dysfunksjonell.no
20Jun/120

Dagens Fangst: Make Up Store

Jeg klarer liksom ikke holde meg unna, og forrige fredag var intet unntak. Himmelen var blå, sola skinte og humøret var på topp av grunner jeg kommer tilbake til i et kommende innlegg. Ja, for dette innlegget handler jo om Make Up Store! Jeg bestemte meg for å stikke innom en kjapp tur, mest fordi jeg har blitt bitt av blush-basillen. Etter å ha brukt «Pharao» i tre dager fant jeg ut at jeg ville ha fler, og dermed satte jeg målbevisst kursen mot Make Up Store. Avhengig, tenker du? Uten tvil, svarer jeg. I døra ble jeg møtt av den alltid smilende Maria, og jeg jublet høyt inni meg fordi hun ikke var opptatt med noe annet akkurat da. Butikken var nesten tom, jeg sa at jeg ville ha blush og dermed var det gjort.

Innen kort tid hadde jeg plukket ut «Lush», og Maria hadde påført den nydelige rosa «Fresh Rose» i kinnene mine. Etter anbefaling fra Viola ved Killer Colours hadde jeg bestemt meg for å kikke en ekstra gang på «Complex», og etter fargen å bedømme var den intet annet enn perfekt, kanskje spesielt fordi den ikke er så voldsom. «Fresh Rose» måtte også få være med oppi den blanke, fine posen min. Det er greit å ha litt å velge mellom, ja?

Make Up Store: Complex, Lush and Fresh RoseComplex · Lush · Fresh Rose

Vi snakket også litt om dette med rød leppestift til meg - ja, for jeg gir liksom ikke opp å finne en som passer til meg, og som samtidig ikke hyler oppmerksomhet. Jeg tror jeg trenger den samme typen tilvenning som med blushen, og jeg jobber med saken. Maria fant frem en nydelig kaldtonet (!) rød leppestift, påførte den med pensel, og jeg trodde nesten ikke mine egne øyne; hvordan kunne jeg bruke en kaldtonet rød uten å se ut som om at jeg skulle jobbe på hjørnet, if you catch my drift? Vidunderet heter «Cross» og er av typen sheer. Jeg forlot butikken med leppestiften på, men måtte jeg innse at slaget var tapt ikke så lenge etterpå, gå tilbake og kjøpe den. Det vil si, Øyvind kjøpte den til meg.

Når det gjelder kosten er det i grunn ikke så mye å si. Jeg eier nå fem koster fra Make Up Store, og jeg er veldig fornøyd med alle sammen. Gudene skal vite at jeg har nok koster i samlingen min, men jeg finner stadig nye favoritter. Kanskje det er på tide å selge unna noen av de som bare blir liggende i en skuff? Uansett, kosten 114 Soft Touch kjøpte jeg fordi den er perfekt til å rette opp i små feil ved påføringen av øyenskygge, til å duse ut overgangene, samt å plassere highlight under brynet.

Make Up Store: Cross Lipstick and 114 Soft Touch BrushCross · 114 Soft Touch

Dagens Leksjon

Det heter ikke «å blende» når det du tenker på det engelske uttrykket «to blend», et uttrykk som gjerne blir brukt når vi snakker om å duse ut for eksempel øyenskygger. «Å blende» kan brukes om flere ting som for eksempel «å bli blendet av solen», og kan også bety ting som «å la seg forbløffe», «å farge bare hårspissene på pelsverk», eller «å dempe lysene» når du passerer en annen bil på veien. Sjekk ordboka om du er i tvil.

Når det er sagt står ikke uttrykket «å duse» i ordboka, men det er likevel et såkalt allment brukt uttrykk. Alternativt kan man bruke «å jevne ut» eller «å gjøre mykere». Er derimot hovedmålet ditt nynorsk, så har du faktisk lov til å si «å blende» uten at noen kan arrestere deg på det.

..in English

Last Friday I went back to Make Up Store. I wanted to pick up a few more of their blushes, since I've grown very fond of the «Pharao» Wonder Blush I purchased the last time I was there. I ended up getting three more blushes: «Lush», «Fresh Rose» and «Complex».

I tried on one of their sheer lipsticks called «Cross», and was totally blown away by the fact that I had actually found a cool toned red suitable for me, as I usually end up looking like a prostitute (!) with a cool red lip. Just to be sure of how I felt about it I wore it around town for a while, before going back to the store to pick it up. Having fallen in love with Make Up Store's brushes, I purchased the 114 Soft Touch brush for days when I'm in need of a 'big eraser' of some kind, for blending around the edges and placing a highlight on the brow bone.

Photos © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on June 20, 2012 – 2:21 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Hehe, der lærte værtfall jeg noe nytt! Wink Jeg har både complex og fresh rose på ønskelista, men lush ser jo veldig fin ut den og. Så gøy at du har blitt bitt av blush basillen, merker at jeg også har litt dilla på blush akkurat nå! Trur nemlig jeg begynner å få nok leppestifter, hehe.
  Men jeg har bare 5 blusher, der jeg bare bruker 2-3 av deThinking

  Silje på MUS høres forresten kjempekoselig og grei ut! Skulle virkelig ønske det fantes MUS her på Lillehammer! (Eller ikke, da hadde jeg blitt blakk)

  • Haha, så bra! Håper ikke disse “Dagens Leksjon”-snuttene mine støter noen, de er ment halvveis humoristisk, men også opplysende. Jeg irriterer meg grønn over sånne ting, og det er bedre å blogge om det enn å rette på folk. Wink

   Jeg har ikke brukt «Lush» enda, men det blir nok den neste jeg tester ut. De andre to har jeg brukt fler ganger allerede, og «Complex» er perfekt uansett egentlig. Hadde det ikke vært for dere, jentene på Twitter, så hadde jeg nok aldri fått det sparket bak jeg trengte for å begynne å leke meg mer. Jeg liker det!

   Å ha MUS i nærheten er risikosport ja, jeg skjønner godt hva du mener. I skrivende stund har jeg penger på konto, og verker etter å ta turen bort for å handle noe – selv om jeg ikke er ute etter noe spesielt. Farlig. Silje er helt fantastisk, kan ikke annet enn å skryte av henne! Grin

 2. Woho! Innlegg på norsk! Grin Blushene så veldig fine ut!

 3. Jeg burde virkelig også investere i noen blusher – har alt for få, og bruker det jo hele tiden.

  Dagens Leksjon likte jeg virkelig! Jeg har aldri tenkt over at det ikke er lov å si “å blende” på norsk. Nå skal jeg prøve å skifte over til “duse” eller “jevne ut”!

  Og selv om jeg er vandt til å lese engelsk, må jeg innrømme at det var litt greiere, og ikke minst lettere, å lese på norsk.

 4. Hurra for at blushangsten din er overvunnet! Gleder meg til å se deg igjen Smile

  Apropos nynorsk, hva med et sammendrag her nederst? Ein snøggversjon?

 5. Åå, Lush ser fantastisk ut! Grin Ang. “Dagens Leksjon” sier jeg faktisk både blende og duse, aner ikke hvorfor, haha! Smile Kanskje fordi flere faktisk forstår hva å duse betyr? Aner ikke Wink

 6. Men… Men….. Dusebørste høres så dust ut! Jeg veeeet jo at det ikke heter “å blende”, men… Jeg gjør det likevel. Unnskyld. Jeg skal kanskje slutte. Kanskje……

  (Og forresten, blushene ser fantastiske ut! Nødvendig med litt variasjon Wink Og gøy med fungerende leppestift!)

 7. Så fint å se at du er blitt tøffere når det kommer til blush, jeg har virkelig fått sansen for det selv også. Har en konstant redsel for å påføre for mye selv om jeg stort sett heller har tatt for lite Razz Men ser det begynner å bli bedre hos meg nå, så øvelse gjør mester. Jeg fikk veldig lyst på Complex nå, den ser perfekt ut. Smile

  Og fint med leksjon! Jeg skriver og sier nok alt for ofte å blende, fordi jeg har slitt med å komme på et bedre norsk ord. Skal prøve å holde meg til duse i stedet for. Jeg vil jo helst skrive god norsk. Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.