dysfunksjonell.no
22Aug/120

Circle in a Square!

Neida, dette er ikke i ferd med å bli «De Dysfunksjonelles Hekleblogg», slapp helt av. Jeg har bare funnet en hobby jeg virkelig liker, sånn ved siden av å samle på sminke, og jeg har brukt mye tid på å studere ulike websider, hekleoppskrifter, metoder, og 14 ferdige bestemorruter har sett dagens lys hittil. I tillegg ligger det fire nesten-ferdige ruter i kurven på bordet. Det 'burde' nok sikkert vært fler, men jeg har slitt veldig med treningsverk og jeg har vært redd for å overbelaste armer, håndledd og hender siden dette er uvante bevegelser for meg. Tenk om jeg skulle komme til å utvikle senebetennelse når jeg akkurat har oppdaget at jeg har en lidenskap til! Jeg merker imidlertid at jeg orker mer, jeg kan hekle i lengre perioder, og smertene gir seg mye raskere enn da jeg først begynte. Takket være min kjære Pfyrix har jeg troen på at smertene vil forsvinne helt, og at jeg kommer til å orke mer etterhvert. Ja, for jeg er jo ikke akkurat tålmodig, og vil veldig gjerne hekle mer enn to ruter daglig.

Etter å ha heklet 13 vanlige bestemorruter, de tradisjonelle, fant jeg ut at jeg skulle utfordre meg selv og prøve en annen oppskrift. Jeg fant noen runde 'ruter' som jeg falt pladask for, og bestemte meg for å prøve. Det gikk over all forventning, og selv om jeg ikke er spesielt glad i rosa syns jeg denne ble kjempefin. Av en eller annen merkelig grunn syns jeg disse er mye morsommere å hekle. Dessverre er jeg skeptisk til selve monteringen siden den fjerde runden (kanten rundt) skal hekles i de andre rutene for å montere dem sammen, og jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønner hvordan jeg skal gjøre det.

Crochet: Round Granny Square

Her har jeg brukt DROPS Merino Extra Fine i 03 og 25, heklet på en 3,5 krok. Den som er avbildet under er heklet i samme garn; 03, 23 og 26, på samme krok. Hvis du reagerer på at disse to ikke er like, vel.. så har du helt rett. Jeg klarte nemlig å hekle feil på den første, istedet for å hekle doble staver i hjørnene heklet jeg enkle, og den ble dermed mindre firkantet enn den skulle være. Planen var å rekke den opp og korrigere feilen, men jeg bestemte meg for å beholde den som en ølbrikke eller lignende istedet. Det var jo tross alt min aller første rute av denne typen!

Crochet: Round Granny Square

Planen var jo å poste dette innlegget den 17., men jeg rakk ikke skrive det engelske sammendraget før vi reiste til Oslo på hundeutstilling. I mellomtiden har nye ruter sett dagens lys, og tallet er nå oppe i 15 tradisjonelle bestemorruter og ni av den runde typen. Imponerende? Jeg er ganske stolt av meg selv.

..in English

I've been spending a lot of time crocheting during the last two or three weeks. I've definitely discovered something new to be passionate about, besides my everlasting makeup addiction I mean. I've been a little anxious about putting too much strain on my arms, wrists and hands, since crocheting makes quite the exercise for me. I wouldn't want to get tendonitis when I've found something I love doing! It might be my imagination, but it seems like I'm able to crochet for a longer stretch of time already. My wrists feel less stiff, and I don't have to wait as long before I start the next square. For my own sake I've been having a limit of two squares a day, just to be on the safe side.

My collection of squares now consists of 15 traditional granny squares, and nine "round" ones. The latter is my favorite by far, they are so much more fun to crochet! Now that I have nine of them I'll have to start thinking about joining them into something, maybe a shawl for myself, but I'm a little unsure of how to crochet them together. We'll see, I have to give it a shot to learn how.

Foto © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on August 22, 2012 – 3:24 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Du er flink! Blir helt nostalgisk å disse her, husker bestemor hadde lignende grytekluter. Veldig fine fargekombinasjoner! Blir glad av å lese at du har funnet en lidenskap, og dette må jo være perfekt trening for hendene dine Smile

  • Tusen, tusen takk, Margrethe! Grin Jeg elsker jo farger, så dette er perfekt for meg og heldigvis valgte jeg en garntype som har et ganske greit fargeutvalg. Denne nye lidenskapen er kjempebra, for i tillegg til å aktivisere meg har den holdt meg unna impulshandling på nett. Armene er fryktelig slitne, men jeg håper at det blir bedre og lettere etterhvert. Jeg ser jo bittesmå endringer allerede. Smile

 2. Du er kjempeflink! Jeg er i allefall veldig imponert Smile

 3. Duktig duktig! Grin Etterhvert må du jo komme inn på ravelry.com også… *hint hint* Grin

  • Vet du, jeg har faktisk konto på Ravelry. Wink Jeg har ikke kikket meg så veldig mye rundt der inne enda, føler på en måte at jeg har nok med de 2,5 prosjektene jeg har begynt på (+ at jeg har noen andre ting med tidspress på skuldrene for øyeblikket), men jeg skal ta meg tid til å bli kjent med siden så snart jeg kan! Tusen takk, det betyr litt ekstra når det kommer fra deg. Smile

   • Du blir nok en racer på det etterhvert. Selv klarer jeg kun å hekle slike firkanter, og har faktisk klart å hekle en spiralsirkel eller noe slikt en gang i tiden… Smile Klem til deg!

 4. Oi! Så flink du er! Dette vil jeg også prøve! Får se om jeg klarer å sette meg ned snart. Hehe..

  • Tusen takk, Maria! Jeg rakk å lage åtte av de «stjernene» i midten før jeg innså at disse var veldig vanskelig å hekle sammen siden de ikke er 100% firkantede. Perfeksjonist som jeg er klarte jeg ikke leve med at skjøtene ble såpass ujevne, og gav meg i kast med en ny type ruter istedet.. Disse har jeg ikke lagt ut bilder av her enda, da jeg tenkte det var greit å roe ned litt med hekleinnlegg. Wink

 5. du är bäst! <3 <3


Leave a comment

No trackbacks yet.