dysfunksjonell.no
14Jun/120

EOTD: Dancing Flamenco in the Dusk

So I've finally started playing with my makeup again, practicing my skills, trying out new things. It gives me this insane sense of achievement, feeling very proud of myself! It might sound ridiculous to most of you, but when you go through life with very limited muscle strength, even the tiniest little achievement becomes a big deal. I'm slowing mastering things I didn't even believe I could do, and every time I succeed at something I gain a little more self-confidence, and energy to continue. Also I'm really sorry for editing my photos in all kinds of different ways, but I wanted to show the blush as well as my eye makeup.

Products

→ MUS Eye Primer in Clear
→ MUS Sun Breeze (highlight)
→ MUS Velvet (entire lid)
→ MUS Flamenco (outer corner and crease)
→ Max Factor Xperience Volumizing Mascara
→ Yves Saint Laurent 'Touche Éclat' Radiant in 08 «Radiant Silk»
→ M·A·C Eye Brows in «Lingering»
→ MUS Wonder Blush in «Pharao»
→ Real Techniques Deluxe Crease Brush
→ MUS 115 Angled Shading Brush
→ Sigma® Performance E21 Smudge Brush
→ Obsessive Compulsive Cosmetics 011 Small Powder/Blush Brush

Walkthrough

As usual I started off by filling in my eyebrows, with «Lingering» for a softer look. I went on to priming my lid (as I always do to prevent creasing), and then applying «Velvet» to the lid and slightly into the crease using the Deluxe Crease. I used the 115 angled shading brush to place «Flamenco» in the outer corner, making the shape that I wanted, dragging it a bit (maybe two thirds) into the crease. I went back with the Deluxe Crease to blend around the edges, and added a little more «Flamenco» to keep the color vibrant. The E21 is absolutely perfect for smudging, so I smudged «Flamenco» below my lower lashes. Wiping of the brush on a clean tissue I proceeded applying «Sun Breeze» to the tear duct, and highest point of my brow as a highlight. I added a coat of mascara, and used the 'Touche Éclat' to 'conceal' and brighten up under my eyes.

Since I'm working on becoming accustomed to wearing blush, I wanted to try out my newest one; «Pharao». It's such a gorgeous color! I have no idea how to describe it, maybe like a terracotta reddish brown? I'm still quite light on the blush, which you might see from my photo, but I'm working on it. At least I'm wearing blush (and I feel pretty while doing so). It really gives my face a nice glow, and I feel like it's the perfect color for a newbie like myself.

Photo is taken outside in natural lighting.

Photo © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on June 14, 2012 – 3:19 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Fine Shamini! Blushen ser kjempefin ut, likte highlighteren spessielt godt også Smile

  • Tusen takk, Lene! Blushen falt veldig i smak hos meg. Jeg var litt i tvil siden den er i løs form (og jeg får jo panikk av løse produkter), men det var virkelig ikke noe problem! Er litt skuffet over at «Sun Breeze» ikke kom frem på bildet annet enn i øyekroken.. Smile

 2. Kjempefint Smile

  Tror jeg må innom MUS og sjekke ut Velvet neste gang jeg er nede i byen !

  • Tusen takk, Nina! Smile «Velvet» er en nydelig farge, som minner veldig om M·A·C Satin Taupe. Jeg er litt usikker på om man trenger begge to, men disse MUS-skyggene har en morsom tendens til å skifte farge på huden min. Angrer ikke på at jeg kjøpte den!

 3. Som jeg sa, kjempefint! Du har kjempefine vipper også! Grin

  • Søte Marie, tusen takk igjen! Jeg skal forsøke å legge til liner neste gang, så får vi se hvordan det ser ut også. Syns du den må ha vinge da, eller kan jeg ‘safe’ med bare liner? Smile

 4. Good job! And can I tell you how amazingly merry I am at the prospect of you feeling pretty and confident wearing blush? Smile

  • Sweetheart, your feedback means the world to me and you know that I wouldn’t be where I am today (makeup and otherwise) if it hadn’t been for you. You have become such a precious friend! I’m feeling a lot more confident wearing blush now, and I’ll keep on practicing, getting used to it, even if I don’t have any plans to go out. I’m gonna rock it! Grin

 5. Vi må dra sammen på Mus en dag! Tenkte å kjøpe Flamenco i dag, men klarte ikke huske navnet..

  • Veldig gjerne! Du skulle sendt meg en SMS, vet du. Smile «Flamenco» er en underfundig farge, og det er alltid like spennende å oppdage hvordan den vil se ut i kombinasjon med de andre fargene jeg bruker. I dag har jeg på meg den og «Brown Sugar», og brått ble den veldig nedtonet og dus, nesten som en lillatonet mørk grå.

 6. Dette var kjempepent! Like veldig godt Velvet!

  • Hjertelig takk! «Velvet» er utrolig fin, selv om den er veldig nøytral (i mine øyne). «Satin Taupe» er jo en av mine personlige favoritter, og «Velvet» er veldig lik. Smile

 7. Nydelig!! Liker lilla på våtkanten! Smile

 8. Så fint! Både blushen og øyenskyggene ser fantastisk ut på deg Smile

 9. Kjempefint! Når jeg kommer hjem til Norge om noen dager, og ting roer seg litt, så skal jeg og finne fram sminken min igjen. Nå for tiden blir det bare det “vanlige” i full fart hver morgen Razz

  • Tusen takk! Da håper jeg vi kanskje får se noen looks i bloggen din? Smile Den vanlige er jo veldig greit da, jeg har også en look eller to som jeg vet at jeg får til uansett og jeg velger alltid en sånn om jeg har dårlig tid.


Leave a comment

No trackbacks yet.