dysfunksjonell.no
25Jan/120

Canon EOS 450D: sick, broken or insane?

I've been experiencing problems with my Canon EOS 450D SLR camera for a long time now, almost ever since I bought it back in February 2009, believing it was something wrong with me. I felt like most of my photos had a weird color tint to them, but ended up thinking it was my eyes (and possibly my mind) playing tricks on me. When I started taking product photos for my blog I wanted to have a white background and really good lighting, so I invested in a pair of studio lights and a light tent. I thought this might fix my problem, if it really was a problem, but no.. it didn't. I'm not a photographer, but when you take three photos in a row, in a light tent with studio lights on, then the three photos should be identical, no? Well, they weren't. One would come out with a slight yellow tint, one with a blueish tint, and the last one would be either more yellow or maybe with a green or even a red tint. I've tried with automatic white balance, manual white balance, and the results are pretty much the same no matter what I do. I've lost count of how many times I've been so frustrated I'm about to pull my hair out!

And this is where Twitter did its magic once again: I had pretty much decided to buy another SLR camera, so I shot off a question to see if I could obtain any tips on which camera to chose this time around. I instantly got a heap of replies from complete strangers, and a few of them started asking why I hated my Canon EOS 450D so much. I replied, explaining my problems with the always present yet varying unwanted color tint, and somehow everyone ended up with the same conclusion: there must be something wrong with my camera. Since it's been three years already I didn't have much hope of getting any help with it, but I went back to the store where I purchased it, told them about my problem, and left the guy at the counter looking quite puzzled. Apparently I'm experiencing a problem no one's ever heard of. Lucky me then, huh? Thankfully I still had the receipt, so they took my camera back to ship it off to service. Hopefully they'll find something wrong with it, and maybe I'll get a functioning camera in return, otherwise.. I'll end up getting it back along with a bill.

Have any of you experienced a similar problem?

Posted by Shamini on January 25, 2012 – 12:09 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Det høres litt merkelig ut, men mitt kamera (et gammelt Olympus) freaker ut om jeg blander varmt og kaldt lys. Om jeg setter på fotolampene og samtidig har på en lampe med vanlig 60W rett ved så får jeg blå tint på bildene. Håper du finner ut av det.

  • Det er merkelig, og ingen skjønner noe som helst. Det kunne muligens vært det du nevner, eller iallfall noe lignende, men da burde ikke fargetonen ha skiftet sånn helt uten videre vel? Jeg mener, tre bilder med sekunders mellomrom har alle ulik fargetone. Følte meg akkurat sånn passe lur når jeg sendte neglelakkbilder til service, for å illustrere problemet mitt. Razz

 2. Hmm, merkelig. Håper de får fikset det da Smile Aldri hørt om slikt før. Har selv ett olympus kamera og skjønner så å si ingenting av det, knipser bare ivei jeg. Hadde sikkert fått mye finere bilder og jeg hadde giddet å lest/prøvd meg litt frem med det Razz

  • Jeg har et Panasonic Lumix FZ5 liggende, som jeg virkelig er glad i, men det egner seg dårlig til produktbilder og sånne ting. Teknologien går jo stadig fremover, men jeg må ærlig innrømme at jeg likte de gamle kameraene bedre.. I tillegg sliter jeg litt med at jeg ikke klarer å bruke det selv om det veier for mye, på grunn av min begrensede armstyrke. Fortsett å håpe for meg, er evig takknemlig! Smile

 3. Så utrolig frustrerende! Det er så lett å tro at det er en selv det er noe feil med, hvis man ikke kan SÅ mye om kameraer og innstillinger og slikt, men nok til å skjønne at det er noe som ikke stemmer.. Jaja, håper det kan fikses hvertfall! Smile

  • Helt utrolig frustrerende. Tusen takk, jeg håper av hele mitt hjerte at de finner feilen, sånn at reklamasjonen dekker det! Smile Å ta sminkebilder med varierende fargetone er iallfall ganske umulig.. og det burde være unødvendig å måtte bruke en time på redigering før jeg kan legge ut et eneste bilde. Frown

 4. Så utrolig frustrerende!
  Jeg hadde ingen problemer med mitt 350D, før at det en dag for et par år siden bare døde..
  Etter å ha gått uten speilrefleks en stund bestemte jeg meg for at jeg ikke kan leve uten, så mannen sponset meg med et Nikon D90, og nå føler jeg at jeg endelig har funnet mitt merke.. Canon har jeg av en eller annen merkelig grunn bare fått mindre og mindre til overs for.. Og dine problemer retter ikke opp inntrykket for å si det sånn Wink

  • Frustrerende ja! Det er bare forbokstaven. Jeg kjøpte jo kameraet i den tro at dette var et fantastisk kamera – ikke for den profesjonelle fotografen kanskje, men et godt kamera for amatøren. Kameraet fikk toppkarakterer i tester, men jeg ble aldri glad i det. Tydeligvis med god grunn. Hvis det nå viser seg at jeg blir nødt til å kjøpe et nytt kamera, så tror jeg nok at jeg bytter til Nikon ja. Er godt fornøyd med både lommekameraet og videokameraet, men dette her? Neh. Snakker om å kaste 7000,- ut av vindu.

   • Nei, eos 450D skulle jo være det beste kameraet for amatørfotografen.. Et kamera som skal være lett å lære for å så evt. kunne oppgradere når man har grunnferdighetene på plass..

    Jeg har aldri angret på byttet, jeg virkelig elsker Nikon og alt det har å tilby og kommer nok ikke til å skifte merke igjen..

    Eneste som var kjempekjipt var jo at jeg allerede hadde endel ekstrautstyr som da ikke passetThinking linser, trådutløser osv.. Men men.. Er da nytt å få i handelen når pengene en dag er til overs på konto Razz


Leave a comment

No trackbacks yet.