dysfunksjonell.no
10Sep/120

The House in the Woods

..not to be confused with the pathetic movie «Cabin in the Woods», has been a dream of ours for a long time now. Mostly as a joke, we've been talking about everything we're going to do when we acquire our 'house in the woods'. I know I've mentioned this before, but 2012 has been an awesome year in every way possible. Had I been superstitious or into astrology I would have said it seems like the planets have aligned for me, bringing me all kinds of joy and happiness, but alas.. I'm not. 2012 has been an extraordinary year for me, for us, and September 7th we wrote a little bit of personal history: we found our very own 'house in the woods', and we bought it!

It all happened so fast. The whole ordeal started last Friday when I was browsing our local newspaper for some odd reason. I never read newspapers online, much less the smaller local ones. In the middle of the page a banner was flashing, showing sliding ads for apartments and houses for sale in the area. I didn't pay much attention until it showed a little yellow house I thought looked so cute! I decided to show Øyvind after work, not that we were looking for a house or anything, and as we walked towards our regular coffee shop I told him about my findings. He picked up a newspaper, browsed through the real estate section, found the house I had been talking about - and another house as well. We decided to attend the viewings of both houses the following Monday, but since both were showed at the same time, we picked the yellow house as our first priority. My goodness, it was awful. Seriously. It looked to cute in the ad! So we left. Totally disappointed.

We still had some time left before the viewing of the other house was over, so we decided to go have a look just for the heck of it. We weren't really interested, even though it looked like a nice enough house, and when we exited the main road to find the house we were pretty taken aback by how secluded it seemed. The road leading up towards the house wasn't even a real road, it was a dirt road, seemingly impossible to climb during the months of winter. We quickly agreed that we weren't interested in this house, and almost turned the car around without even viewing the actual house. Thankfully - yes, thankfully - Øyvind insisted we'd go in to have a look since we had driven all the way up there, and somewhat reluctant I got out of the car to look around. The house itself was a very nice house surrounded by trees and vegetation. It had a small patch of grass on side with some greenery, a patio, a large balcony and it looked very well kept. When we entered the house I was amazed by how inviting it was. I couldn't quite shake the feeling of being in the middle of absolutely nowhere, but somehow the house made me «forget» about the fact that I didn't want to leave our apartment in the city. As I said, it was very inviting, bright and I felt at home almost immediately! I loved just about everything there. The hardwood floors, all the downlights everywhere, the large windows letting in lots of light, the beautiful kitchen, how every essential room was situated downstairs (with a loft lounge, two bedrooms and a storeroom upstairs) - and most importantly how nothing needed to be done, no refurbishing or nothing, it was just perfect.

On Tuesday we went back for another look, to make sure there would be room for everything I need of equipment and to measure the stairs to be sure there would be space enough for a stairlift. If the bathroom had been too small, or the stairs had been too narrow, it would be idiotic to buy the house in the first place. I went back there almost hoping the feeling of being in love with this house would turn out to be an illusion, but as we entered the house I just knew I belonged there. In my head I started decorating the place, picturing having breakfast in the morning sun, just feeling content. I knew the dogs would love it there as well, with the possibility of running free (to some extent) with grass beneath their paws as opposed to gravel and asphalt. The mere thought made me happy! When Thursday arrived we finally had everything lined up, and it was time to place our bid. And on Friday at approximately 14:25 PM we got a phone call from the realtor, congratulating us. Our 'house in the woods' suddenly became a reality - and November 1st is the date when we receive the keys to our new home.

Photo: Heimdal Eiendomsmegling AS

Posted by Shamini on September 10, 2012 – 12:30 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. I’m so incredibly happy for you!

 2. Weee…gratulerer! Det er kjempespennende å kjøpe seg hus, og særlig når det er midt i naturen Grin Yaaay…

  • Tusen hjertelig takk! For min del er det andre gang jeg kjøper hus, med et leilighetskjøp inni mellom, så spenningen lå mest i budrunden og om vi ville få huset for en overkommelig pris. At det er midt i naturen er eeegentlig en illusjon, for det er ikke mer enn fem minutter til sivilisasjonen – men jeg er kjempefornøyd, og jeg tror vi blir lykkelige der! Grin

 3. Gratulerer så mye! Nytt hus er spennende! Grin

 4. Så spennende! Smile Gratulerer så mye! Hvis du mangler noe til stue/kjøkken vet du hvor jeg jobber Wink

  • Tusen takk, Renate! Grin Dessverre tror jeg ikke det er så stor sjanse for at du ser meg handle ting til det nye huset på IKEA, men man skal vel aldri si aldri.. Wink Håper du har det fint! Det er altfor lenge siden sist vi snakket sammen.

 5. Gratulerer med hus Smile

 6. Gratulerer så mye med eget HUS! wohoooo!

 7. Wuhu! Gratulerer så mye søte deg Smile Jeg kan se for meg at det blir så koselig å få flyttet inn til et nytt hus Smile

  Drømmer fælt om huskjøp selv, men må spare mer egenkapital enda… Det blir vel til slutt! Smile

  • Tusen, tusen takk, Monica! Jeg er så fornøyd at jeg nesten ikke kan få sagt det. Det å vite at man snart skal flytte inn i et hus med masse mer plass, med muligheten til å gjøre litt som man vil (med eget kontor/sminkerom), uten at man engang trenger å tenke på at noe må gjøres først – det er verdt alle pengene i verden! Smile

   Du skal se det blir hus på deg også etterhvert. Mitt første hus var 100 år gammelt da jeg kjøpte det. Det var nydelig, og hadde virkelig sjel.. men det ble etterhvert et ork, fordi jeg aldri fikk råd til å gjøre alt jeg ville med det. Drømmehuset dukker opp, og er det meningen det skal bli ditt, så blir det ditt. Wink

 8. Gratulerer – igjen! Det ser så fantastisk ut, og beliggenheten høres jo også perfekt ut! Resten av september og oktober kommer sikkert til å fly forbi, selvom du sikkert synes det går kjempetreigt når man venter på noe gøy Grin Men tenk, plutselig er dagen der og dere kan sitte og nyte frokost i morgensolen Smile

  • Tusen takk igjen, Marie! Grin Ja, jeg lurer litt på det der.. om jeg kommer til å begynne å spise frokost, bare for å kunne sitte på det fine kjøkkenet og kikke ut vinduet? Jeg må si jeg liker tanken. Wink Tiden kommer til å fly, garantert. Og det er tonn med ting som må ordnes innen den tid, som å selge leiligheten vår. Det blir litt trist, men åh!.. jeg gleder meg sånn til å flytte inn i huset! Grin

 9. You have no idea how happy this makes me Smile CONGRATULATIONS to the both of you Smile

 10. Smooth! Gratulerer igjen! Smile Ser kjempefint ut!

 11. Congratulations for you both. I’m sure the dogs will love it. I love to read that your dream is comming through. Hug Smile

  • Thank you so much, Nele! Smile I’m sure the dogs will love it too, I wish we could explain to them why everything’s upside down and how much better it’ll be in only three weeks. Thank you, it means a lot to me. Smile Hug!


Leave a comment

No trackbacks yet.