dysfunksjonell.no
12Apr/120

Sudden lack of inspiration (NO)

Jeg lider for tiden av et akutt tilfelle av skrivesperre, og eier ikke et fnugg av inspirasjon. Det er veldig frustrerende når jeg så gjerne vil blogge om noe, men hva hjelper vel det når hjernen har satt på håndbrekket? Kanskje det hjelper å skrive et innlegg på norsk, tenker jeg. Hvem vet? Det pleide iallfall å fungere mot skrivesperre. Påska er overstått, og i Trondheim har det snødd. Noe helt intenst mye. Jeg forventet nesten at julenissen skulle komme på besøk med pakker, reinsdyr og hele greia. Vent nå litt, jeg tror jo ikke på julenissen. Naiv som jeg er trodde jeg at vi var på nippet til å få vår, men dengang ei. Hallo? Vi skriver 12. april, for crying out loud! Hm, og mens jeg skriver dette titter kveldssolen frem. Ja, kanskje våren er i anmarsj likevel da?

Det mest begivenhetsrike som skjer i livet mitt for øyeblikket er at jeg teller timer til den 20., når kontoen min får et etterlengtet påfyll av kronasje. Jeg har egentlig ingenting spesielt i kikkerten denne måneden, da jeg ikke var fremsynt nok til å legge av penger i mars i påvente av M·A·C Trés Cheek, M·A·C In Extra Dimension og M·A·C Reel Sexy, og alle produktene jeg ville ha ble utsolgt på ca. fem minutter. Bah! Jaja, min egen feil, kan ikke skylde på noen andre. Midt i elendigheta lot min kjære meg bestille M·A·C Modern Mandarin (red orange) fra M·A·C Trés Cheek som påskegave fra ham, og det var absolutt en glede i skåret!
Jeg planlegger en tur innom Make Up Store for å handle noen småting, kanskje neste helg? Gleder meg voldsomt! Ønskelista bare vokser, så jeg må nok innom mer enn en gang. Fordelt over flere måneder, mener jeg. Jeg har også planer om å bestille én ting fra Obsessive Compulsive Cosmetics, om jeg bare husker det. Sugarpill har også et par ting jeg ønsker meg. Og Lime Crime? Det var den planen.

Jeg har lovet Marie at jeg skal sortere M·A·C-palettene mine, en jobb jeg har utsatt i lange tider. Jeg aner ikke hvorfor, jeg er jo neat-freak når det kommer til å ha orden i makeupen, men dette har altså sklidd helt ut. Jeg tror kanskje det handler litt om at jeg har to skuffer med øyenskygger som ikke har blitt «depotted» enda (og et par backups), i tillegg til en skuff med refills. Det betyr at jeg må estimere hvor de skal sitte i sin respektive palett, sånn at jeg slipper å omorganisere ALT neste gang jeg «depotter». Hvis jeg ikke kan få sortert dem korrekt etter farge, så kan det saktens bare være - så det blir litt av en jobb! Når det er unnagjort kommer de mange M·A·C-skyggene mine til å få mye mer kjærlighet enn de har gjort på lenge, og det blir veldig mye lettere å finne frem i galskapen. Kjenner jeg gleder meg allerede, så hvorfor er det så vanskelig å sette i gang?

Dagens Leksjon:

Det heter ikke «et palett», men en palett. «Palett» er et hankjønnsord, og skal bøyes som alle andre hankjønnsord; palett, paletten, paletter, palettene. Tror du meg ikke? Sjekk ordboka, det er helt sant.

Posted by Shamini on April 12, 2012 – 8:45 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Kjenner til det med skrivesperre, får også prestasjonsangst sånn med jevne mellomrom. Og jeg måtte le av den palett leksjonen, jeg har også irritert meg over det.

  • Jeg kjente et stikk av dårlig samvittighet i det jeg trykket «publish», men det er en sånn gjentagende greie som irriterer meg noe helt voldsomt. Kan hende jeg er lett å irritere, men nå er det iallfall sagt. Det er vel kanskje en grunn til at jeg kalles «språknazi» blant venner og bekjente. Wink

   Skrivesperre er noe av det tåpeligste som finnes! Jeg vil så gjerne skrive, jeg liker å skrive, jeg kan godt skrive side opp og side ned for meg selv – men ordene kommer ikke ut. Det gir liksom ingen mening, blir bare masse intetsigende svada. Prestasjonsangst? Ja, det også, selv om jeg strengt tatt ikke har noe å prestere. Hjernen er underlig.

 2. Pes når det hoper seg opp, men så deilig når du er ferdig og har fått alt inn i paletter! Synes MAC-skygger er ganske lette å depotte. Ihvertfall de 4 jeg har depottet. Heldigvis har jeg fått tak i resten som refills. Er litt redd for at det plutselig skal gå galt Grin

  Håper du poster bilder av MAC-palettene dine når de er ferdig depottet og organisert i paletter! Jeg har ikke så store problemer med organiseringen, da jeg kun har 2 stk 12-paletter hvor den ene er “farger” og den andre er nøytrale “matte-ish”.

  • Pes ja, noe så helt vanvittig. De er ikke så vanskelige å depotte, jeg har per dags dato ikke ødelagt en eneste en (bank i bordet) – men jeg er alltid livredd for at den skal bli for varm, og ødelagt på den måten. Noen finisher reagerer med varmen, og blir steinharde og ubrukelige. Dette oppdager man som regel ikke før man har kommet litt ned i pan-en.

   Bilder kommer ja, det lover jeg! De gamle bildene mine ligger ute her: http://www.dysfunksjonell.no/mac-palettes/, men de er jo ikke oppdaterte lenger. Passordet er “absinthe”, en av MACs nydeligste øyenskygger. Du sier du har 12-paletter? Hvilke bruker du? Smile

   • Flott samling!

    12-palettene har jeg kjøpt på Coastal Scents. Men de er magnet i bunn, så da har jeg limt på en metallplate under MAC-skyggene, så de skal sitte skikkelig.

    • Tusen takk! Smile Det er noe med farger som gjør meg utrolig glad, så dersom jeg har en dårlig dag kan jeg bare ta frem disse bildene, og så føles alt bedre med en gang.

     Jeg har to paletter fra MUFE som er magnetiserte. De har ingen brønner, kun en stor åpen flate. For å få MAC-skyggene til å sitte i dem, noe de gjør, måtte jeg “skru” dem på plass. Vet ikke om det er samme prinsipp? Snurret på hver enkelt skygge til den satt fast.

 3. Jaaa, gleder meg til du poster bilder!
  Apropo organisering av paletter (liker forresten leksjonen din, har irritert meg over det lenge, og plutselig bare blir det noen ganger til at jeg sier palettet selv, fordi “alle andre” gjør det), i går var jeg på IKEA og kjøpte (eller, Pappa kjøpte *fornøyd*) en “Vika Alex” kommode/skuffeseksjon til meg som jeg kan ha sminken min i. Fikk skrudd den sammen i går (helt alene!), og jeg er så fornøyd! Har ikke hatt tid til å finne ut helt hvilke produkter som skal være hvor, det får være helgens prosjekt! Smile Skal selvfølgelig poste bilder når jeg er ferdig! Smile

  • Slutt Marie, slutt med en gang! Det er uaktuelt å si «palettET». Du får ikke lov. Grin Gratulerer med Alex i hus! Jeg byttet ut mine Malm-kommoder for ikke så fryktelig lenge siden, og satte inn en Alex istedet – og har ikke angret en eneste gang. Det eneste er at jeg skulle hatt to. Jeg er kjempeimponert over at du skrudde den sammen selv, det tror jeg ikke at jeg hadde klart.. jeg har null tålmodighet. Gleder meg til bildene iallfall! Grin

 4. Se der ja, du fikk et innlegg ut av frustrasjonen Wink Jeg gleder meg veldig til å se når du en gang får ordnet opp i palettene dine. Og jeg liker leksjonen. Jeg skjønner ikke hvordan folk ikke klarer å skrive slike enkle ting riktig Razz

  • Det var bare såvidt, skal jeg si deg. Takk, det motiverer meg jo litt ekstra til å faktisk få det unnagjort, selv om det neppe blir depotting i denne runden. Jeg tror jeg elsker deg litt! Jeg skjønner nemlig heller ikke hvorfor folk insisterer på å skrive feil, og det holder tidvis på å drive meg fra vettet. Heldigvis har jeg folkeskikk nok til å ikke rette på dem i kommentarfeltet, selv om jeg mange ganger har utrooolig lyst. Wink

 5. Jeg kan gjerne komme å hjelpe deg å sortere MAC skyggene, sikkert en kjeeempemorsom jobb Grin

 6. Slenger meg med Lene Christin, jeg hadde nok med glede hjulpet til. Tenk bare på alle skattene du gjenoppdager! Grin Jeg håper ideene og inspirasjonen kommer tilbake. Noen ganger står det bare stille.

  Ps. Jeg elsker leksjonen i slutten. Det er noe som vrenger seg i meg når jeg ser at noen skriver palettET…. Grøss!

  • Dere er så snille, jeg skulle virkelig ønske vi bodde nærmere hverandre! Ikke fordi jeg trenger hjelp altså, men det hadde vært kjempekoselig å finne på ting sammen med dere. Smile Har allerede funnet igjen endel gamle favoritter, og har satt noen skatter jeg ikke hadde hjerte til å bruke .. i paletter sånn at jeg faktisk kan bruke dem! Stolt av meg selv, serru. Nydelige øyenskygger gjør ingen nytte for seg i en skuff. Tusen takk! Inspirasjonen har tatt ferie, tror jeg. Det hjalp faktisk å skrive et innlegg på norsk igjen, så det kan hende jeg skriver noen fler. Smile

   Du aner ikke hvor glad jeg er for at du sier det, i blant føler jeg at jeg er den eneste som irriterer meg over sånne ting! Grin


Leave a comment

No trackbacks yet.