dysfunksjonell.no
9Mar/120

Which FOUNDATION to choose?

Having a hard time lifting my arms up high, there's some things I don't like to do. For instance I never use foundation. I'm not one of those who can't leave the house without a full face of makeup, but sometimes it would be nice to.. go that extra mile to look awesome. With foundation I need help applying it, or else I would have to go with a bare forehead - which I don't think would look very sane. And I don't like needing help. I don't like asking for help. If I can't do it myself, and it's not something my life is depending on, well.. then I can do without. It's basically the same thing with bronzer, I just skip it and pretend like I don't need it. And blush, I just find it really scary - even though I can't stop admiring myself in the nearest mirror when I'm wearing blush. Applied by someone else, of course. Someone who knows what they're doing. What can I say? I'm a seriously complex person.

I always seem to have somewhat of an epiphany whenever I'm lucky enough to get a makeover done by a professional, where I realize I should start using more makeup. Not on an everyday basis maybe, but at least when I have plans and really want to look my very best. So I've started researching foundations now. Again. I'm not really a big fan, for the reason I mentioned above, but I don't really like the feeling of wearing something on my face. After I had my makeup lesson at Make Up Store I haven't managed to get about the foundation she used on me out of my head, it was so light, so nice and it made my skin look so.. flawless. I'm thinking about picking up the MUS Liquid Foundation, but since foundation is quite costly I would really like to look into a few different kinds before deciding on which one to buy. I've tried listing the properties I'm looking for in a foundation, hoping that someone can point me in the right direction of a brand or a type I could eventually fall in love with.

 • lightweight
 • light to medium coverage
 • suitable for oily skin
 • available in colors suitable for medium-medium tan skin with olive undertones
 • relatively easy to work with
 • transfer resistant

I would really like to hear about your experience with different brands and types, so please feel free to share in the comments below. I'm also interested in knowing which brush(es) you prefer to use with your foundation.

Which foundation would YOU recommend?

Posted by Shamini on March 9, 2012 – 8:23 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Nå er ikke jeg sikker på delen med farger som passer til hud med oliven undertone, men mine lightweight foundation-favoritter er MAC Face And Body og Laura Mercier Tinted Moisturizer (jeg har Oil Free versjonen, har ikke prøvd den vanlige da, men jeg har en tendens til å bli litt blank i T-sonen, derfor valgte jeg den oljefrie versjonen). Smile

  • Jeg tenkte på det etter at jeg hadde postet, det er kanskje ikke så greit for andre å vite detaljer om undertone om de ikke bruke akkurat den selv.

   M·A·C Face and Body har jeg hørt endel om, men aldri prøvd selv – skal se om jeg får tak i en prøve. Takk for tipset! Smile

   Laura Mercier Tinted Moisturizer Oil Free kjøpte jeg i London i fargen “Fawn”, og selv om den er fin på huden syns jeg den er i overkant tjukk i konsistensen, og den er dessverre ikke ‘transfer resistant’ (fargen smitter av på klær og lignende). Jeg er på jakt etter noe som er litt mer foundation enn denne, men samtidig lett og gjerne nesten rennende under påføring. Mange krav, vet du! Wink

 2. I følge Lisa Eldridge siste video så kommer det mange bra vannbaserte foundationer i løpet av høsten. Jeg har hørt mye bra om Chanel Vitalumiere Aqua, den tror jeg blir min neste.

  Jeg er veldig fornøyd med Jemma Kidd Light as Air foundation, Nars Sheer Glow og MUFE HD. Jeg er også fornøyd med komboen fra Becca med Luminous Skin colour og Stick foundation. Sistnevnte finne i ørten farger og undertoner.
  Den beste kosten synes jeg er Sigma Flat top Kabuki, F80.

  På bloggen Musing on Beauty er det maaange foundation reviews..
  Lykke til i jakten!

  • Chanel Vitalumiere Aqua er allerede i tankene mine, syns den virker ganske spennende! Jemma Kidd har jeg ikke prøvd noe fra, så jeg skal se om jeg kan få tak i en prøve på et eller annet vis. NARS Sheer Glow har jeg i to forskjellige farger (ingen av dem passer meg), og MUFE sin HD Foundation liker jeg overhodet ikke. Becca har jeg heller ikke prøvd, men er herved lagt til listen min over potensielle sammen med JK!

   Tusen hjertelig takk for alle tips! Grin

 3. Har du prøvd I.D minerals? Jeg stoppa på den. Smile

  • Det har jeg, og siden alle mineralproduktene (utenom den matte foundationen) fra bareMinerals inneholder vismutoxiklorid (bismuth oxychloride) er jeg egentlig ikke veldig interessert i å bruke noe fra dem. Frown

 4. Aner ikke, har enda ikke prøvd så mange foundation enda. Men kost kan jeg anbefale! Liker veldig godt f82 fra sigma, men har lest myye bra om alle kostene i sigmax serien (men det visste du sikkert fra før av!)

 5. Det som er bra med Chanel Aqua Vitalumiere foundation er at den er så lett og det føles ikke ut som du har på foundation, men den er absolutt ikke “transfer resistant”. Den gir et veldig naturlig resultat til å være foundation. Jeg anbefaler Dior Forever eller Helena Rubenstein Color Clone Perfect Complexion Creator. Den sistnevnte har vært min favoritt de siste 10 årene. Den er tynn, men har masse pigment, og passer for oljete hud. Den separer seg heller ikke på huden.

  MAC Face and Body foundation er nesten som vann med litt farge, den gir utrolig lite dekkevne, bare litt farge til huden Smile

  • Ikke “transfer resistant” altså? Urk, da må jeg virkelig revurdere det. Dior Forever og HR Color Clone Perfect Complexion Creator er herved notert på listen over ting som må sjekkes ut, tusen takk for tips! Jeg vil veldig gjerne ha en som er tynn, og den trenger strengt tatt ikke dekke all verden på meg så mengden pigment er ikke kjempeviktig – det viktigste er at den er lett å jobbe med og “forgiving”, som YouTube-guruene sier. Wink

 6. Chanel Vitalumiere Aqua liker jeg også godt, men den må ristes GODT før bruk, og om du sliter med armene så vet jeg ikke hvordan det vil være?

  Jeg liker også min nye BB-krem fra Missha godt og Bourjois Healthy Mix, men hvordan fargene er til deg aner jeg rett og slett ikke. Jeg foretrekker faktisk ofte å påføre med fingrene mine jeg. Smile

  • Det får bli en annens jobb å riste den for meg, om det blir Chanel Vitalumiere Aqua som stikker av med “seieren”, det er alltids noen i nærheten. Ristes godt ja, det er vel kanskje aberet med disse tynne foundationene?

   Fungerer Missha BB-kremen litt som en foundation? Jeg mener, sånn ut fra hva jeg er på jakt etter? Det kan jo hende det finnes andre produkter som passer meg bedre enn en foundation. Jeg kjøpte jo LM Tinted Moisturizer i London, men den blir liksom litt i tykkeste laget. Jeg har også UD Defense Tinted Moisturizer, men den ruller av huden om man jobber for mye med den. Veldig irriterende.

   Hjertelig takk for tips! Smile

 7. hiluu….. j eeeg foretrekker å bruke NARS sheer glow, men om du er fet i huden, kan det gå fint med nars matte. Jeg er ikke etnisk norsk, og sliter veldig med å finne en foundation som passer min hud, under tone. jeg er liksom ikke rød, og ikke helt gul, men en blanding, så hvis man er mellom gul og nøytral syns jeg nars er perfekt. Den inneholder mye pigmenter, det vil si konsentrert. Nå vil jeg si det er bedre å kjøpe en medium -> full dekkevne, man kan bruke en våt spunge/svamp for å påføre foundation, dermed får man dekkevne, uten å få det tykke laget. For å si det så føles ikke nars på huden i det hele tatt. Så bedre å bruke mindre, enn å bruke mer om man ønsker dekk.
  Et annet forslag er Graftobian HD cream foundation i små krukker. Veldig bra dekkevne uten å tynge. Enda et forslag, EVE PEARL HD foundation, bra dekkevne, tynger ikke og veldig bra om man har sensitiv hud, den inneholde rnemlig masse antioksidante rog er egentlig en “helbredende” foundation, fås i kompakt med to farger som man kan mikse selv.
  Oooog, så må jeg jo ogsp snakke om, siden noen nevnte mineral sminke, at dette med mineralsminke er ganske spennende, ja det var jo bra sagt. Det jeg mener er, dyrt trenger ikke være bra. Og det er veldig forskjellig hvordan resultatet blir etter at det har okisdert. Dette er snakko små små mikro partikkel pulver, smelter i huden, drar faktisk til seg olje og oksiderer også. Jeghar prøvd masse ID, glo og what ever, men så havnet jeg på en mineral sminke fra et 1 dollars merke, E.L.F. Rare greier Smile Men tilbake til foundation.
  MAC har jeg ikke noe bra å si om, enten for rød eller for gul/sennepsgul, tunge, føles skikkelig som om man har på seg et lag med maling Smile
  Men shamini, du ser ikke ut til å ha så mye hudproblemer, hva med en concealer som matcher perfekt, bruk den bare der du trenger og bland godt ut. Pudre litt, litt rouge og litt gloss.
  dette ble en lang kommentar, sorry Frown

  • Lange kommentarer er bare supert, så det er overhodet ingenting å beklage! Smile

   Nå vet jeg ikke hvilken opprinnelse du har, men du har ikke testet foundation for oliven undertone? Pappa er fra Sri-Lanka, så jeg har tamilsk blod i årene. Jeg har alltid trodd at jeg hadde gul undertone, men liksom ikke vært helt fornøyd med det jeg har prøvd. For ikke så lenge siden fortalte en venninne meg at jeg helt klart hadde oliven undertone, og mange brikker falt på plass. Som jeg skrev i innlegget mitt om Make Up Store var dette første gangen jeg har opplevd at en makeupartist har dratt frem en oliven foundation til meg, og den var perfekt.

   Jeg har NARS Sheer Glow i både “Stromboli” og “Punjab”, men ingen av dem passer meg spesielt godt. “Punjab” er nok den som passer meg best per i dag, men undertonen er feil, og “Stromboli” er for mørk for min vinterbleke hud. Jeg vet ikke helt, men jeg syns kanskje NARS Sheer Glow er litt i overkant tjukk i konsistensen i forhold til det jeg er på jakt etter. Jeg skal gi “Stromboli” en sjanse til når jeg blir sommerbrun igjen.

   Jeg har hverken prøvd Graftobian HD Cream Foundation eller Eve Pearl HD Foundation, så jeg noterer begge to. Smile Tusen takk for tips! Jeg har prøvd M·A·C Studio Sculpt og Studio Tech, i tillegg til Mineralize Skinfinish Natural, og jeg skjønner akkurat hva du mener med at den er tung og kjennes ut som maling. Har mange ganger tenkt på å teste ut fler, men ut fra reviews virker det veldig som om at man enten elsker eller hater M·A·C sine foundations, og jeg vil ikke kaste bort penger på noe jeg ikke tror jeg kommer til å bruke likevel.

   Jeg vet ikke hva du mener med “hudproblemer”, men du har nok rett i at jeg har vel ikke spesielt vanskelig hud sånn egentlig. Hovedproblemet er jo at jeg sliter med t-sonen, og at jeg fort blir blank i ansiktet. Planlegger som sagt ikke å bruke foundation til vanlig, mest bare som et hjelpemiddel når jeg vil se ekstra fin ut – og trenger ikke noe med voldsom dekkevne til dette formålet. Å bruke bare concealer har jeg gjort noen ganger, og det funker bra for å dekke over røde partier – men er liksom ikke heeelt der, om du skjønner. Grin

   • Jaa, du har helt rett. Jeg er ikke gul heller, men en blanding, og som du sa det, oliven. Når jeg tenker oliven tenker jeg grønn, men det er sikkert bare meg Smile Er asiater selv, indisk bakgrunn.

    Jeg bruker barcelona, så du er nok mange hakk lysere enn meg. Om du syns nars er fet så kan det hende du syns graftobian er fet også, siden det er en krem, men det jeg gjør, for å ikke få det tykke laget, er å “dotte” litt foundation på kinna, panna og haka, tar en godt fuktet svamp og distribuerer det godt over ansiktet. Nå er jeg sånn som er skikkelig, slapp av meg, ønsker meg gjerne et “svipe” så er alt perfekt, så jeg giddet ikke gjøre så mye av noe egentlig, bare om jeg skal bort og må ha på meg sminke. Jeg glemte foresten å nevne Bobbi Brown forrige gang, de er også lette og greie, syn sjeg.

    Altså…for hvis du fort blir blank, anbefaler jeg sterkt å bruke olje kontrollerende primer, de er supre. Jeg slet alltid med at sminken min ble “borte ” etter 1-2 timer etter påføring, men etter at jeg begynte å bruke en primer så går sminken hele dagen. sikkert gammelt nytt for mange, men jeg blir fremdeles glad av å se meg sel vi speilet om kvelden Smile Primer er viktig + pudder for å sette alt sammen etterpå. Tror det skal gi masse god hjelp da.

    MAC foundation er hat for min del. Aldrig funnet noe som passer, og skal jeg la MUA dems leke med foundation for meg så blir jeg enten sennepsgul eller rød. “åååh så fin gyllen farge du fikk nå” Nei takk. I look like a clown. Og de andre high end merkene er for lyse alle sammen.

    Og kommer nok til å ta litt tid før du finner og føler deg komfortabel med en foundation. Jeg er nå 32 år og fant for 1 år siden noe jeg likte. Og det var etter at jeg begynte å surfe youtube, og tråle nettet etter sider som kunne sende pakker til norge. Før det var jeg grå, gul, brun og rød.

    have a nive day Grin


Leave a comment

No trackbacks yet.