dysfunksjonell.no
17Jul/120

From Hornnes to Jönköping

På søndag var det på tide å vinke farvel til våre kjære campingnaboer, Kennel Shandor. Vi bestemte oss for å bli en dag ekstra istedet for å stresse, men så var det på tide å pakke sammen på Hornnes Camping, fylle tanken, og stake ut en kurs mot Sverige. Jeg har hatt lyst til å dra tilbake til Strömstad helt siden vi var på hyttetur med to vennepar av Øyvind for noen år siden, så jeg fikk trumfet gjennom at vi skulle finne første campingplass der. Beklageligvis hadde ingen fortalt oss at vi måtte være tidlig ute for å finne plass på de populære stedene, og jeg bekrefter herved at Strömstad er en av disse, selv om det helt klart var en detalj vi burde å klart å tenke ut på egenhånd. Alle campingplassene var fulle, og dermed ble vi nødt til å nok en gang kjøre videre til Uddevalla. Long story. Etter det som føltes som en ueeendelig lang kjøretur kom vi frem til Unda Camping, riktignok etter stengetid, men fikk heldigvis parkere på parkeringsplassen for natten (og hente strøm innenfor porten).

Hornnes Camping Hornnes Camping

Siden jeg var passe skuffa over at jeg ikke fikk handle i Strömstad bestemte jeg meg for å se om jeg kunne finne en Make Up Store å trøste meg med. Jeg fant ut at det skulle være en KICKS på Torp Köpcentrum, og Øyvind kunne fortelle at det er et av Sveriges største kjøpesentre. Bare si ordet «kjøpesenter» til meg, og du kan formelig se det glitre i øynene mine. Jeg aner ikke om det faktisk er Sveriges største, jeg var bare fornøyd med å finne en KICKS langs ruta vår. Det første som slo meg var at KICKS i Sverige er ganske ulik KICKS i Norge. Her har de nemlig såkalte 'billigmerker' (som slett ikke er billige) som Maybelline, L'Oréal Paris og IsaDora i tillegg til de dyrere merkene, disse er merker vi nordmenn gjerne må på VITA, Cubus eller H&M for å få kjøpt. Den sjette sansen min, shoppesansen, førte meg rett til hylla med Make Up Store, hvor jeg plukket med meg tre nye øyenskygger. Følger du meg på Twitter vet du allerede hvilke tre valget falt på, hvis ikke kommer det info om disse i et eget innlegg om ikke altfor lenge! Jeg ville så gjerne plukke med meg noen blyanter, men de hadde ingen av de jeg hadde på ønskelista mi. Kanskje like greit?

Inne på Torp Köpcentrum var det en hel haug med butikker, men det var ikke så veldig mange som fristet til shopping. Det er gjerne sånn når en ikke har egne penger på konto, men må låne noen skarve kroner fra forloveden for å handle litt. Jeg var dog innom en te- og kaffebutikk, hvor jeg fant verdens søteste tekrus formet som et jordbær - og siden jeg tydeligvis har en eller annen merkelig krus-fetisj måtte det nesten få bli med meg hjem. Fra det skal det nytes deilig Lipton Strawberry, den eneste teen jeg aldri går lei. På ICA fant jeg brus som Coca-Cola Vanilla, Coca-Cola Cherry og Mountain Dew til langt under halve prisen av det vi betaler hjemme; 97 SEK for 24 bokser. Score!

Resten av ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på veien. Vi fikk oppleve en nydelig solnedgang langs Vättern, Sveriges største innsjø, før vi omsider fant Vätterledens Camping og kunne ta kvelden. Siden det har regnet noe voldsomt i Sverige var det veldig bløtt overalt, og mange campingplasser måtte si nei til folk som ville campe der fordi de ikke kunne ta inn vogner og bobiler på det bløte underlaget, til tross for at de faktisk hadde ledige plasser. På Vätterledens var det heldigvis såpass god plass at vi kunne finne oss et sted hvor det ikke var overhengende fare for at vi ville sette oss fast, og natten passerte uten nevneverdige hendelser.

..in English, por favor!

We said goodbye to our friends at Hornnes Camping on Sunday and stayed another night before continuing into Sweden. I wanted to go to Strömstad, but every camp site was full and we had to keep on driving until we reached Uddevalla. Again. There we stayed at the parking lot of Unda Camping for the night. The next day we went to Torp Köpcentrum, one of Swedens biggest malls, and I wanted to look for Make Up Store products at KICKS. I quickly added three more shades to my growing collection, and if you follow me on Twitter you might already know which three I picked. If not, well, then I'll be adding a separate post about my findings soon! Torp Köpcentrum had a lot of stores, but none really tickled my urge to go shopping when I knew my bank account was pretty empty, which meant I would have to borrow some doe from my fiancé. I did however find the cutest tea mug in the world, shaped as a strawberry, from which I'm going to enjoy my daily Lipton Strawberry. Naturally I also picked up some soda, which is a lot cheaper in Sweden; Coca-Cola Vanilla, Coca-Cola Cherry and some Mountain Dew.

The day slowly ended in a gorgeous sunset over Vättern, the largest lake of Sweden, before we stopped at Vätterledens Camping.

Photos © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on July 17, 2012 – 12:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.