dysfunksjonell.no
13Dec/120

Gjesteblogg – Menn med sminke – Et tvilsomt prosjekt

Guest Blogger

Når man er ny i en jobb vil man ofte forsøke å gjøre et godt inntrykk på sin nye sjef, derfor har jeg bestemt meg for å blogge om sminke i dag. Nå har jo allerede Shamini dekket ganske så mye om sminke for jenter, så da får jeg dra i gang litt om sminke for menn.

Som tidligere nevt har jeg et svært anspent forhold til sminke og kosmetikk, spesiellt på menn, og i alle fall på meg selv. Hudkremmer som skal fete opp og tørke ut huden, fjerne glans og polere (vent var det bilvoks?) det finnes kremmer for alt. Jeg vet dette fordi min mor jobber med kosmetikk, og hele tiden pusher på meg nye ting som skal gjøre meg så fin og flott. Når sluttet man egentlig å elske sine barn for de dem er?

En rask opptelling av «herreprodukter» i badskapet mitt viser:

  • En hårgele som skulle være det nye store innen gele - Denne får meg til å se ut som et av medlemmene i backstreet boys. Tid i skapet (geleen, ikke jeg): ca 4 år
  • Tre pakker hårvoks - Til tross for at jeg nesten alltid har så kort hår at det ikke kan gjøres noe med. Dessverre er vist hårvoks min svakhet, noe jeg hele tiden kjøper og aldri får brukt opp. Tid i skapet: Den eldste er kanskje 2 år
  • Diverse deodoranter og parfyme – Greit jeg er skeptisk til kosmetikk, men slikt må man ha hvis man ønsker seg et sosialt liv. Tid i skapet: Eneste som er «gammelt» her er en parfyme jeg ikke kan fordra, men den blir ikke så mye brukt heller da
  • Ansiktskrem, merket med «Age control» - Takk mamma, koselig å gi meg en slik i 24 års gave! Til dags dato ikke brukt mer enn 2-3 ganger, og ser fortsatt ut som jeg er 12 år, den fungerer altså svært godt! Tid i skapet: 4 år
  • Age control øyekrem – Denne har jeg faktisk brukt, ser fortsatt ut som jeg ikke har sovet på 4 døgn. Tid i skapet: 2-3 år
  • Shine Control ansiktskrem – Jeg innbiller meg at jeg er mer shiny med denne på enn uten – har ingen interesse av å se ut som en Twillight vampyr, så holder meg unna denne. Tid i skapet: 1 år
  • Så til SMINKEN min! Ja jeg har faktisk en dekkstift for å dekke over kviser, føler denne er mer en fremheve-stift enn en dekkstift. I en alder av nesten 30 har jeg heldigvis ikke så mye kviser lengre. Tid i skapet: 6 år


 

Man kan altså trygt si at selv om jeg har kosmetikk i skapet, så er jeg skeptisk til å bruke den.

Til tross for motemagasiner som påstår at menn nå kan bruke sminke uten å skjemmes, mener jeg at det til tider kan se ut som om det nå er moderne å sminke seg med sprit-tusj og maling.

En annen observasjon jeg har gjort meg er at det er mange sterotypiske homofile menn som sminker seg slik, men de sterotypiske maskuline menn barberer seg med kniv, eller bare lar skjegget gro som ugress.

Jeg har altså nå brast ut med det jeg har vært bekymret skulle komme under hele bloggen, det er nemmlig fort gjort å male seg inn i et hjørne (eller lakke seg inn i en negelrot?) når man nevner homofile og sminke.

Jeg vil med en gang forklare for dere at jeg ikke har noen ting i mot homofile menn, det jeg har noe i mot er skruller, disse overfeminine «mennene» som har fått for seg at det er om å gjøre å oppføre seg så feminint, at selv Elton John får lyst å banke dem opp i en mørk bakgate.

Selv om dette i hovedsak er mest homofile menn, så finnes det også hetrofile menn (les: boyband) som oppfører seg slik.

Nei, det er nok tryggest for menn å holde seg unna sminke, don’t be that guy.

Posted by Andre on December 13, 2012 – 7:00 AM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.