dysfunksjonell.no
24Jul/120

Dagens Fangst: Make. Make Up. Make Up Store!

At jeg er utrolig lett påvirkelig er vel ikke akkurat noe nytt, og da jeg var innom både KICKS i Uddevalla og Make Up Store i Borlänge skulle jeg så gjerne rasket med meg så mye mer enn det jeg endte opp med, selv om det i aller høyeste grad var nok. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men KICKS inspirerer ikke til shopping på samme måte som Make Up Store gjør. Jeg fikk jo tross alt brukt medlemskortet mitt, som i tillegg til en smule lavere pris grunnet valutaforskjell gav meg 5% ekstra avslag i prisen. Dessuten er det et fint kort. Og det er av plast. Et par av produktene jeg kjøpte stod på ønskelista mi, mens noen av dem ble oppdaget mens jeg stod i butikken. Fler av dem ble inspirert av andre bloggere som Quirky, Pygmeisk og Linda Hallberg, samt Maria på MUS Trondheim og flyavsted.

«Silk» ble kjøpt on a whim fordi kjæresten mente den ville bli fin på meg, og det er jo viktigere enn det meste annet. Det er en medium kald lilla, med sølv.. glitter. Det er litt for prominent til å kunne kalle det skimmer. Den er ikke voldsomt pigmentert, iallfall ikke etter min standard, og glitrer kanskje litt i overkant. På meg blir den lysere enn den ser ut i boksen, og jeg ville vel egentlig sagt at det er en lys lilla. «Tuch» har jeg egentlig aldri kikket på, men måtte nesten swatche den når flyavsted gjorde meg oppmerksom på den, og den hørtes spennende ut. Det er en mørk 'blurple', mørk base med et utrolig spennende blålilla skimrende fargespill. Denne går nok rett inn på listen over De Magiske fra Make Up Store. Den siste, «Glam», har jeg jo snakket om flere ganger tidligere, og senest her. Akkurat nå er det ikke lenger den perfekte overgangsfargen for meg, siden jeg har blitt bru-un (!) i sommer, men den la seg jo på minnet etter første swatch. Joda, den har fortsatt glitter i seg - noe jeg fortsatt hater - men det er egentlig litt fint også. Glitteret i denne er gullfarget, men i sterkt dagslys eller sollys kan man se at det faktisk skinner i flere farger. Jeg er litt spent på hva jeg kommer til å mene om denne når jeg har prøvd den på.

På Make Up Store i Borlänge derimot, der shoppet jeg til gangs! «White» er det egentlig ikke så mye spennende å si om. Det er en matt hvit øyenskygge, som Linda Hallberg har brukt så ofte at jeg følte behov for å ha den i samlingen min. «Cupol» ble nevnt i kommentarfeltet av Maria fra MUS Trondheim, som en av hennes favorittskygger. Den er helt mørk brun, men glitrer av gull. Varm eller kald, spør du? Aner ikke. Om du som meg er litt engstelig for å bruke svart øyenskygge er dette den perfekte erstatningen for et litt mykere sotet øye (og jeg elsker hvordan de tre fargene på bildet under ser ut sammen).

Make Up Store: Cupol, Glam and WhiteCupol · Glam · White

Make Up Store: Tuch and SilkTuch · Silk

Intensjonen da jeg entret butikken var å plukke med meg en blush eller to, siden jeg har fått helt dilla på blush etter at jeg knekket koden, og da kanskje spesielt Make Up Store sine. «Must Have» stod øverst på lista, mens «Coral Lace» var en såkalt kanskje. MUS har blush for enhver smak, og øynene mine har mer enn én gang søkt mot en aldeles nydelig vannmelonfarget en (selv om fargen i seg selv er nok til å skremme de aller fleste): «Frozen Daiquiri». Det var kjærlighet, dyp og inderlig, ved aller første swatch! Når det er sagt tror jeg vel egentlig ikke at jeg kommer til å bruke den som blush, men dette er en farge jeg ser for meg vil være fantastisk fin som øyenskygge - kanskje til og med i kombinasjon med «Coral Lace»?

Make Up Store: Must Have, Coral Lace and Frozen DaiquiriMust Have · Coral Lace · Frozen Daiquiri

Siden KICKS ikke hadde noen av blyantene jeg hadde lyst på måtte jeg jo sjekke utvalget hos MUS, og jeg nølte ikke da jeg oppdaget «Sparkling Beach». Jeg har skrevet om den tidligere, hvor jeg blant annet nevnte at den muligens ligner på fler av de andre i samme fargefamilie - men fargen er helt fantastisk. Dessverre er ikke denne beregnet for bruk på våtkanten, men det gjør ærlig talt ikke så mye for min del. Den heller nok mer mot grønt enn mot blått (på meg), og er en av disse fargene som umiddelbart tar meg med til en idyllisk øy i stillehavet, med kritthvite strender og klart azurblått hav så langt øyet kan se. «Burlesqe» er en utrolig nydelig rød leppeblyant, som jeg ble stormforelsket i første gang jeg så den brukt av vakre Frida ved Pygmeisk. Hun virkelig rocker røde lepper! Nå er jeg ikke helt sikker på om den vil kle meg, for jeg må prøve rødfargen på leppene for å se om jeg ender opp med å se ut som en.. prostituert, eller om fargen faktisk kler meg, men jeg har trua.

Make Up Store: Burlesqe and Sparkling BeachBurlesqe · Sparkling Beach

På Make Up Store hadde de dessuten disse palettene jeg har sett fler snakke om i det siste, som virker utrolig kjekke ettersom man setter hele øyenskyggen inn i den. No depotting, no hassle! Disse palettene kostet 245 SEK per stykk, og siden jeg trenger iallfall.. fir.. seks bestemte jeg meg for å droppe dét innkjøpet.

..and now for something completely English!

We all know how insanely easy I am to convince, at least when it comes to makeup. While in Sweden I found myself a KICKS and a Make Up Store where I wish I would have been able to shop at lot more than I actually did, even though I shopped enough. Seriously. Some of the items I purchased had been on my wish list for a while, while others were inspired by fellow bloggers like Quirky, Pygmeisk and Linda Hallberg, as well as Maria from MUS Trondheim and flyavsted.

I ended up walking out of there with a total of five eyeshadows, three blushes, one eye pencil, one lip pencil and a pencil sharpener. «Silk» and «Tuch», the two purples of the bunch, was mostly purchased on a whim. The latter was mentioned to me on Twitter, and I'm pleased to say it went straight to the list of Magical Shades from Make Up Store. Such a gorgeous blurple shimmering wonder! «Glam» I've mentioned before, comtemplated buying and ended up skipping, but this time I decided to adopt it, and I'm sure it'll make a nice match for the much darker «Cupol». «White» isn't really a lot to mention, it's a matte white shadow. Nothing special, but still a very nice color to own.

The blushes I ended up choosing was «Must Have», «Coral Lace» and «Frozen Daiquiri». I've been eyeing the latter several times, but found the bright color a bit intimidating. However, it was pure love at first swatch! I'm not so sure I'll be wearing it as a blush though, but I'm absolutely sure it'll look gorgeous as an eyeshadow. Maybe even in combination with «Coral Lace» even? And then for the pencils: «Sparkling Beach» and «Burlesqe». The eye pencil is a beautiful blue, which turns more turquoise on my skin, with sparkles (and therefore unsafe for use inside the eye). The lip pencil is a sexy red. Not much more to say about that one. Smoldering hot.

Photos © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on July 24, 2012 – 3:04 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Tuch og Silk må jeg virkelig ta en nærmere titt på! Coral Lace og Frozen Daiquiri ser også kjempefine ut! Smile

  245,- pr. palett? Wow. Som deg, synes jeg det virker kjempekjekt å kunne samle alle øyeskygger i en palett, men kunne ønske det var plass til litt fler enn 8 (?)!

  • «Tuch» kan jeg virkelig anbefale, selv om den er litt underlig. Jeg brukte den på nedre vippekant her om dagen, og det var den perfekt til. På øyenlokket syns jeg kanskje den forsvant litt. Like fullt en farge jeg kommer til å bruke mye, og liker veldig godt. «Silk» er fin, men foreløpig har jeg ikke så mye mer enn det å si om den. Må prøve å legge den med litt forskjellige koster først. Ingen favoritt, selv om fargen er fin. Smile

   Mener det var plass til 8 i hver palett ja, og syns det ble for lite. Har man åtte skygger/blush eller mindre, så er det sikkert en kjempekjekk greie. Kommer dog ikke til å depotte mine, jeg liker de svarte boksene for godt.

   • Så ut som om Tuch og Silk kan bli fine sammen? Smile

    Jeg har ikke 8 skygger/blush fra MUS, men liker bedre å oppbevare de i de svarte boksene.

    • «Silk» og «Tuch» er absolutt fine sammen, men jeg ble (mildt sagt) skuffet over mengden ‘glitter’ i førstnevnte. Den hadde vært så utrolig mye bedre om den hadde vært skimmer eller frost! Dessuten lyver den litt på fargen, i og med at den er en god del lysere på huden enn den er i boksen.

     Syns det er litt leit at de holder på å endre på designet på boksene sine, for nå ender jeg jo opp med flere ulike – og sånt irriterer vettet av meg. «Tuch» for eksempel, den kommer i skikkelig blank plast. Det er ikke greit for en med makeup-OCD altså. Wink

 2. Sto inne på en Douglas i Polen og så plutselig et lite stativ med et merke som hørtes kjent ut Wink Rouge Bunny Rouge… Måtte jo testes litt og jammen meg ble det ikke to skygger med hjem ;D Kjøpte Abyssinian Catbird og Delicate Hummingbird og ut fra det lille jeg har fått prøvd ser det lovende ut Smile

  Ble mest Inglot-shopping på meg denne ferien men siden vi har rimelig begrenset plass når man kjører motorsykkel ble det en naturlig begrensning av innkjøpene Wink

  Prisnivået i Polen på Inglot var det absolutt ingenting å si på (ca 25 norske for en firkantet skygge) og landet i seg selv var så absolutt å anbefale som ferieland så det blir nok nye muligheter etterhvert Smile

  • Polen du! Så morsomt at du fant Rouge Bunny Rouge der. Jeg har bare de to øyenskyggene, men jeg falt pladask for dem. Dessverre syns jeg de koster for mye til å gå helt amok, men jeg ønsker meg «Delicate Hummingbird» (og kommer sikkert til å gjøre noe med det om ikke altfor lenge).

   Fortell meg hva du kjøpte fra Inglot daaaa! Har du fått med deg at vi kan bestille fra Inglot Finland nå, via webshoppen deres? Jeg har ikke benyttet meg av det enda, men syns det er veldig OK å vite at Inglot er litt mer tilgjengelig. De firkantede skyggene koster dog noe mer enn i Polen, men likevel.

   Hadde du en flott ferie? Motorsykkelferie hørtes utrolig kult ut! Polen er egentlig et land jeg kunne tenke meg å besøke en eller annen gang. Er det veldig annerledes? Hva anbefaler du å gjøre der?

   Jeg har forresten kjøpt meg billett til IMATS London 2013! Tenk det, planlegge tur til London en måned før jeg skal gifte meg. Det kommer til å bli texas, men London om sommeren var for fantastisk til å gå glipp av. Grin

   • Mtp bestille fra Inglot Finland – kan vi det ? Smile Jeg vet at vi har kunnet få kjøpe varer via Inglot Danmark men da ved å ringe butikken og be om å få sendt.

    Prisene i Polen var på et helt annet nivå enn både Danmark og England (det er de to referansepunktene jeg har pt) så jeg plukket med meg 4 fulle 10-paletter hjem (de firkantede skyggene i en mix av alle finishene) og en 5-palett med rainbow-skygger + etpar løse skygger og en leppestift.

    Når en skygge kostet 12 PLN og en palett kostet 18 PLN var det liksom ikke noe å spare på mtp innkjøp Wink I tillegg – hvor ofte er det jeg er i Polen ?

    Mc-ferie er stort sett altid gøy; unntakene er når det blir ekstremt varmt eller veldig vått. Jeg er ikke så altfor glad i autobahn og våt asfalt, det er glatt.

    Vi brukte 4 dager i Sopot (mellom Gdansk og Gdynja) og stortrivdes der – nesten sydenstemning. Sol, strand og badeliv Smile Så en dags kjøring og 4 dager i Warszawa – en by med utrolig mye fint å se Smile

    Hyggelige folk, rimelig godt vær (vi er jo ikke akkurat bortskjemte i sommer her hjemme), masse god mat og mye fint å se. Nevnte jeg at shoppingen var bra ??? Wink Warszawa minnet litt om Praha faktisk, jeg liker meg godt der også.

    Skal du også på IMATS neste år – så gøy Smile Smile Jeg har bare billett til lørdagen og krysser fingrene for at Hakuhodo har stand !! Kjøpte tre på messa i februar og det blir flere ! Nettkjøp er ikke like greit når det ikke er merker/nummerering på børstene.

 3. Åhh, du kjøpte Glam! Omsider! Yay!

  Blushene så nyyyydelige ut. Idéen om å bruke blush som øyenskygge har jeg lekt med mange ganger, men har aldri satt det ut i livet- tror jeg må prøve asap! Har minst fire-fem blusher som jeg tror vil se smashing ut som øyenskygge!

  • Jeg er lydig, vet du. Tror jeg har swatchet ved tre eller fire forskjellige anledninger, så det var vel kanskje på tide at jeg plukket den med meg? Dessuten så den plutselig mer ‘matt’ ut enn den gjorde sist jeg kikket på den, og var veldig fin ved siden av «Cupol». Grin

   Ærlig talt har jeg aldri forsøkt å bruke blush som øyenskygge (eller omvendt), men disse Microshadow-ene fra MUS er jo beregnet for begge bruksområder – selv om jeg ikke kunne tenke meg å bruke eksempelvis «Tuch» som blush selv. «Frozen Daiquiri» gir meg vann i munnen, og jeg kan ikke forestille meg at den ikke vil funke som øyenskygge. Smile I will give it a try!

 4. Du har jo blitt helt Make Up Store du! Ante ikke at de hadde så mye fint, men du finner jo stadig perler der. For lommeboka og oppbevaringshensyn er det nok best jeg holder meg langt unna Smile

  • Jeg har det. Blitt helt Make Up Store. Jeg husker nesten ikke sist jeg brukte et annet merke. Det går litt i perioder det der, men etter at jeg gjenoppdaget Make Up Store har jeg liksom blitt hekta! Smile Nå tror jeg imidlertid jeg eier mesteparten av det jeg liker av det de har (med unntak av et par blyanter og en kost eller tre). Lommeboka/kontoen min syns ikke noe særlig om Make Up Store, nei – det er en dyr lidenskap, å la seg fascinere av makeup, men det vet du jo allerede. Wink

 5. Wow… underbara produkter Smile
  Jag har Monty och Ruby i min samling från förrut och igår då jag var in till Kicks köpte jag Velvet och City Jungle Smile
  Underbara ögonskuggor Smile
  kram

  • Hva syns du om MUS Velvet? Det er helt klart en av mine absolutte favoritter. Den er så fin alene, og å kombinere sammen med sterkere farger som for eksempel MUS Flamenco (lilla) eller MUS Buzzer (blågrønn). Hvordan bruker du MUS City Jungle? Tar gjerne i mot tips, på meg blir den altfor voldsom….. Klem! Smile

 6. Bra fangst! Smile Elsker Cupol!

 7. Nå har jeg fått Frozen Daquiri i samlingen jeg også, takket være bloggvenninne Katrine, som ga meg den, gratis, fordi den var for kald til henne- snilla! Så langt ELSKER jeg den, selv om den så utrolig skummel ut i pan-en var den mye mindre skremmende påført. Tror også jeg vil bruke den som øyenskygge.

  • Det er lite som er bedre enn snille venninner! Jeg har faktisk ikke prøvd den i kinnene enda, nettopp fordi jeg syns den ser så sinnssykt skummel ut, men kommentaren din gjør nok at jeg må prøve likevel. Må man være superforsiktig? Den gjør meg glad uansett, og ser.. utrolig saftig ut!


Leave a comment

No trackbacks yet.