dysfunksjonell.no
19Jun/120

Dilemma!?

I've written this post like a million times now, or maybe.. just five, but this is a hard one. I guess the poll speaks for itself, people would like me to go back to writing my posts in Norwegian. I'll leave the poll open for another day, so if you disagree you'll have a chance to influence the result. I guess this basically means what I was afraid of; most people haven't bothered reading my posts because of my choice of language, and to me it feels kind of sad. Long time ago, when I first started blogging (or keeping an online diary) I wrote purely for myself, as a way of letting off some steam whenever I needed to calm myself down. Obviously that changed somewhere along the line, and now I find myself wanting more readers, more feedback in the form of comments and interaction.

Unless something extraordinary happens by tomorrow, my next post will be in Norwegian with a smaller English «blurb» or summary at the end. Worst case scenario? Having to go back to blogging in English. No biggie. So I hope you'll keep on following me, I'll do my very best to accommodate everyone.

Posted by Shamini on June 19, 2012 – 3:33 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Skjønner godt dilemmaet ditt. En stund etter jeg begynte å blogge begynte mine utelandske venner å spørre om jeg kunne skrive på engelsk, men jeg valgte likevel å holde meg til norsk. Mest fordi jeg vet at ingen av de er noe interessert i det meste jeg skriver om da Razz

  Jeg har ingen problemer med å lese bloggen din på engelsk, for all del, jeg leser jo andre blogger på engelsk! Samtidig syns jeg det er rart å kommentere på engelsk siden jeg vet du er norsk, om du skjønner hehe Smile

  Spør du meg, så bør du gjøre det som passer best for deg selv Smile Hvis det å skifte til norsk f.eks gjør at noe av det du liker med å blogge forsvinner, så vil jo ikke det gagne noen.

  Jeg kommer uansett til å fortsette å lese bloggen din og er fullstendig klar over at jeg har et forbedringspotensiale når det gjelder å legge igjen kommentarer på det jeg leser. Jobber alltid med dette Razz Smile

 2. Jeg blir å følge deg uansett hvordan språk du blogger på, men jeg skal innrømme at det er ikke ofte jeg virkelig leser det du skriver på engelsk, ikke fordi jeg ikke gidder, men fordi jeg ramler mye ut og mister konsentrasjonen.
  Så for min del syns jeg det er topp at du skriver norsk Grin

 3. Er det samme for meg hva du velger, men kjenner det dilemmaet selv. Har begynt å legge til et lite engelsk sammendrag i slutten, men vurderer bare gå over til å skrive alt på engelsk. Jeg trenger treningen…

 4. Kommer til å lese bloggen din uansett om du skriver på norsk eller engelsk, og det har jeg alltid gjort! Jeg synes du skriver veldig bra engelsk, så for meg er det øvelse å lese innleggene dine på engelsk, men jeg liker også å lese norske innlegg (da trenger jeg ikke å konsentrere meg så mye, hehehe) Smile
  Som Helene sier, gjør det du synes og det du vil! Smile

 5. Jeg pleier bare å skumlese innlegg på engelsk. Vet ikke hvorfor, for det er ikke noe språkproblemer. Tror bare ting ikke virker så interessant Razz

 6. Først må jeg få takke for tilbakemeldingen, både i form av kommentarer og at dere har stemt på spørsmålet mitt. Jeg setter kjempestor pris på det, og det har hjulpet meg å komme frem til beslutningen jeg har valgt; å skrive på norsk igjen.

  Som jeg har skrevet mange ganger tidligere er engelsk som et andre morsmål for meg, siden jeg er oppvokst med foreldre som har snakket engelsk rundt meg siden jeg var baby. Jeg har opp igjennom årene fått mange venner fra andre land, og jeg har familie i USA – tanken bak å skrive på engelsk har vært å kunne nå disse også. Klart ikke alle er interesserte i alt jeg skriver, men på engelsk trodde jeg jo at jeg kunne inkludere alle, siden vi her til lands faktisk lærer engelsk på skolen fra barnsben av.

  For meg er det veldig merkelig å ikke lese innlegg i en blogg man liker og følger, fordi innleggene er skrevet på engelsk. Det er også vanskelig å forstå at innleggene ikke virker like interessante fordi de er på engelsk. For meg er norsk og engelsk likestilt, og det kunne aldri falle meg inn å skumme gjennom en blogg bare fordi den ikke er på mitt foretrukne språk. Da hadde jeg heller latt være å følge bloggen. Det er kanskje det som er vanskeligst med å blogge, jeg kan jo bare ta utgangspunkt i hva jeg selv liker og mener, så tilbakemeldinger fra dere er gull verdt!

  Jeg liker å skrive på engelsk. Tidvis syns jeg det er mye enklere å uttrykke meg på engelsk, og for meg er det et naturlig språk å bruke. Samtidig syns jeg ofte at jeg uttrykker meg bedre på norsk, fordi jeg på norsk skriver mer som jeg tenker, og som jeg faktisk snakker. Teksten gjenspeiler meg. Jeg har valgt å legge til et lite sammendrag på engelsk etter hvert innlegg, men det føles ikke helt ..rett. Vi får se hva tiden bringer, det er uansett ikke verre enn å gå tilbake til å blogge på engelsk.

  Uansett spiller det ingen rolle om dere kommenterer på engelsk, norsk, svensk eller hva som helst, uavhengig av hvilket språk jeg bruker. Kommenter når dere har noe å si, eller bare har lyst, ikke legg igjen en kommentar fordi dere føler dere nødt til det. Jeg kommer til å følge med i kulissene, og håper å kunne se på statistikken om språkbyttet faktisk har noe å si.

  Til slutt vil jeg bare få takke alle dere som følger meg, som kommer med kommentarer og innspill, men også dere som bare leser. Jeg setter utrolig stor pris på dere alle sammen, og jeg håper dere fortsetter å følge meg videre. Grin

  • Da synes jeg du bør holde deg til engelsk!

   Ja, jeg må innrømme at jeg også oftere (altså litt mindre sjeldent) skummer fort gjennom engelske blogginnlegg enn jeg gjør med norske – men det er fordi språket ikke er like naturlig for meg som det er for deg. Du skriver knakende godt, og jeg har ingen problemer med å forstå engelsk, det er bare noe med…. Kosen og det uanstrengte ved blogglesing som faller litt bort i lange, engelske innlegg for min del. Likevel hender det veldig ofte mens jeg “tømmer” BlogLovin’ for opphopede innlegg at jeg “sparer” dine ved å la fanene bli stående slik at jeg heller får lest dem senere – så det er absolutt ikke sånn at jeg lar være å lese fordi det er engelsk, jeg gjør det bare mer, misforstå meg rett, “komfortabelt” på norsk.

   Gjør det du føler er best for deg Smile

   • Vet du, Tone – det der må være noen av de fineste komplimentene jeg har fått, tusen takk! <3 Engelsk er helt klart førstevalget mitt, men forandring fryder (som de sier), så jeg skal gi norsken en sjanse. Kanskje det bare er det at jeg er ute av trening? Smile

 7. لذلك، يمكنني أن أحب، تماما استخدام أي لغة أريد؟ رائع!

  答应我不扔的iPhone,如果不是在挪威的那么好博客,好吗?这绝不是我的错!

  (du SA at vi kunne kommentere på hvilket språk vi måtte ønske!!!)

 8. Æ læs ka du sei uanz!

  Du sa vi kunne kommentere på det språket vi ønsket Razz

  Gjør det som føles best for deg du, søte. Annenhver norsk og engelsk funker, til og med Smile

 9. Jeg forstår mye engelsk og leser engelske tekster enkelt så det har ikke vært noe problem for meg å lese bloggen din. Men jeg er enig i at det er mer uanstrengende å lese på norsk, og jeg stemte på norsk fordi det er mer naturlig for meg. Men uansett hva du hadde valgt så hadde jeg fortsatt å lese hvert eneste blogginnlegg, siden jeg elsker bloggen din Wink

  • Jeg regner med at det blir lettere for meg å skrive innleggene mine på norsk med litt øvelse, det er altfor lenge siden sist. Det virker jo som om at dere alle er enige, både i at dere vil ha norsk og at jeg skal gjøre det som er best for meg, så vi gir norsken en sjanse og ser hva som skjer. Jeg har jo tenkt på det lenge! Smile

   Tusen hjertelig takk for komplimenten, det betyr veldig mye for meg! Jeg vet jeg sier det relativt ofte, men jeg mener det hver eneste gang. Grin

 10. Well, of course I will respect your decision either way, but know that I will still read your blog even if I have to have Chrome translate it! Thanks for taking our feelings into consideration. Grin

  • Thank you so much for your comment, Michou. It means a lot to me to know that I have readers out there who care, and read my blog! What do you think of my brief summaries? Also, does Chrome translate it OK? Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.