dysfunksjonell.no
6Aug/100

Converse Chuck Taylor All Star: authentic or counterfeit?

In January 2009 I bought my very first pair of Converse ever, and I got them off eBay. I always thought they would be horrible to wear since they look so flat, but I was amazed by how comfortable they felt. When we were in Paris I bought my second pair, a pair of Chuck Taylor All Star Lo-Top Navy as they would be perfect with any type of jeans. I was planning to get a pair of their famous red ones before we left Paris, but I kinda suspected they were fake so I ended up with a pair exclusively to France called Chuck Taylor All Star Lo-Top Monocrome Ox Blanc instead.

Converse Chuck Taylor All StarAnd here's where I need your help, people! We all know that most brands are being counterfeited today. eBay is overrun with fake product sold as the real thing, and people keep buying them because they don't know any better. You never have any guarantee that the items you buy are actually authentic, and whenever you buy a counterfeited product you also contribute to the business of supplying the world with crap.

Personally I don't care much for wearing expensive brands or names on my clothing, but in addition to not supporting counterfeiting I really don't want to be wearing cheap copies unknowingly. I've googled and googled to try and find some kind of guide telling me how to spot a pair of fake Converse Chuck Taylor All Star without any luck. Sure, I found websites with information, but I don't really need a website telling me that a pair of All Stars with a marijuana leaf instead of the star is counterfeit. I'm not dumb. I did find a tiny little guide with some interesting information which I based my purchases on, but I later found that not all of these little tell-tales are consistent. One of these tell-tales were the little ® mark below the All Star logo on the fabric tag. I went to a shoe store yesterday to double check their Converse for these tiny details, and found that several of the shoes didn't have the ® mark - so I e-mailed Converse in USA and asked if they could tell me how to spot a pair of fake Converse. Unfortunately they couldn't provide me with any information, but they did confirm that they stopped using the ® mark and ™ mark in their company name and logos in early 2009.

I now have three pairs of Converse Chuck Taylor All Stars in my possession, and I'm completely in the dark when it comes to whether or not these are actually authentic. I did check all the little tell-tales I could find online, doing my very best to ensure that I didn't buy fake ones, but unfortunately there's never any guarantee when you don't buy your products from an officially licensed store.

My question is therefore:
Do any of you know how to spot a fake pair of Converse Chuck Taylor All Star?

Photo © Converse Inc.

Posted by Shamini on August 6, 2010 – 10:04 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Svar nej, fast å andra sidan skulle jag inte kunna peka ut ett par converse heller tror jag (bland billiga rip off´s *lol*)

  Wink

 2. Vanskelig å si. Men jeg har kjøpt et par via eBay og et par i skobutikk i Edinburgh. De jeg kjøpte via eBay har betydelig tynnere stoff, mindre demping i sålen og lappen på innsiden av tungen sitter høyere opp. Men alt dette er vanskelig å si via et eBay-bilde, da selgeren gjerne bruker produsentens bilder. Kanskje man bør søke etter authentic converse ?

 3. Kari:
  Jeg tror ikke det vil hjelpe å søke etter “authentic converse” i butikker som ikke er lisensierte av Converse, siden de aller fleste selgere selvsagt oppgir at de selger ekte vare uansett om de faktisk gjør det eller ei. Å selge fake produkter er straffbart, så det ville være idioti av en selger å gi inntrykk av noe annet enn at vedkommende selger “the real thing” – selv om de finnes de også. Om man bare vet hvilke ting man kan holde utkikk etter, så er man endel sikrere med en gang, Smile

  Nå venter jeg på et par jeg har bestilt direkte fra Converse, så jeg skal sammenligne de fire parene jeg har når det ankommer. Kanskje jeg kan komme med litt info selv.

 4. Er vel muligens tryggere å kjøpe converse-sko av en selger som bare har ett par å selge, i stedet for alle par i alle mulige farger Smile. Mener nå jeg da.

 5. Har brukt Converse siden ungdomsskolen, men jeg har alltid kjøpt de i butikk.. Kari har et godt poeng her. Merka på rip-off skoa jeg har kjøpt, så har kvaliteten vært betydelig dårligere når det gjelder passform og støtte i skoa.

 6. Man har jo aldri noen garanti for at en selger, eksempelvis på eBay, kun har det ene paret for salg – selv om det for øyeblikket kun er en auksjon ute, så jeg ville ikke tatt det som et tegn på at skoene er autentiske. At man har et større parti sko for salg behøver ikke bety annet enn at man kanskje har kjøpt dem under et opphørssalg, konkursbo, eller lignende, og kan heller ikke tas som et tegn på at skoene er hverken autentiske eller kopier.

  Kvaliteten derimot er nok et ganske sikkert tegn på hvorvidt et par er ekte eller ikke. Jeg så endel av de som ble solgt i Paris hadde misfarginger i gummien, masse limsøl og ikke minst fargetoner som Converse ikke har produsert. Dead giveaways. Nå går jeg jo ikke i mine, så jeg vet ikke om jeg kan si så mye om hverken passform eller støtte, men jeg har jo passet på at detaljene stemmer iallfall.

  Jeg kommer med en update når jeg har sammenlignet de jeg allerede har med Dr. Seuss paret! Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.