dysfunksjonell.no
3Dec/120

Julebord, lutefisk og idéer ellers!

Tenk det, nå har vi jammen 2. desember igjen. Jeg syns virkelig ikke det er lenge siden sist. På gradestokken ser vi hele -15 kalde, og det frister overhodet ikke å bevege seg utendørs. I går var vi på julebord med jobben til Øyvind, og selv om det ikke ble den lengste kvelden - plutselig kom det et band på scenen som spilte det jeg forbinder med bygdefest og grøftefyll, og det ble umulig å kommunisere med noen - var det hyggelig å hilse på endel av kollegaene hans. Maten var slett ikke ille, og jeg spiste lutefisk for første gang på et par år. I skjønn forening med pinnekjøtt, bacon, kålrabistappe og potet. En interessant kombinasjon! Som nordlending er jeg skeptisk til fisk som ikke er tatt rett opp av fjorden. Om sant skal sies er jeg egentlig litt skeptisk til den også, og jeg har virkelig ikke sansen for denne lutefisken som er gulgrønn på farge, minner mest om gelé og truer med å disse rett av tallerkenen.. men den nord-norske 'lutfesken' er virkelig god. Den er gjerne litt rødlig på farge, den er fast i fisken (no pun intended) og man trenger ikke kjempe for å få den ned. Dette fra ei som helst ikke spiser fisk. I det hele tatt. Forstå det den som kan.

Utover dette skjer det vel egentlig ikke spesielt mye for tiden. Det er kanskje like greit? Når det ikke skjer noe klager jeg over at jeg savner litt action, og når det skjer noe blir jeg helt stressa over at det aldri er ro å få. Hmja, men det går iallfall fremover med sminkerommet mitt, og nå er det ikke lenge til jeg kan vise frem bilder over det foreløpige resultatet. Det viktigste for meg har vært å få plassert hyller og sånt på en sånn måte at jeg når mest mulig selv, uten å måtte rope om hjelp for den minste lille ting. Jeg føler meg langt mindre avhengig på denne måten, selv om det selvfølgelig ikke er annet enn en illusjon, men så lenge følelsen er der.. right? Hyller, speil og lys har kommet opp, og jeg er veldig fornøyd så langt. Det eneste som mangler nå er en måte å få tatt sminkebilder på uten hjelp, eller med veldig lite hjelp, og et realt spark bak.

Og om 10 dager skal jeg på midnattspremieren av The Hobbit. Gjett om jeg gleder meg!

Posted by Shamini on December 3, 2012 – 2:58 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Åh, pinnekjøtt er SÅ godt! Det er én dag i året vi spiser det, og det er julaften (og kanskje rester 1. juledag), et av årets høydepunkt, definitivt!
  Gleder meg til å se resultatet av sminkerommet ditt, tenk og ha et eget rom til sminken, det skulle jeg hatt! *sukk*..

  • Pinnekjøtt er det jeg spiser i jula, sånn hjemmefra. Siden jeg er sammen med en østlandsgutt blir det ribbe også, men jeg foretrekker helt klart pinnekjøttet. Hjemme spiser vi pinnekjøtt fra det kommer i butikken, til det ikke er å få tak i lenger, kanskje fordi vi ikke feirer nevneverdig jul – denne sesongen har jeg spist pinnekjøtt tre ganger, og ribbe to ganger allerede. Wink

   Jeg har planer om å få tatt noen bilder i kveld, så vi får se hva det blir. Ting har kommet såpass på plass at det burde være mulig å vise frem nå! Jeg kunne brukt dette rommet som walk-in closet, men siden jeg ikke er så fryktelig opptatt av klær og sko droppa jeg den idéen og lagde “sminkerom” istedet. Grin Beste idéen i verden, for her stortrives jeg virkelig.

 2. Etter noen år i Oslo skjønner jeg godt hvorfor mange sier de ikke spiser fisk – gul “fersk”fisk som lukter (…) er IKKE mye fersk ;S

  Det er noe i det der at fisk ikke skal være mer en halvtimen før den havner i grytene – eller i det minste sjekket (les gjennomlyst) og frosset ned rimelig umiddelbart.

  Kjøper fersk laks her nede men det er dog alt – trenger jeg å si at sushi ikke kommer på tale ?? Wink

  Det jeg savner mer enn noe annet her nede er faktisk gammelsaltet sei, det er ikke å oppdrive noe sted Frown

  Har vært ute tre helger på rad, en hel helg i Warszawa og så byturer her i Oslo de to påfølgende helgene så har jeg lagt inn årene til over jul Wink Det er morro men akk så slitsomt og det merkes at man ikke er 25 lengre Smile

  • Jeg er på ingen måte den som foreslår å dra på byen, jeg har aldri vært blant dem som elsker å dra på byen, feste og slå løs håret. Da jeg kom til Trondheim ble det endel uteliv på meg, mest fordi det var nytt og spennende, men det dabbet raskt av. Nå drikker jeg omtrent ikke lenger heller, så da blir det mest flaut å dra ut blant grisefulle studenter. Jeg blir bare provosert av oppførsel og tankeløshet (ikke blant alle selvfølgelig, men veldig mange). Det er vel kanskje noe med det der med at man ikke er 25 lenger? Grin

   Nå spiser jeg ikke veldig mye fisk i utgangspunktet, som sagt. Det går i Salma-laks om noe. På det planet er jeg nok helt klart pappa sin datter, men de derre greiene man finner i fiskediskene rundt omkring her og på østlandet? Det byr meg rett og slett i mot. Jeg stod senest i dag og kikket på «lutefisk» på Meny, av kaliberet jeg nevnte over; gulgrønn og geléaktig. Det finnes helt sikkert utsalg som selger skikkelige ting, altså ikke dagligvarehandler, men nei.. jeg holder meg til kjøttet. Wink

 3. Lutefisk er godt ja, når den blir fast og ikke gele Smile Her kjøpe vi kun bare fersk fisk, hvis vi da finner ut at vi skal ha fisk Razz Pinnekjøtt er digg, spiste det senest på søndag, men ribba har jeg ikke smakt på enda Smile Her i huset koser vi hos hjemme med god mat i helgene, eller stikker på besøk, utelivet er det slutt på Smile Også har man omtrent sluttet å drikke også Razz Er så enig med deg når det gjelder fulle folk Smile Og kaldt ja det skal være sikkert, men glad snøen ikke er kommet enda da Grin


Leave a comment

No trackbacks yet.