dysfunksjonell.no
27Dec/110

Dazzlesphere! Dazzlesphere!

I happened to go to M·A·C a week before Christmas, and look what just happened to follow me home: two of the three Dazzlesphere! Ornaments from the holiday collection, namely Smoky Blue and Smoky Plum. And here I was, swearing that I wasn't going to pick up any of them as I didn't like the swatches I'd seen on other blogs. Everywhere I see people calling them cute, speaking fondly of the "fantastic" packaging, but frankly.. I'm afraid I fail at recognizing the awesomeness in a semi-large plastic sphere? Am I missing something? Can it actually be used for something? My guess is it'll sit on a vanity or desk, collecting dust.

These sets are the same Crushed Metallic Pigments as the ones released with M·A·C Spring Colour Forecast and Surf Baby!, which is a set of four corresponding pigments in one stack. As I was standing there, speaking with one of the makeup artists, I swatched a few of the colors in the purple stack on my hand. Just for the fun of it. And I liked them quite a lot. I have to be honest about Light Violet in the purple stack being quite useless, and I kinda have the urge to throw it out because of its lousy quality. It's impossible to swatch, impossible to work with, impossible to stick to the skin, just.. impossible. I do on the other hand like the rest of the colors, and I'm wondering if I should have picked up the third sphere Smoky Berry as well, just because of the dark strawberry color called "Spicy Smoke". It's such a beautiful color! As I recently saw someone else saying: one should have been able to mix and match these stacks oneself. Unfortunately they are quite pricey in Norway, so I won't be getting the third ornament unless I'm able to get it from the US at retail price before it's gone. If you poke around the internet you'll find a lot of different opinions on which of these kits are the best of the bunch, but I'll have to say that my personal favorite must be Smoky Blue. For some odd reason it actually reminds me of a wintery fairytale, giving me a fuzzy feeling.

MAC Dazzlespheres! Smoky Blue Ornament MAC Dazzlespheres! Smoky Plum Ornament
Dazzlesphere! Smoky Blue Ornament Dazzlesphere! Smoky Plum Ornament

Sadly I'm not half as intrigued by the collections M·A·C keep pushing out as I used to be, so most things just pass me by unnoticed. I've stopped keeping track of release dates. I already own a lot of stuff from M·A·C (from older collections), but I don't have the urge to own every single piece released anymore. I guess the magic has gone, and I honestly feel a little sad about it. I don't understand what the people behind M·A·C are thinking, but the constant price increase, the insanely expensive "special" collections, the downsizing of actual product, the diminishing quality - what is going on when not even repromotes have the same color payoff and quality as the original product anymore? - is not making me wanna buy more, it's making me stray away from the brand that used to be my very favorite, feeling nothing but cheated and ripped off. It's been a nice few years, M·A·C. I hope we can rekindle our passionate relationship some other time.

Photos: M·A·C Cosmetics

Posted by Shamini on December 27, 2011 – 3:43 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Come on MAC, excite us! Man, I couldn’t agree more. I remember how tremendously excited Hello Kitty made me feel – now it’s been quite a while, sadly. Maybe we outgrew it a bit, too?

  • Glad to hear I’m not alone! It might seem so, yes. I think I’d get my excitement back if we got some of the old magic back, but who knows. Maybe it’s just time to move on to greener pastures?

   I still treasure my Swarovski compact from Kitty Kouture so much, it’s such a beauty – unfortunately I discovered MAC a little bit too late for the Hello Kitty collection, so I had to go on eBay and Specktra later on to get my hands on some of those pieces.

 2. Jeg synes også de lilla er helt fantastiske! Og som du skriver, så kunne jeg ønske man kunne blande alle fargene, for det er sjelden man liker absolutt alle fargene i et kit.

  Når det gjelder at prisene blir høyere, er jo det sånn det er, alle de andre merkene går opp i pris, så det er jo helt normalt? Har hørt at MAC setter høyere priser på noen av LE-produktene på grunn av designet (hvis kolleksjonen har et spesielt design), som f.eks. hvis de har kolleksjoner der de samarbeider med noen, da skal jo samarbeidspartneren ha deler av inntektene?

  Jeg husker jeg var kjempespent hver gang MAC slapp ny kolleksjon før, da var jeg ganske ny, og jeg kjente ikke MAC da de første produktene ble sluppet som senere har blitt repromoted, men nå har jeg kjent MAC såpass lenge at jeg husker produkter som kommer på ny, og det er litt kjedelig at de fyller opp nye kolleksjoner med produkter som har vært før, hvertfall når jeg allerede har dem! Før kjøpte jeg gjerne nesten alle (!) produktene fra hver kolleksjon, fordi jeg ville bygge opp min egen kolleksjon. Nå kjøper jeg kun produkter som jeg virkelig faller for, har lest mye bra om på nettet før og typiske “samlerobjekter”. Blush Ombre’ne for eksempel, de kommer jo med Daphne Guinness neste uke, gleder meg sånn til de blir repromoted (hvertfall to av fargene, men jeg har allerede Ripe Peach så), fordi jeg virkelig ELSKER Ripe Peach og angrer veldig på at jeg ikke kjøpte Azalea Blossom også da de først kom.

  Lang og kanskje litt rotete kommentar, men alt i alt så er jeg vel litt enig med deg, men samtidig kommer jeg alltid til å være en MAC-jente! Jeg bare prøver å plukke ut noen ordentlige godbiter som jeg kan bli ordentlig glad i.

  • Joda, det er klart det er normalt at prisene går oppover over tid, men når prisene blir satt opp flere ganger i løpet av et år, og det du får tilbake blir både mindre og dårligere, da er det noe som er galt. Det stemmer at prisene gjerne er litt høyere når spesielle kolleksjoner blir lansert (dette gjelder vel kun de som har spesialdesignet innpakning), men Gareth Pugh som var årets Couture-kolleksjon var priset skyhøyt i forhold til det du som kunde fikk tilbake. Som om ikke det var nok, var det også stor forskjell på emballasjen – noe var lagd av metall, mens noe var lagd av det som lignet billig plast.

   Jeg var akkurat som deg da jeg begynte å samle på MAC, for ja.. jeg samlet. Jeg kjøpte det aller meste, og jeg overdriver ikke om jeg forteller at jeg har mer enn 200 av øyenskyggene. Nå syns jeg bare det som pøses ut er sørgelig. Kvaliteten har tapt seg enormt, og jeg syns ikke lenger MAC er verdt å bruke penger på. Hadde derimot kvaliteten vært den samme som for noen år tilbake, så hadde jeg nok forblitt MAC-jente, jeg og – men ikke når MAC svikter på denne måten.

   Når vi snakker om repromotes, så syns jeg det er et strålende konsept så lenge det faktisk er samme produktet som lanseres på nytt under samme navn. Når det viser seg at fargen ikke er lik, pigmenteringen er dårligere, det er en annen finish osv., så er det ikke samme produktet – og jeg ender opp med å føle meg lurt av MAC. Akkurat som veldig mange andre “fans” der ute. Eksempler på sånne produkter er blant annet “Stereo Rose”, “Lightscapade”, “Alpha Girl” og tre av øyenskyggene som kom i samme kolleksjon.

   Jeg håper likevel av hele mitt hjerte at MAC skjønner hvor hen dette bærer hen, at andre vil få øynene opp for hva som er i ferd med å skje, og at de finner tilbake til det de engang var. Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.