dysfunksjonell.no
13Aug/120

EOS Lip Balm? FRESH Sugar Lip Treatment? No thanks!

Alle har vel hørt om EOS Lip Balm? Jeg var en av dem som ble skikkelig hekta på disse små 'eggene' som luktet så fortryllende godt. Jeg var også en av dem som elsket det EOS Lip Balm gjorde for leppene mine, og som kjøpte fler for å alltid kunne ha minst én tilgjengelig til enhver tid. Hvor jeg skiller meg fra som veldig mange andre er at jeg fikk en ganske stygg allergisk reaksjon av å bruke EOS Lip Balm. Til å begynne med skjønte jeg ikke hva som skjedde. Leppene mine ble sandpapiraktige, de flasset og var ømme. Etterhvert hovnet jeg opp i både under- og overleppe, og det verket noe helt forferdelig. Siden jeg nylig hadde funnet ut at jeg slet med eksem, blant annet i ansiktet, tenkte jeg naturlig nok at dette helt sikkert var nettopp det. Jeg fortsatte å bruke EOS-en min, og smertene gav seg ikke. På et tidspunkt hadde jeg 'verandaleppe' og var slett ikke ulik Dolly Duck, men det verste var den ubeskrivelige smerten. Jeg husker ikke lenger hva som var grunnen, men jeg sluttet tilfeldigvis å bruke EOS-en og etter drøye to uker var alle problemene borte. I forbindelse med eksemen hadde jeg brukt kortison, og konkluderte med at det sikkert var den som hadde gjort jobben sin.

EOS LIp Balm

På et senere tidspunkt skjedde akkurat det samme; jeg hadde gjenoppdaget EOS-en min, brukte den flittig - den luktet jo så vanvittig godt - og opplevde at jeg fikk de samme 'symptomene' som sist med smerter, hevelse og mer smerte. Jeg prøvde å tenke etter om det kunne være noe jeg var allergisk mot, og klarte etterhvert å resonnere meg frem til at EOS Lip Balm var det eneste produktet jeg hadde brukt begge gangene leppene mine reagerte på denne måten. Kostholdet hadde ikke endret seg, jeg brukte ingen andre produkter i ansiktet. Jeg bestemte meg for å sende EOS-en i søpla, riktignok med tungt hjerte, og symptomene kom aldri mer tilbake.. før nå.

I min siste MyUS-pakke lå det nemlig en FRESH Sugar Kisses Mini Lip Duo, og siden jeg nærmest er avhengig av leppepomade prøvde jeg denne allerede samme kveld. Den virket veldig lovende, luktet herlig av sitrus, og sjarmerte meg i senk med størrelsen. Etter to dager begynte jeg å kjenne en ekkel stikking i underleppen, og på den tredje dagen hadde jeg nøyaktig de samme symptomene som jeg hadde hatt med EOS Lip Balm. Tro meg, man glemmer ikke det så lett. Jeg sluttet umiddelbart å bruke FRESH Sugar Lip Treatment, og gikk tilbake til min trofaste ChapStick® som jeg ikke reagerer på. Evolution of Smooth reklamerer jo heftig med at de er økologiske og helt fri for petroleum (eller vaselin som vi vanlige dødelige kjenner det som) og parabener, men hva hjelper vel det når de inneholder Linalool? Linalool er et kjemikalie som finnes naturlig i over 200 plantearter, og blir svært ofte brukt som duft i parfymerte hygieneartikler. Greit nok, men.. når jeg begynner å studere dette stoffet finner jeg ut at det gradvis brytes ned over tid når det kommer i kontakt med oksygen, og at det da omdannes til et oksidert biprodukt som hos enkelte kan forårsake allergiske reaksjoner som eksem. Eureka! Og ganske riktig; både EOS Lip Balm og FRESH Sugar Lip Treatment inneholder Linalool, noe ChapStick® ikke gjør.

Hadde jeg orket enda en runde med 'naturlig duck face' skulle jeg gitt EOS Lip Balm en siste sjanse, men siden dette nå har skjedd tre ganger og jeg alle tre gangene har brukt leppepomade med Linalool konkluderer jeg med at det er synderen, og avslutter det kapittelet her. Neste gang jeg handler et leppeprodukt kommer jeg til å sjekke, dobbeltsjekke og kanskje trippelsjekke for å være helt sikker på Linalool ikke står på listen over ingredienser.

Har du opplevd noe lignende?

..in English

Are you one of those who practially worship the EOS Lip Balm? Did you know that it contains a chemical called Linalool? I was a fan. And I didn't know. Until I had a pretty painful reaction to an EOS Lip Balm - not once, but twice. At first I didn't realize it was the EOS Lip Balm, but after reliving looking like Daisy Duck for about two weeks with a throbbing, swollen and hurting lip for the second time, I started thinking. When I received a FRESH Sugar Lip Treatment in my most recent US shipment I couldn't resist trying it out that very night, and after two days I felt a familiar sting in my lower lip. On the third day I had the exact same reaction as I had had with the EOS Lip Balm, and when I did some research I discovered Linalool as a common ingredient. Linalool is a natural chemical found in over 200 species of plants, commonly used as a scent in hygienic products. Linalook is gradually broken down when in contact with oxygen, forming a by-product that might cause allergic reactions in some people. You don't say?

I'm now back to using my trusted ChapStick®, which doesn't contain Linalool, and I'm certainly going to do my research before purchasing any more lip balms or other lip products in the future.

Foto: Evolution of Smooth

Posted by Shamini on August 13, 2012 – 12:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Oi, så utrolig kjedelig og ikke minst smertefult å erfare. Stakkars deg!! *klemme* Men det virker jo heldigvis som du har funnet det stoffet som er syndebukken, og da blir det enklere å holde seg unna. Jeg har heldigvis aldri opplevd noe sånt selv!

    • Takk! *klemme* Det var virkelig ingen morsom opplevelse, men det verste var jo at jeg måtte oppleve det tre ganger før jeg skjønte hvem eller hva som var synderen. Selv i dag er jeg ikke 100% smertefri etter episoden med FRESH Sugar Lip Treatment, og det er så utrolig ergerlig. Jeg har planer om å prøve fler leppepomaer uten Linalool, bare for å dobbeltsjekke, men dersom jeg har rett er jeg en av en bitteliten prosentandel som ikke tåler dette stoffet..

  2. Æsj, så kjipt! Jeg hadde en lignende opplevelse en gang, men jeg tror ikke den ble framprovosert av et produkt – men heller en sommer på et altfor varmt aluminiumsverk. Da så leppene solbrente ut; knallrøde og opphovnede (og i og for seg ganske fine, sånn egentlig…..) og grusomt såre. Kjipt at du har gått gjennom tre sånne!

    • Skikkelig, skikkelig kjipt. Hadde jeg orket en runde til, så skulle jeg tatt i bruk EOS en gang til (evt. en annen som inneholder Linalool), men jeg orker ikke nye to uker med sinnssyke smerter. Jeg er altfor glad i leppene mine! Kanskje Linalool har noe til felles med aluminium? Frown

  3. Huff, hørtes ikke kjekt ut! Har aldri opplevd noe lignende, har nå eid ganske mange eos “egg”. Men så er jeg så heldig og aldri ha hatt noe allergisk reaksjon på noen produkt innenfor kosmetikk Smile Men om jeg noen sinne får en reaksjon fra et leppeprodukt finner jeg kansje synderen fortere, takket være dine dårlige opplevelser.

    • Jeg skulle virkelig ønske at det ikke var EOS som var skyld i reaksjonen, for de lukter så himmelsk godt – og de gjorde jo leppene mine supermyke i et par dager før ‘all hell broke loose’. Nå skal det sies at jeg tåler det aller meste, jeg har kun é (mat)allergi i det hele og store, og jeg er ikke typen som reagerer på produkter til vanlig. Håper du slipper å oppleve noe lignende! Smile

  4. Tror heller ikke lanolin er et stoff som egentlig bør være inkludert.


Leave a comment

No trackbacks yet.