dysfunksjonell.no
18May/120

Haul: MUS where? MUS what?

If you follow me on Twitter you might recall a certain tweet saying something about a bank account full of money, and no plan whatsoever on how to spend them as quickly as possible? I never plan on spending my money, it just happens. This month is completely different though. I don't have anything special on my must-have list of materialistic bullshit, and I don't really feel like going on an online shopping rampage. You'd think I'd be sick, but strangely enough I feel perfectly fine. Must have been my luxury haul from last month, it fulfilled my needs alright! But then I had this genius idea; why not take a spontaneous trip to Make Up Store? Uh-oh.

As I might have mentioned before, I know I have on Twitter, I haven't been a very big fan of MUS eyeshadows. No particular reason really, I have just preferred other brands. I've now come to realize that I've been trying the wrong colors! I purchased «Brown Sugar» when I had a gift card to spend at KICKS, and I've used it pretty much every day since. I use it as an all over lid color, a transition color, or a highlight - and I adore it, it's perfect on my skin tone. I remembered having some MUS eyeshadows in a box somewhere, and as I went through it I found a brand new cybershadow in the color «Rumble». A hideous color in the pan, but when I swatched it I couldn't believe my eyes! Why on Earth had I put this shade in a box to forget? And the texture? Hello! I also have a few microshadows in «Choco d'Or» and «Jubilee», which I love with all my heart - in addition to «Pollution», a matte black. With this sudden epiphany I decided to take a quick trip to Make Up Store to see if I could maybe brighten my day with something colorful.

The Haul

Buzzer · Starfish · Aquarius · Varieté · Metallic Wave

Even though I still have to bring my own ramp to be able to access Make Up Store (while I wait for the final decision to be made by the bosses), I have to praise them for their setup in-store. All their testers are attached to the shelves with velcro, making it easy enough to have someone hand me whatever shade I'd like to swatch before making up my mind on which colors to choose. On Tuesday I went in with one agenda: to purchase something blue, and.. mission accomplished! I picked out two cybershadows in «Buzzer» and «Metallic Wave», and three microshadows in «Starfish», «Aquarius» and «Varieté».

«Starfish» isn't a shade I'd typically choose, but anything reminding me of either a sunrise or a sunset is a winner in my opinion. It's a.. light orange with a beautiful golden sheen. Warm, but yet citrusy and refreshing. I have no idea what I'm doing when I'm describing colors, I'm just trying to put my thoughts into words. Unfortunately I don't have the faintest idea to what I'd pair it with, but it was too damn gorgeous to leave behind. And believe me when I say it looks a lot less boring swatched than it does in the pan! The rest of the bunch all made me think of the ocean, mermaids and most things wet, and they totally put me in the mood for summer.

Awesome Performance · Violet Storm · Romantic Garden

I've been having this steamy love affair with these pencils since I bought my first one earlier this year, and I've managed to accumulate 17 of them already. Oh dear, that's 3.4 pencils a month. I guess it's safe to say that I have every color I could ever desire, but I was really missing a purple liner. I have been wearing these pencils in some way or another almost every single day for the last couple of months, and I love them. Did I say that I love them? I love them! As said I was lacking a purple one, if you disregard «Go Wild», which is too light to use for anything else than highlighting the inner corner and tear duct. So I swatched all four available purple shades on the back of my hand, and chose two; «Awesome Performance» and «Violet Storm». The first one is a matt, but I would call it anything but. Granted it might look a little dull when you first see it, but when the light hits this liner it's plain out gorgeous! A perfect alternative to the regular black eyeliner. The latter is a lighter, more vibrant purple. Equally gorgeous. The third new addition was «Romantic Garden», a bright metallic lime green! In the sunlight it seems to have multicolored sparkles, but I don't think it'll be visible on the eye. A seriously fresh color, which actually makes my mouth a little watery!

Treatment Toner

Lastly I finally bought myself a toner, the Treatment Toner. I'm turning 32.. make that 33, this late summer, and I've never had a skin care routine. Ever. Too much hassle. I've finally found a moisturizer which suits me, and works for my skin, so I figured I'd add a toner to my non-existing routine!

I've developed this nasty habit of forgetting something when I go shopping at Make Up Store, and this time I totally forgot about the microshadow in «Velvet». I've been meaning to buy this color for a while now, but there's always something else capturing my interest, making me forget what I originally had my heart set on. Frustrating. Oh well, next time it is then. And I finally got my tube of MUS Multi Lash Mascara!

Photos © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on May 18, 2012 – 12:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Sååå mye fint og blått!
  Buzzer er min favoritt Smile
  Jeg har hatt lyst på microshadowen Glam Peach en stund, men ikke fått ut fingeren til å kjøpe den og nå er den gått ut… Heldigvis for meg tok jeg kontakt med søte Silje Eigås som driver MUS i Sandefjord og hun fikk tak i en til meg fra Stockholm! Hurray!
  Tenkte meg et par av linerne også siden du skryter så mye av de. Farger du kan anbefale til en blåøyd blondine? Wink

  • Tusen takk, Line! Grin Blått har alltid vært en av favorittfargene mine, men dessverre en farge jeg bruker altfor sjeldent på øynene. Nå skal det blir en endring på det! «Buzzer» hadde jeg på ingen måte tenkt å ta med meg hjem, men så swatchet jeg den.. og da var jeg helt solgt. For en farge! Hvordan bruker du den? Tar gjerne i mot tips. Wink

   Så utrolig snilt av Silje Elgås! Sånne folk liker vi absolutt. Smile Jeg har ikke sett denne «Glam Peach», og jeg er nesten litt redd for å google swatches! Den var utrolig fin, så den skjønner jeg virkelig at du ville ha tak i. Så rart at den er gått ut her, men tilgjengelig andre steder?

   Linerne ja, de anbefaler jeg på det varmeste. Hvilke farger jeg vil anbefale? Hm, vanskelig – det er i grunn smak og behag? Jeg foreslår vel egentlig at du tar deg en tur til nærmeste butikk, swatcher de du finner mest spennende, og ser hva du syns om de forskjellige finishene. Min favoritt er metallic, og jeg liker alle fargene med den finishen ekstra godt. Wink

   • Jeg har ikke buzzer, men kommer nok til å kjøpe den. Den ser jo helt nydelig ut. Tenk så fin den er sammen med gull og brunt!

    Glam peach er tatt ut av sortimentet til MUS, men snille Silje sendte en Mail til MUS i Stockholm og de hadde den på lager ennå. Heldige meg!

 2. Ja de linerene til MUS er fantastiske! Har bare to så langt (svart og en metallisk grå), men kommer nok til å kjøpe litt flere snart. Den grønne der, romantic garden, så veldig interresant ut!

  Om du har mulighet til det, hadde det vert interresant å lese om hva du synes om toneren. Fikk nesten lyst på den bare på grunn av den herlige fargen.

  • Kult å høre at det er fler som er like glad i disse linerne som jeg er, og jeg vil veldig gjerne høre hvilke du bestemmer deg for å kjøpe etterhvert. Smile «Romantic Garden» og «Tropical» er ganske like, men har en ørliten forskjell i fargetonen.

   Jeg skal komme med en oppdatering ang. toneren når jeg har fått prøvd den ut litt. Syns det var litt morsomt at den hadde ganske nøyaktig akkurat samme farge som «Romantic Garden». Easily amused! Wink

 3. Rart hvordan man alltid finner noe å kjøpe, selv om man ikke har planlagt å kjøpe noe Wink Jeg liker mine to MUS eyelinere veldig godt så langt, og kommer nok til å kjøpe flere. Spesielt i metallic. Wink

  Buzzer så forresten fantastisk fin ut!

  • Ja, er det ikke? Det verste, syns jeg, er når det kommer en kolleksjon og man er fast bestemt på at man ikke skal ha noe fordi den rett og slett ikke fenger.. og så kommer den ut, folk poster swatches, og så MÅ man bare ha noe likevel? Forbannet irriterende. Hvor ble det av selvkontrollen og viljestyrken?

   Jeg er så glad for at du liker MUS linerne dine! Grin Det blir spennende å høre hvilke du tar med deg hjem neste gang. «Blue Lagoon» var iallfall kjempefin, og veldig kledelig til dine øyne! Jeg er litt nysgjerrig på leppestiftene deres, men jeg er jo så kresen og vanskelig når det kommer til leppefarge. «First Kiss» ser jo så utrolig nydelig ut!

   «Buzzer» er kjempevakker, den er en slags teal/aqua med gullglans, om man kan kalle det det. Ikke spesielt voldsom, men likevel perfekt. Ja, nei, jeg kan liksom ikke beskrive farger.. Razz Skal bruke den i en look, så kan du få se. Swatch den neste gang du er innom MUS!

 4. Buzzer, Aquarius og Varieté er mine favoritter av de du kjøpte! Så fine blåfarger! Smile hver gang du har vært på MUS, blir jeg såå fristet til å ta meg en tur jeg også ..

  • «Aquarius» og «Varieté» er to vanvittig flotte blåfarger, så sinnssykt pigmenterte og fargesterke! «Buzzer» derimot er en mindre voldsom teal/aqua med den vakreste gullglans, en veldig spesiell farge jeg ikke kan huske å ha sett så mange ganger tidligere. Jeg har iallfall ingen farge i samlingen min som matcher den, og er veldig fornøyd med både farge og finish. Grin Huff.. det er ikke meningen å friste, jeg vet det er slemt! MUS kommer nok til å bli rik på meg, for jeg har funnet meg en ny favorittbutikk å stikke innom når kontoen har fått påfyll. Wink

   Denne fantastiske looken av nydelige Frida Skoglund var grunnen til at jeg valgte «Aquarius» og «Varieté». Grin

 5. Aquarius är helt fantastisk, den har jag använt mycket, Variéte är också makalöst fin! Grin

  • Så koselig at du legger igjen en kommentar til meg! Ja, tusen takk for tips – hadde det ikke vært for deg, så hadde jeg aldri oppdaget disse to øyenskyggene. Grin


Leave a comment

No trackbacks yet.