dysfunksjonell.no
20Jul/120

At Svegs Camping, Härjedalen

Det har ikke vært så altfor enkelt å blogge på denne turen, rett og slett fordi datatrafikk koster flesk i utlandet - og Sverige hører jo til det store utland - men også fordi det har vært minimalt med tid til sånne trivialiteter, og Wi-Fi er visst et rimelig ukjent fenomen på de aller fleste campingplasser. Her og der har jeg fått koblet meg på, men jeg tror nok likevel at månedens telefonregning kommer til å svi bittelitt. Jajamensann. Jeg har forsøkt å sjekke inn via Facebook på de fleste stopp, sånn at det ville være mulig å rekonstruere turen i ettertid, og for at venner og familie skulle kunne følge med på hvor vi er hen i verden. Det kan godt hende at jeg har irritert vannet av enkelte, men det får så være - jeg er ikke den som oppdaterer statusen oftest.

Som jeg har nevnt tidligere var den opprinnelige planen at vi skulle kjøre til Vestnes i Romsdal på fredag, stille hund den helgen, for så å kjøre tilbake til Trondheim på søndag. Deretter skulle vi tilbringe de fem første feriedagene hjemme i bartebyen før vi satte kursen mot Evje og Hornnes på sørlandet og utstilling i Vennesla, men slik ble det altså ikke. Kennel Venjan og Kennel Shandor inviterte oss med på (camping)tur, og fulle av utforskningstrang satte vi avgårde mot sørlandet sammen med de mer erfarne camperne. Den første etappen av turen er dokumentert her, og det samme er hundeutstillingen.

I skrivende stund sitter jeg, nok en gang på mobilt internett, på Svegs Camping i Härjedalen og venter på at middagen skal bli ferdig. Den første skikkelige middagen på tre dager, av ymse årsaker, nemlig Angus Beef med fløtegratinerte poteter. Ute har solen gått ned, og mygg så store som små propellfly prøver å invadere oss. Uten Med variabelt hell. Hundene løper rundt, og er tydelig fornøyde med å slippe å sitte stille i bilen, og det føles egentlig både godt og vemodig å tenke på at vi er hjemme igjen i morgen. Hjemme bra, men borte enda bedre? Det lille plasteret på såret er jo at Øyvind fortsatt har en hel uke igjen av ferien sin, så vi trenger på ingen måte haste inn i hverdagen helt enda.

Jeg kommer til å skrive tre innlegg, et for hver dag vi har tilbrakt i Sverige, og poste dem fortløpende (men på korrekt dato). Det har nok ikke vært verdens mest begivenhetsrike tur, men det har vært to fine uker siden vi først reiste hjemmefra og alle lengre turer må jo dokumenteres i bloggen!

..in English

I'm sorry about being AWOL for a while now, but being in Sweden hasn't been too easy when it comes to Internet access. Using Internet through my phone costs a small fortune, and not too many camp sites have the luxury of Wi-Fi. I'm guessing next month's phone bill will cause a small heart attack. I've used Facebook's check-in to map up our vacation route, so friends and family would be able to follow us along the way.

I've decided to do three separate posts, one for each day we've spent in Sweden.

Posted by Shamini on July 20, 2012 – 12:21 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. …men de har jo billig flesk i Sverige?

    Sorry, klarte ikke holde meg.

    Så flott at dere fikk en fin campingtur! Og jøssja, wifi er flyktige saker man lærer å sette pris på når man er på ferie. Gleder meg til å høre skrøner fra turene deres, den gangen vi treffes igjen (snart!)

    • Haha! Jeg skjønte ikke hva du mente før jeg hadde lest et par linjer av mitt eget innlegg. Tror kanskje jeg er litt sliten? Wink Turen var kjempekos, til tross for et par mindre ‘snags’ (kan hende jeg blogger om dem etterhvert). Skrøner og røverhistorier er til for å deles, vet du – og ja, snart! I går spurte vi til og med på telefon om campingplassen hadde wifi og fikk bekreftet at det hadde de. Da jeg bare fikk “connection timed out” ble vi fortalt at en japaner hadde angrepet modemet (?), så det funket ikke. Internett via mobilen i utlandet FTW! Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.