dysfunksjonell.no
16Apr/120

Disorganized

It's funny, I actually became inspired by writing a blog post in my mother tongue: norwegian. Since I appreciate my foreign readers too much to shut them out, prevent them from understanding what I'm ranting about, I'm going back to blogging in English. Another weekend has flown by. My weekends are pretty similar to the rest of my week, but it's very much noticeable that my fiancé is gone most of the day for work. 8 hours of work are surely normal to most people, but to me it feels like a tiny eternity.

As I've said a few times already, I've been planning to reorganize my precious collection of M·A·C palettes for a while now. Not only because I hate clutter and the lack of order, but also because I'm failing at loving them as much as I do when they are sorted into palettes. I've postponed it several times, and felt like it's been hanging over me like a dark cloud for a while now. M·A·C has been one of my all-time favorite brands ever since I discovered makeup as a passion, so it's dominating my collection. Yesterday I decided to really make an effort, so I grabbed myself by the neck and started working. I'm dreading to say this out loud, but after a quick overview I found 128 eyeshadows that were still in their refill sleeves, not having been depotted yet, or just left in a magnetized MUFE palette for later. Believe me when I say I don't intend to brag, I'm fully aware of it being an insane number. I've split them all into color categories and temporarily put them into palettes, but I'm planning a depotting session this weekend to finish off my organizing project. I had four empty M·A·C palettes in backup, which I thought would be more than enough, but as it turned out I need at least two more.. I was planning to go to M·A·C this weekend to pick them up, but luckily had the foresight to call them up and ask if they sold them at my local counter. Of course they didn't, so I had to phone up Glasmagasinet in Oslo - a challenge in itself - and have them ship three palettes my way. Hopefully they'll be here by Friday! Oddly enough my mood improved a lot after finishing, and I'm really looking forward to being done with everything. I love sorting, color-coordinating and organizing, but when the job becomes too big I end up discouraged. Only thing left now is filling the new palettes when they arrive and sorting them all, then they'll be ready for their own little photo shoot!

MAC NeutralsGesso · Nylon · Vanilla · Shroom · Brule
Naked Lunch · Soft Brown · Cork · Satin Taupe · Patina
Twinks · Woodwinked · Amber Lights · Bronze · Espresso

Photo © Shamini Thevarajah 2010

Posted by Shamini on April 16, 2012 – 11:25 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. 128 Mac-skygger?! Ikke misunnelig i det hele tatt…

  Nå føler jeg at jeg ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å bruke mye penger på sminke Razz *trøste meg selv*

 2. Damn, girl! Gleder meg til resultatet av den fotoshooten for å si det sånn Wink Ha en herlig dag!

  • Kryss fingrene for at postmannen ikke somler, så er det nok klart om ikke så altfor lenge. Jeg er litt spent på om jeg klarer å sortere hver palett fra lys til mørk, uten å ende opp med å rive håret av meg i ren, skjær frustrasjon..

   Ha en superfin dag, du også! Grin

 3. 128 Shock Smile Lykke til med organiseringen! Spent på resultatet Smile

 4. Hvorfor dårlig samvittighet ? Det handler jo ikke om å ha flest mulig bare for å ha dem; de skal jo brukes også Wink

  Ved siste “telling” hadde jeg 220 vanlige øyenskygger fra MAC – alle i pallett-size. Da har jeg ikke talt med de som jeg har kjøpt av den større typen (megametal osv) og heller ikke mineralskyggene jeg har.

  Jeg prøver å ha litt rotasjon i stæssjet mitt sånn at jeg får brukt alle Smile De vanlige MAC-pallettene er litt ukurrante når man prøver å få inspirasjon av fargene man har siden de må åpnes for at man skal se innholdet :S
  Har derfor begynt å gå over til å kjøpe z-pallett med gjennomsiktig lokk – mye bedre Smile

  • Nei, jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg kjenner et snev av dårlig samvittighet? Det er mine penger, jeg bruker dem heller på sminke enn på festing, alkohol, klær og sydentur. Tror kanskje det er janteloven som har sneket seg inn i hjernen min, og som påtvinger meg en uberettiget følelse.

   Når jeg kjøper en øyenskygge har jeg store planer om å bruke den ja, med mindre det er noe veldig unikt og spesielt med den. Jeg ser gjerne for meg fine kombinasjoner og får en haug med idéer, men sannheten er jo at jeg ikke har rørt M·A·C-skyggene mine på altfor lenge. Jeg skulle nok hatt flere sett med øyne, og mye mer energi – men likevel gjør de en grå dag veldig mye lysere. Smile 220 vanlige øyenskygger? Flott! Da er jeg ikke alene om å ha en stor samling, selv om min stort sett bare består av de vanlige øyenskyggene (og veldig få MES eller av de større). Wink Det hadde vært utrolig spennende å se samlingen din!

   For å slippe problemet du nevner med ukurrante paletter har jeg valgt å ha bilder av alle palettene mine både i bloggen min, og på harddisken. Det er mest praktisk for meg, siden jeg ikke kan gå bort og rote i skuffene mine på egenhånd, men det gjør det også veldig mye lettere å planlegge en look uten å måtte ta frem og åpne alle palettene mine. Smile

   • Mtp store planer for bruk; jeg har noen sånne skygger jeg også… Wink Og det “verste” er vel at jeg begynner å bli i eldste laget for å kunne komme unna med æren i behold for de skyggene som er definert som knallfarger…. Men der igjen – regler er til for å brytes ;D

    Ï morgen blir det nok innkjøp av mer Inglot tenker jeg – drar til København med en kollega som jeg også har klart å “hekte” på Inglot – fargeglede smitter Smile

    God helg Smile

    • Pft, man blir da vel ikke for gammel til å bruke knallfarger? Jeg ser for meg at jeg en eller annen gang kommer til å sitte med iPaden min, et som et skrukkete lite troll, med min «signatur-look» i lilla. Grin Kjør på sier nå jeg!

     Inglot i morgen? SÅ HELDIG! Du får sende meg en tanke eller tre mens du er der, og kose deg skikkelig masse! Ønsker meg en tur til København selv, uansett blir det IMATS London 2013. Ha en riktig god tur, og en flott helg i København! Smile

 5. Damn. 128 mac øyenskygger? Lykke til med organiseringen Grin

 6. DAMN! Jeg har 1(!!) øyenskygge fra MAC. Er ikke bare litt missunnelig på deg nå nei Wink

  • Et sted skal man jo begynne! Jeg hadde neppe hatt på langt nær så mange som jeg har, om jeg hadde hatt fornuften i behold da jeg begynte å bli interessert i M·A·C i 2009. Jeg kjøpte i en lang periode ALT helt ukritisk, og det resulterte i en stor samling. I dag tenker jeg over det jeg handler, vurderer om det er noe jeg kommer til å bruke (hvis det ikke er noe spesielt jeg bare vil ha i samlingen min) og er det ikke, vel.. så lar jeg være å bruke penger på det. Føles veldig mye bedre! Smile

 7. Fint bilde! Smile De ser jo nesten helt ubrukte ut!? Feel free til å shippe noen nedover til Oslo og min postkasse, hehehehe Wink Jeg har så lyst til å ha en stor og fin samling (typ sånn som du har) med masssse forskjellige farger og en del LE-skygger (det er jo ekstra gøy!), så gleder meg til Hey, Sailor! kommer, har sett hvertfall to fine som skal bli mine Grin
  Gleder meg til å se resten av palettene dine! Smile

  • På dette bildet er nok de aller fleste ubrukte, bildet ble tatt ikke så lenge etter at jeg hadde satt sammen paletten. Du mente jo at jeg kunne ha et bloggsalg, men jeg tror ærlig talt det blir dårlig med det, jeg klarer jo ikke kvitte meg med ting jeg egentlig ikke vil kvitte meg med! Wink En stor samling må begynne i det små, så du er jo på god vei allerede. LE-skygger er absolutt halve moroa! Jeg må innrømme at jeg har endel av dem, og noen kun fordi de var LE når de kom.. sjuke tilstander, jeg vet. “Hey, Sailor!” har jeg overraskende nok overhodet ikke fattet interesse for, men det kan jo hende det endrer seg når folk begynner å legge ut swatches. Tusen takk, skjønne du – skal rope ut så fort bildene er klare! Grin

 8. Oioi, så mange! Nå ble jeg skikkelig misunnelig Shock Har selv bare 4 stk, men har tenkt å oppgradere på den fronten i nærmere framtid Wink Har utrolig lyst til å få tak på Woodwinked, Satin Taupe, Nylon, Naked Lunch og Cork – satser på at kortet tåler det.. Kunne du ha tenkt deg å lage et innlegg ala. “Top 10 MAC refill eyeshadows” eller noe? Smile

  // Tuusen takk for tips! Dette skal jeg prøve ut, så skal gi deg en update på hvordan det går Wink

  • Tusen takk for koselig kommentar, Karoline! Smile Jeg så at du hadde kjøpt deg en 15-palett, og jeg er spent på hva du velger å fylle den med etterhvert. Satin Taupe er en av mine absolutte favoritter, og den er med meg overalt. Jeg er ikke noe flink til å swatche ting, så jeg vet ikke hvor spennende mitt «topp 10»-innlegg vil bli, men jeg kan jo forsøke? Smile

   Bare hyggelig, håper det hjelper litt!

 9. Its so strange… every time I see a picture of Satin Taupe I think that my own Satin Taupe shadow by MAC doesn´t look anything like the other ones Ive seen Grin
  In July me and my fiancé are going to Åbo, the city closest to me where they have a MAC cosmetics store (also the store where I bought the 3 shadows by MAC that I already own) and Im planning to buy some more shadows then Smile
  hugs

  • Could you maybe take a picture of the Satin Taupe you have? How does it look different? Oooh, visiting MAC is so much fun, especially when it’s in another city and you can do it while you’re on a trip somewhere! Which shadows do you have in mind? Anything special? Smile Hugs!


Leave a comment

No trackbacks yet.