skal få masse, så bli skikkelig misfornøyd fordi man ikke fikk det man helst ville ha, og deretter løpe mann av huse for å få byttet mest mulig når butikkene åpner igjen. Jeg skjønner ikke vitsen. Folk blir bare mer og mer kravstore, og utakknemlige.

   For å nevne noe av det jeg har fått i adventskalenderen; en Disney snøkule med Tinkerbell inni, et tre-veke lys fra Copenhagen Candle Company med duft av mint og eukalyptus, pistasjenøtter med sjokoladetrekk, “Hjertebolsjer” med “I LOVE YOU!” på pakken, en stor pakke med heklegarn og mønster på amigurumi, The Book Lamp, et hjerte med “..elsker deg..” på, og et nydelig hjerteformet smykke med hvite og svarte steiner på. Grin

 2. Høres jo ut som en kjempefin jul Smile Jeg har heller ikke stresset i år, gavene laget jeg de fleste av selv, og de kjøpte ble tatt i ro og mak sammen med poden en morgen Smile
  Stille og rolig med et innslag av influensa.. Alt som det skal med andre ord Wink

  • Influensa? Usj, den er kjip. Jeg prøver så godt jeg kan å unngå sjuke folk og smitte, men det er ikke alltid like enkelt. Du lager jo så flotte ting, må være perfekte gaver. Smile Ha et riktig godt nyttår, June!


Leave a comment

No trackbacks yet.