dysfunksjonell.no
2May/110

Utstillingshelg på Sunndalsøra

Denne helga tilbrakte vi på Sunndalsøra sammen med mange andre hundefrelste mennesker, for nå er nemlig utstillingsesongen i gang! Det har vært litt rart å dra på utstilling, siden vi ikke kjenner så mange i Chihuahua-miljøet enda, men denne helgen bidro med masse koselig sosialt samvær. Vi hadde bestemt oss for å bo på Trædal Hotell og Turistsenter, som faktisk hadde rom tilrettelagt for rullestolbrukere, og det passet ypperlig siden oppdretterne til Cuda skulle bo på den tilhørende campingen. Jeg har aldri vært på Sunndalsøra før, og det viste seg å være en utrolig flott plass! Fjellene var majestetiske. Fantastiske! Og det var mektig å høre det buldre høyt der oppe, i det isen sprakk under varmen fra sola.

Sunndalsora, May 1st 2011

Selve utstillingen er ikke så voldsomt mye å skryte av, siden resultatene ble så som så. Cuda mangler nemlig minst en hjørnetann nede i munnen, og henger dermed tunga ut av munnen - dette er ikke bra i utstillingssammenheng, og blir ansett som en ganske grov feil. Greit nok, vi var klar over at han ville få trekk for det, men valgte å stille ham likevel. Jeg tror ikke det er verre enn at han er sen i utviklingen, for det er en tann på vei opp på hans høyre side og jeg håper at det er den manglende hjørnetannen. Uansett har vi besluttet å ta ham med til dyrlegen i løpet av denne uken for å få ham undersøkt, og muligens røntgenfotografert. Det spiller ingen rolle fra eller til, for dersom tanna kommer så kommer den når den er klar for å komme, men det hadde vært greit å vite for fremtidige utstillinger.

Lørdagen begynte med oppmøtetid klokka 10:00, men på grunn av dårlig planlegging var det to og en halv time forsinkelse i alle ringene. Vi skulle møte i ring 10, og siden vi var kjempeheldige med været var det egentlig ikke noe problem å vente på vår tur. Himmelen var knallblå, og sola varmet godt til tross for den litt kjølige brisen som rufset i håret. Cuda var først to av våre to, da han skulle stille i valpeklasse for nest siste gang. Jeg er såpass ny i gamet at jeg ikke vet hvilke dommere som er bra, og hvilke man helst ikke burde kaste bort penger på å stille for - så jeg ble ganske overrasket over resultatet og plasseringen hans. Cuda fikk nemlig rødt bånd (Excellent), 1. plass og veldig fin kritikk, men fikk fem minutter senere beskjed om at han var "av så dårlig kvalitet at dersom dette hadde vært noe annet enn valpeklasse, så hadde han blitt diskvalifisert". På bordet hadde Øyvind gjort dommeren oppmerksom på dette med tunga og at det kom av at han er sent ute med hjørnetanna, og fikk beskjed om "at dersom han var over 8 måneder kom han aldri til å få den". I tillegg ville ikke dommeren ha ham tilbake i ringen for kåring av BIR/BIM, noe som føltes som å få en ørefik. Når jeg fikk summet meg ble jeg egentlig bare irritert, for hvorfor i alle dager hadde hun valgt å gi ham rødt om han var dårlig? Etterpå fikk vi høre av flere at dette var dommeren i et nøtteskall, og at det ikke var noe å bry seg om. Oh well.. Etterhvert ble det Theos tur som endte i blått bånd (Very Good), og god kritikk. Greit nok, jeg hadde jo gjerne sett at han hadde fått rødt, men siden reglene er endret for 2011 er blått nå det samme som rødt var i fjor - og det er forsåvidt en god ting at det nå er vanskeligere å få rødt.

Dag 1: Venjan's Lille Hinkel Pinkel "Cuda"
Hannhund av god type. Kunne hatt mere kuplet hode. Mangler hjørnetann og viser tunge. Fine ører. God hals, kropp og bakpart. Beveger seg fint bak. Ustabil framme. Tiltalende vesen.

Dag 1: Xina Cross Country "Theo"
Hannhund av godtagbar type. Hodet kunne vært mer rasetypisk (kuplet). Fine ører. God hals, kropp, forbryst. Fin hale. Bra bakbensbevegelser. ønsker mer stil og reisning.

På søndag var det nok en gang oppmøtetid klokka 10:00, og jeg fryktet at forsinkelsene hadde forplantet seg fra dagen før. Heldigvis tok det ikke altfor lang tid før det var Cudas tur å entre ringen, denne gangen for en annen dommer. Han gikk fint, stod bra, hadde fokus på handler og i det hele tatt - og endte opp med rødt bånd (Excellent) og en 2. plass. Dommeren uttrykte tydelig at Cuda ville fått 1. plassen dersom han ikke hadde vært nødt til å trekke for manglende hjørnetann, ettersom han var mye bedre enn motstanderen - en noe yngre valp. Fair enough, den bedømmingen var jeg faktisk fornøyd med for Cuda har en feil som skal trekke ned. Jeg var fornøyd med dommerens kommentarer, kritikken og hvordan Cuda hadde vist seg totalt sett. Dommeren sa dessuten at det ikke var veldig uvanlig at valpene var såpass sent ute med tennene, i motsetning til hva lørdagens dommer sa, så jeg er ikke altfor pessimistisk. Enda. Da Theo skulle inn i ringen oppførte han seg veldig uinteressert. Han gikk helt greit, men da dommeren skulle se på bittet hans ville han overhodet ikke samarbeide. Heldigvis valgte dommeren å ikke presse ham og istedet gi ham "KIP", enn å muligens fremprovosere et glefs eller i verste fall et bitt, som ville ført til diskvalifisering. Nedtur! Kritikken hans var god, så det var litt leit at han ikke ble plassert, men det kommer flere muligheter.

Dag 2: Venjan's Lille Hinkel Pinkel "Cuda"
Valp på 8 måneder. God balanse. Kunne hatt mer epleformet hode. For dagen lam tunge. God hals. Velkroppet for alder. God benstamme. Bra vinklet fremme og bak. Meget god pelskvalitet. God bevegelser. Kan få mer stabilitet.

Dag 2: Xina Cross Country "Theo"
Maskulin hannhund. Meget god balanse. Godt hode, kunne vært mer epleform. God hals. God kropp for alder. God haleføring. Normalt vinklet fremme og bak. Meget god pelskvalitet. Noe reservert idag, får ikke kontrollert bittet. Bevegelsen kan bli friere.

Selv om utstillingen gikk så som så, var turen på ingen måte bortkastet. Vi storkoste oss sammen med Venke, Jan åge, Ann Kristin, Kenneth, Camilla, Birgit, Vidar, Gjøran, og fikk mange nye venner som vi ser frem til å se igjen! Sunndalsøra var som sagt flott, og jeg har til og med klart å pådra meg skikkelig brunfarge, ja.. om jeg ser bort fra at jeg er sinnssykt solbrent da. Jeg må alvorlig talt lære meg å passe kjeften, jeg som "aaaldri blir solbrent". Au. Det svir. Razz

Photo © Øyvind H. '11

Posted by Shamini on May 2, 2011 – 11:41 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Fint å høre at turen ble fin selv om resultatene ikke ble som dere hadde hadde ønsket! Jeg forstår meg ikke helt på den dommeren heller Smile

    Hils dem begge fra meg! Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.