dysfunksjonell.no
22Apr/120

Swatches: MUS Eyepencil

Here are my swatches of all the MUS Eyepencils that I own (so far), as promised. I'm no champ when it comes to swatching, so bear with me - and just pretend like my tattoo isn't even there. These are quite heavy swatches, and are photographed under artificial lighting. To me some of the colors look different in real life, but my fiancé disagrees? I'm also unable to capture the sparkles in «Czar», «Duchess» and «Golden Days», but it's there alright! These three are the only ones in the bunch that aren't safe for use inside the eye.

1. Czar
2. Gold Digger
3. Golden Days
4. Wooden Metal
5. Emerald
6. Duchess
7. Copacabana
8. Water Spring
9. Wave
10. Deep Blue Sea
11. Seduced by the Night
12. Dusty Smoke
13. Darkest Shadow
14. Go Wild

In my swatches «Wooden Metal» and «Emerald» look pretty much the same (yet different) to me, but they look quite different on my hand. I don't think they are too much alike to skip either, especially not if you love greens like I do. «Duchess», «Copacabana» and «Water Spring» also look very similar in the photo, but in addition to the sparkle in Duchess they all have different finishes. If it's enough to skip one or two would have to be up to you, «Duchess» is an obvious choice, while «Copacabana» and «Water Spring» are different shades of the same color. I think all three are gorgeous! «Go Wild» looks a lot lighter in real life, but I picked it up to use it as a tear duct highlight (for whenever I do one of my purple looks).

«Seduced by the Night» is a gorgeous brown with quite a lot of life to it, «Darkest Shadow» is a matte black, and «Dusty Smoke» is a very nice grey with a tiny little hint of purple to it? I love using it just below my lower lashes. «Deep Blue Sea» is another one of my newest additions, and the color is simply to die for. I'll be using this one instead of a black liner whenever I feel the need to change things up a bit.

My favorites?
I absolutely love them all.

Photo © Shamini Thevarajah 2012

Posted by Shamini on April 22, 2012 – 9:02 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Åååååhåhhh, så fine!! Og jeg synes swatchene var fine, jeg Wink

  Likte spesielt godt Seduced by the Night, Golden Days og Deep Blue Sea.

  • Tusen takk, Tone! Grin Kanskje jeg tør.. swatche mer, oftere. «Deep Blue Sea» er helt ubeskrivelig nydelig. Når den ikke er swatchet like hardt, så er fargen noe ubestemmelig. Nesten litt som det du ser på toppen av en oljedam, bare i blått og lilla. «Seduced by the Night» har jeg ikke testet enda, men jeg tror nok at jeg kommer til å bli veldig, veldig glad i denne – og erstatte bruken av svart med brunt. Den er akkurat så mørk, men likevel farget, som jeg vil ha i en brun liner, uten å være kjedelig.

 2. Fine farger Smile Har flere av disse jeg også og konsistensen er myk og fin. Følger Icegirl75 på youtube og hun er flink til å bruke disse blyantene. Hun har spesielt en video hvor hun brukte kopperfarget mineralskygge og så Deep Blue Sea under øyet – ble kjempefint !

  Dusty Smoke så nesten ut som blyantvarianten av Club på bildet !

  • Jeg elsker fargene, selv om jeg jo ser at jeg mangler lilla her! Hvilke har du, og hva er din(e) favoritt(er) da? Kanskje du kan tipse meg om noen jeg ikke har oppdaget enda? Jeg prøvde søke på icegirl75 og fant en spansktalende kvinne, stemmer dette? Jeg vil veldig gjerne se! «Deep Blue Sea» er helt klart en av favorittene mine basert på bildet over, men siden jeg ikke har prøvd den i en look enda, tør jeg ikke si noe mer enn at jeg elsker fargen. Smile

   Hm, «Dusty Smoke» har hverken grønt eller brunt i seg, så det er nok en illusjon, dessverre. En blyantversjon av M·A·C Club hadde slett ikke vært feil akkurat!

   • De jeg fant i farten er Metallic Sea, Smoke, Duchess, Deep Blue Sea og Purple Attraction. Vet jeg har Dusty Smoke men den har vist klart å lure seg bort Wink Jeg er altfor lite flink til å bruke dem; de sitter “som bein” når de er kommet på øyet.

    Icegirl75 er spansk, ja – fant desverre ikke tilbake til videoen jeg nevnte men hun legger stadig ut nye Smile Jeg kan ikke et ord spansk men hvem trenger vel det når hun viser steg for steg ?! Smile

    Sminken hun la var igrunnen veldig enkel mtp produkter, om jeg ikke husker helt feil brukte hun Faux Gold mineralskygge på lokket og så Deep Blue Sea som liner under øyet.

    Testa den ut i fjor sommer og fikk bemerkninger på MAC mtp fargekomboen Smile

    • At de sitter «som bein» på øyet, er det en positiv eller en negativ ting for deg? Selv på dager hvor jeg ikke har giddet å sminke meg overhodet, har jeg brukt en av disse linerne bare for å gi humøret og selvfølelsen en liten piff. Ganske effektivt! Smile Fortell meg mer om Metallic Sea, Smoke og Purple Attraction?

     Da var det nok helt sikkert samme Icegirl75 som jeg fant. Jeg prøvde ymse søkeord for å finne videoen du nevnte, og endte opp med en hvor hun brukte en øyenskygge jeg ikke kjenner til, samt M·A·C Bronze? Muligens ikke samme look, for i denne brukte hun MUS Deep Blue Sea som vanlig eyeliner og halvveis inn på nedre vippekant. Uansett, tror kanskje jeg må teste noe lignende som du nevner, det høres ut som en nydelig look! Smile

    • At de “sitter som bein” er bare positivt for meg – jeg er plaget med øyne som renner over når det er vindtrekk osv og da forsvinner det av øyensminken som ikke sitter godt ;S

     Smoke er en klassisk mørk grå (matt), litt lysere i fargen enn Phone Number fra MAC.

     Purple Attraction er også matt og er faktisk veldig nærme Resort fra MAC i farge. PA har mer blått i seg mens Resort går mer mot rødt.

     Disse fire kan godt brukes “om hverandre” Smile

     Metallic Sea derimot; den tror jeg ikke at jeg har noe som ligner Smile Den er (som det ligger i navnet) metallic blå med litt grønt i seg og så er det blå skimmer i den.

 3. Har ikke sjans til å velge 10 favoritter en gang – elsker alle sammen! Har forresten skrevet kommentar på sikkert 4 innlegg du har skrevet, men har liksom ikke fått trykket “submit” enda.. Aner ikke hvorfor, er litt småirritert på meg selv Razz

  // Tuusen takk for tipset! Skal teste det ut med en gang jeg kommer hjem Smile

  • Jeg syns det er kjempehyggelig med kommentarer, så du må gjerne trykke på «submit» neste gang du har en på lur! Du er som meg, jeg elsker også alle sammen, og kunne gjerne brukt alle på en gang om det ikke hadde vært for at folk ville trodd jeg var gal.. Wink

 4. For noen flotte swatches! Dette kan du! Smile Jeg er litt newbie. Hva bruker du disse til? Eyeliner? Som øyenskygge?

  • Aaw, Jade da! Tusen takk for en heftig kompliment! Den skal jeg virkelig leve lenge på, og sånne fine ord gir meg lyst til å swatche mer. Grin Jeg bruker disse blyantene hovedsaklig som linere. Enten på vanlig måte langs øvre vippekant (med eller uten vinge), på våtkanten eller under nedre vippekant for en liten dæsj farge når jeg ikke har energi til mer enn enkel svart maskara. Har også en som jeg bruker for å lysne litt i øyekroken. Det varierer om jeg bruker dem med definerte strek, eller om jeg bruker en kost til å duse dem ut med etter påføring.

   Jeg ser ikke bort fra at du kan bruke disse som en base for øyenskygge, men jeg har ganske oljete øyelokk og tviler på at det ville sett veldig bra ut utover dagen (uten at jeg har prøvd). Kanskje jeg skal prøve en dag, bare for å kunne si om det fungerer eller ikke. Smile

 5. Så flotte de er! Har lovet meg selv å kjøpe meg et par slike neste gang jeg er på MUS (og faktisk har penger). Er det noen du ser på som must-haves?

  • Jeg er helt enig, Regine – og du burde absolutt få med deg et par stykker hjem. Must-haves? Vanskelig spørsmål, smaken er som baken osv., men jeg er veldig glad i «Wooden Metal», «Gold Digger» og «Dusty Smoke» selv. Nå har jeg ikke brukt noen av de nye enda, og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å bli veldig glad i både «Deep Blue Sea», «Seduced by the Night», «Emerald» og «Wave». Mitt beste råd er å swatche dem i butikken, og plukke de du faller for først. Smile

 6. Så utrolig mange fine farger! Skulle gjerne hatt alle sammen jeg Wink
  Og swatchene synes jeg var kjempebra. Du har fått fram fargene, og det er det som er viktig Smile

  • Tusen, tusen takk, Linn! Grin Jeg blir så glad av sånn tilbakemelding! Ja, du kan vel sikkert tenke deg at jeg blir som en unge i godtebutikken når jeg er på Make Up Store – det er nesten umulig å dra meg vekk fra hylla med blyantene. Wink

 7. Nummer 10 og 12 skal jeg definitivt sjekke ut neste uke! Har skikkelig lyst på “Tropical”, den er såå kul! Grin

  • «Tropical» tror jeg faktisk ikke jeg har swatchet enda, den ser ubeskrivelig fresh ut! Hvorfor har jeg ikke kikket på den, mon tro? Må sjekkes ut neste gang! Grin

 8. Så fine swatches, dette bør du virkelig ikke være redd for å gjøre flere ganger. Synes alltid at swatchene dine er fine jeg Wink Utrolig mange nydelige farger, merker jeg har gått glipp av noe her altså. Skal så veldig titte på dem neste uke når jeg skal inn til Oslo Smile Hvor mye er det for dem? Smile

  • Ps. Seduced by the Night minner meg om MAC Teddy på denne swatchen, som er en av mine absolutte favoritt eyelinere Smile

  • Tusen, tusen takk Monica! Grin Jeg syns selv det er helt forferdelig å legge ut swatches, men så prøver jeg å tenke på at jeg selv elsker å se swatches, og så gjør jeg et forsøk – som ikke alltid blir som jeg har planlagt.. Snille ord som dine, og de andre jeg har fått oppover her, bidrar veldig til inspirasjonen og lysten til å swatche videre, så tusen takk!

   Fargene er fantastiske! Og kvaliteten er helt super, iallfall syns jeg det. Den eneste blyanten jeg har brukt som ikke er fra MUS, er den supersvarte Avon SuperShock, ellers er det kun MUS som har fått min oppmerksomhet. Smile De koster 135,- kroner per stykk. Gleder meg til å høre om du finner noen du liker, og hvilke(n) du eventuelt ender opp med. Smile

 9. Jeg vil ha 4, 6, 7, 8, 9, 10 og 11 værtfall! Grin Skal virkelig kjøpe ett par neste helg. Kjempegode swatches!

  • Hehe, unnskyld? Wink Gjør det, og fortell meg gjerne hvilke du ender opp med. Syns det er kjempespennende å høre hva andre syns, og hvilke dere ender opp med som favoritter. Kanskje noen helt andre farger enn de jeg har?

   Tusen hjertelig takk for kompliment! Grin

   • Ja såklart skal jeg det! Blir sikkert noen skikkelig farger som kan brukes til sommeren Grin Svart, brun, grå, sølv og slike farger blir det nok ikke, det blir litt for kjedelig. Kanskje den brune der, har ingen brune eyelinere faktisk!

    • Jeg syns også brune eyelinere er dritkjedelig, noe som sikkert er grunnen til at jeg aldri kjøpte M·A·C Teddy – men det er noe med «Seduced by the Night» som gjør at den ser mye sprekere ut enn alle andre brune jeg har sett, uten at jeg kan forklare HVA det er. Smile

 10. Czar er nok mitt absolutte favoritt av disse her… men alle er jo virkelig vakre! For noen nydelige farger… vil ha i samlingen min eg også Grin

 11. Å så mange fine farger og bra swatches!
  Må nok kjøpe meg noen sånne før det blir sommer Smile en eyeliner i fin farge kan piffe opp en ellers kjedelig look og det funker faktisk også på jobben for meg. Win win!

  • Tusen takk, Line! Grin Du får fortelle hvilke farger du bestemmer deg for, og hva du syns om dem. Jeg må innrømme at jeg er livredd for at jeg skal anbefale dem til noen som ender opp med å hate dem.. Ja, de er perfekte som en liten fargeklatt i en ellers nøytral look! På dager hvor jeg ikke orker å dille med øyenskygge og sånt før jeg skal ut, så syns jeg det er helt ypperlig å bare bruke en farge på nedre vippekant og maskara. Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.