dysfunksjonell.no
15Jun/100

Celebrity of the Month

NHF Handikapnytt June 2010Remember that I said I was being interviewed in May? I just got off the phone with Øyvind's mom, who called to tell me she was surprised and excited when she pulled this month's issue of "Handikapnytt" out of her mailbox, and discovered that I was the one covering the entire front page! Who would have thought.. thank you for letting me know, and for all your sweet words - I really appreciate it. Smile

Quite frankly I had forgotten all about it, and I had no idea it would be published today. I was told June, but I've had so many other things on my mind lately it totally slipped. The article tuned out quite cool, and I'm a bit proud to be covering the front page. I'm also very pleased with the pictures, so thank you Anne Kari Berg for an excellent piece.

Feel free to leave me a comment, and tell me what you think of the piece! I'd like to hear your opinion, no matter if it's positive or negative.

Unfortunately the piece is in Norwegian only, but you can find it here (or simply by clicking the picture).

Photo © Norges Handikapforbund

Posted by Shamini on June 15, 2010 – 5:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Hei. Kommenterer på norsk jeg.
  Leste nettopp Handikapnytt og jeg syns det var en bra skrevet sak.

  Har ikke fått lest så mye av det du har skrevet her enda, men det blir spennende å følge deg videre! Jeg syns forøvrig bildene i bladet var bra, og at det passet godt å ha deg som “forsidepike”, så frister det litt mer å åpne bladet og faktisk lese gjennom det.

 2. Wow, kjempebra! Kanskje intervjuet blir publisert flere steder også? Det bør den bli! Smile

 3. Silje:
  Hei! Kjempehyggelig å høre fra en “ukjent” leser, tusen takk for kommentaren og ikke minst de koselige ordene! Smile Håper du finner det jeg skriver interessant. Må innrømme at det er litt stas å være “forsidepike”, spesielt når man får sånne fine komplimenter! Smile Ha en fortsatt flott dag!

  Maria:
  Hjertelig takk, søte du! Jeg tror ikke det blir publisert andre steder enn i papir- og nettutgaven av Handikapnytt, siden det er NHF som står bak. Du får klage til Dusken, de var jo ikke interessert i å intervjue meg når det kom til stykket. Wink

 4. Hei, Smile Som sagt dette er så fint, du stråler virkelig på dette bildet. Blir så glad når jeg ser deg slik Smile veldig tøft gjort å stille opp her i Handicapnytt. Ønsker deg masse lykke til videre som kjendis.. mange klemmer Smile

 5. Veldig bra intervju. Jeg likte godt det bildet der Theo sitter på fanget ditt. Det er noe veldig kjærlig mellom dere to Smile

 6. Awww *HUG* I’m very happy for you. You’re on the front page of a magazine – if that’s not an achievement, I don’t know what is Smile

 7. Hei! Veldig bra intervju med deg i Handikapnytt, gratulerer med den! Smile Jeg er en av de andre som ble intervjuet i papirutgaven ang. samme sak og ser vi er ganske like Smile Jeg studerer også Grafisk Design, jeg har også chihuahua ved navn Nemi og jeg er også rullestolbruker! Smile

  Jeg syns det er litt dumt at du blogger bare på engelsk, fordi jeg ikke forstår så mye av det… Alltid slitt med språk. Hva med å lage både en norsk og en engelsk versjon av bloggen din? Bare et tips! Smile

  Uansett, det hadde vært morsomt å bli kjent med deg!Smile Ta gjerne en titt innom min blogg også! Smile
  Håper å høre fra deg!

  -Silje Johanne-

 8. Else og Arild:
  Tusen takk igjen, det setter jeg virkelig pris på å høre, og jeg er kjempeglad for at dere likte både artikkelen og bildene! Må innrømme at jeg koser meg litt med “kjendisstatus”, og jeg håper virkelig at mitt bidrag kan hjelpe andre igjen. Smile

  Linda:
  Tusen takk! Ja, Theo er jo.. vel, Theo. Man må bare elske ham! Wink

  Fieran:
  Thank you so much! *HUG* I was a little shocked to discover the fact that they put me all over the front page, but I’m a little proud as well.. shh.. don’t tell anyone. Wink

  Silje Johanne:
  Heisann! Tusen takk for kjempehyggelig kommentar. Jeg har bedt NHF om å sende meg papirutgaven, sånn at jeg får lese de andre artiklene også – regner med at de kommer om et par dager. Smile

  Så morsomt at vi har endel til felles! Nemi var jo aldeles bedårende, supersøt! Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort uten Theo, han får meg i bedre humør uansett hvor jævlig jeg føler at verden er mot meg. Hvordan trives du med å studere Grafisk Design? Jeg ble litt motløs da jeg oppdaget at det er endel praktiske hinder som må overvinnes, så jeg vil gjerne høre mer om hvordan du takler studiet.

  Jeg må nesten bare beklage at jeg blogger på engelsk, grunnen er rett og slett at jeg har endel familie i USA blant annet, og eller venner over hele verden, som jeg vil skal kunne følge med. Da vurderte å skrive innleggene mine på begge språk, men bestemte meg for å la være siden jeg skriver på en måte som er veldig lik den jeg ville snakket på – og det er nesten umulig å få til på begge språk, uten at det blir to innlegg. Veldig kinkig forklart, beklager!

  Skal kikke innom bloggen din! Du får ha en fortsatt flott dag, så snakkes vi nok helt sikkert. Smile

 9. Gratulerer.. Hmmm, syntes jeg så en Mac der. Jeg som trodde du satt foran en PC. Razz

 10. Jerven:
  Tusen takk! En gang Mac, alltid Mac! Nei, men seriøst.. jeg var PC-jente helt til jeg flytta til Trondheim og kjøpte meg MacBook (den som er på bildet). Ifjor sommer fikk jeg en Mac Pro i bursdagsgave av kjæresten, og jeg tviler veldig sterkt på at jeg kommer til å gå tilbake til PC på fast basis altså. Wink

 11. Devilcat:
  You’re absolutely correct! Veldig bra observert! Grin Hjertelig takk.

 12. Good story! I love what you said about owning a chihuahua. I love how your reasons for choosing that breed are so different from so many others! Smile

 13. Pinch:
  Thank you so much, dear! But of course, there’s me (or us, seeing that I’ve gotten feedback from several other girls in wheelchairs owning one or more Chihuahuas) and there’s Paris Hilton. Wink

 14. Hei igjen, tusen takk for svar og takk for kommentar på bloggen min (har svart deg der også)! Smile

  Ja, Nemi er nydelig Smile Jeg føler akkurat det samme som deg. Hadde heller ikke taklet en hverdag uten Nemi! Hun er gull verdt! Smile

  Jeg trives veldig bra som grafisk design-student på NKF i Stavanger. Det er en akkurat passe stor skole, lett å få seg venner og lærerne er veldig opptatt av å legge til rette for meg i undervisningen. Alt ble mye enklere når jeg fikk min egen bærbare mac også, og jeg får lov til å skisse mer på mac enn for hånd – det viktigste er at jeg har skisser å vise til. I tillegg har jeg noen fantastiske assistenter som hjelper til masse, uten dem hadde jeg ikke overlevd hverdag og hvertfall ikke studentlivet! De er gull verdt! Smile

  Ok, jammen da forstår jeg, du får heller lære meg engelsk.. Razz hehe!

  Holder gjerne kontakten og jeg vil gjerne ha deg som fast leser av bloggen min og få tips om hvordan få flere faste lesere! Wink

  Ha en god natt! Smile Vi snakkes!

 15. Silje Johanne:
  Så godt å høre at du trives som student ved NKF. Jeg gjorde det jeg også, og jeg syns skolen var utrolig flink til å legge til rette for at jeg skulle kunne studere lettest mulig – men jeg vil jo gjerne klare alt selv da, og syns ikke det blir rett at assistentene mine må hjelpe meg med oppgavene. Like før jeg måtte avslutte studiene mine i høst kjøpte jeg meg tegnebrett, så det blir kanskje lettere i år. jeg håper iallfall det. Smile

  Jeg tror dessverre ikke jeg kan hjelpe deg med å skaffe flere faste leser, jeg aner ikke hvordan nemlig. Jeg har hele tiden skrevet mest for meg selv, så jeg har ikke vært spesielt opptatt av om noen i det hele tatt følger med. Nå vet jeg imidlertid at jeg har noen faste lesere, og det er jeg kjempeglad for – koselige kommentarer gjør hverdagen lysere! Mitt beste tips må vel bare være å skrive videre. Du har iallfall fått en fast leser i meg. Grin

  Ha en kjempefin natt videre du også! Smile

 16. Nei, de gjør ikke oppgavene for meg, de bare hjelper meg med å forstå oppgavene, sette opp plan slik at jeg får gjennomført oppgavene innen tidsfristen. Alle idéer og design er mine Smile
  Jeg angrer hvertfall ikke på valget av utdanning, planlegger å ta bachelor i Melbourne, Australia, etterhvert også Smile Men skal først jobbe litt freelance Smile Må ikke gi opp drømmene du heller! Grin

  Kan jo hende jeg har en del lesere, bare ikke at alle kommenterer. Kult at du leser bloggen min også! Vi får følge hverandre Smile

 17. Silje Johanne:
  Bare for å ha det på det rene, så mente jeg ikke å antyde at assistentene dine gjør oppgavene dine – men jeg fikk beskjed om at det var greit om mine gjorde jobben for meg, etter mine intrukser. Og jeg er som en unge, skal gjøre alt selv! Sta som tre esel, bruker jeg å si. Wink Når det gjelder bachelor, så snuser jeg selv på å ta den i Dublin, Irland dersom det nå viser seg at jeg kan gjennomføre dette studiet. Takk for peppen! Det kan hende jeg trenger et par sånne i det kommende skoleåret. Stiller du opp? Wink

 18. Man må akseptere såpass at man som rullestolbruker trenger litt ekstra hjelp, assistentene er jo der for å gjøre hverdagen vår lettere. Det må du ikke glemme. Så jeg syns du skal slutte å være så sta, heller be om hjelp der du trenger det, så du får den utdannelsen du ønsker du også Smile

  Jeg stiller alltid opp for venner – nye som gamle Grin

 19. Silje Johanne:
  Hadde jeg ikke vært så sta som jeg er, så hadde jeg heller ikke vært der jeg er idag – så det har jeg ingen planer om å slutte med. Smile Utdannelsen skal jeg nok få tatt, så fremt jeg kan klare å utføre oppgavene mine selv, hvis ikke det lar seg gjøre så får jeg heller finne på noe annet jeg kan gjøre selv. Misforstå meg rett, assistentene er absolutt der for å gjøre hverdagen lettere for oss, men dersom jeg skal bli grafisk designer så skal jeg også klare å utføre arbeidet rundt også.

  Godt å høre, og du vet hvor du finner meg om du trenger meg! Smile

 20. jeg vet ikke helt hva slags hinder du snakker om ift utdanningen, egentlig…??
  Men det er bra å være sta, det er en fin egenskap Smile jeg ser virkelig opp til den personen du er Grin

 21. Silje Johanne:
  Når jeg sier “hinder”, så tenker jeg på ting som bruk av lysbord for eksempel – et vanlig lysbord er ikke noe jeg kan bruke, så der må jeg finne en annen løsning. Skisse og tegne for hånd blir fort veldig slitsomt, så der har løsningen min blitt å kjøpe tegnebrett. “Hinder” er alle ting som står i veien for at jeg skal kunne gjøre noe på egenhånd, og jeg vil ikke ha en utdanning som igjen fører til en jobb jeg til syvende og sist vil være avhengig av andre for å utføre (da snakker jeg om selve jobben, og ikke alt det som er rundt). Smile

  Håper du skjønner hva jeg mener, jeg vet ikke om jeg klarte å få frem poenget mitt.

  Tusen takk for kompliment, det betyr mye for meg. Smile

 22. Da skjønner jeg, jeg har fått eget lysbord som er på høyde med meg, sånn at jeg kan fikse det selv. Det kan vel du også spørre skolen din om? Smile Hvis det var sånn du mente, da Razz

  Uansett; så finnes det sikkert hjelpemidler som kan erstatte et lysbord Smile
  Ingenting er umulig, det gjelder å finne løsninger – ikke sette seg fast ved problemene .. Jeg sier ikke at du gjør det altså – tvert imot Wink Men du tok vel poenget mitt? Grin

  Ingenting å takke for Smile Gleden er på min side Smile Alltid kult med nye venner Grin

 23. Silje Johanne:
  Dette med lysbord var bare et eksempel, men i mitt tilfelle ville det ikke hjelpe med et lysbord i min høyde, og det er ingen annen måte å løse det på heller dessverre. Vi er alle forskjellige, og jeg er nok ikke enig i at “alt er mulig” – alle mennesker har sine begrensninger, det gjelder bare å være bevisst på dem, og å ikke la seg knekke. Smile

  For meg er det langt mer befriende å ha en hobby, et studie eller en jobb hvor jeg slipper å bruke massevis med energi hver eneste dag for å jobbe meg rundt hindringer. Dersom jeg skal studere, siden det var det vi snakket om, vil jeg heller bruke energien min på å fagene og studiet istedet for å måtte bruke den på å omgå praktiske hinder og løse problemer. Jeg syns det er viktigere å finne en gylden middelvei hvor jeg både kan drive med noe jeg liker og har lyst til, og samtidig ikke må være avhengig av andre for å gjennomføre. Jeg er avhengig nok av andre mennesker som det er i den normale hverdagen min, og har behov for å fylle livet med endel ting som jeg mestrer selv. Både for egoet, psyken og selvfølelsen. Det er dog viktig å understreke at jeg med dette snakker utelukkende for meg selv.

  Og ja, jeg tar absolutt poenget ditt, jeg er bare ikke helt enig. Wink Vi får se hva kommende skoleår bringer, helt enkelt!

 24. du har mange gode poeng ja, men da tenker vi annerledes og har kanskje annet hjelpebehov..
  Og jeg er kanskje ikke like bevisst på begrensningene mine, eller – jeg vil ikke se de for å si det sånn, så da pusher jeg meg selv kanskje unødvendig hardt. Men det viser seg jo at det er verdt alt hardkjøret når “dommen” fra lærerne kommer Smile Så vi får bare håpe at det blir jubel når “dommen” kommer om 6 dager også Smile

  Uansett; jeg ønsker deg lykke til, du må holde meg oppdatert Smile

 25. Silje Johanne:
  Nå høres det muligens ut som om at jeg sitter hjemme i en krok og er redd for å yte det lille ekstra for å få ting til å funke for meg – og det er overhodet ikke det jeg prøver å formidle.. for det er viktig å pushe seg selv, hele tiden, det er sånn man oppnår målene man har satt seg. Jeg er likevel hele tiden bevisst på at dersom jeg ser at jeg kommer til å stange hodet i veggen før eller siden, så velger jeg heller å rette energien min mot et annet, mer realistisk mål. Det som for meg er urealistisk trenger ikke være urealistisk for deg eller noen andre. Dette betyr dog ikke at jeg tar til takke med noe mindre viktig eller krevende, men at jeg ser etter andre løsninger som passer meg bedre på sikt. Smile

  Hvorfor jeg er så opptatt av dette med å være kritisk til bruken av energi? Det er rett og slett fordi jeg opplever at instanser som NAV, kommune osv. suger enormt mye energi ut av meg hver eneste gang et er noe man trenger hjelp til, energi som burde blitt bruk andre steder i livet mitt, at jeg må delegere den energien jeg har igjen på en fornuftig måte. Det skal ikke være sånn, men det er nå engang det.

  Jeg tror det er viktig å være bevisst på begrensningene sine. Ikke fordi man skal bruke den visdommen til la være å prøve, men fordi man da heller kan bruke tid og energi på å finne “den beste veien opp mot toppen”, istedet for å plutselig oppdage at man står ved et stup eller en blindvei og må snu og gå tilbake.

  Selvsagt handler dette delvis om ulikt hjelpebehov, for jeg er vant til å måtte planlegge hver minste lille ting før jeg forlater leiligheten. Derfor er jeg også nødt til å se fremover, i dette tilfellet mot en potensiell jobb etter endt utdanning, og jeg vil ikke bruke 2-3 år på en utdanning dersom jobben som kommer etterpå ikke kan utføres tilfredsstillende – og dette handler først og fremst nettopp om de krav jeg stiller til meg selv, og om å være mest mulig selvstendig.

  Uansett, nå er det fredag! Wink Tusen takk for lykkeønskningene! Kommer til å skrive om hva som skjer fremover. Akkurat nå venter jeg på en bekreftelse på om jeg fortsatt har skoleplassen min eller ikke. Smile Ser frem til å høre hva “dommen” din blir om 6 dager! Det blir nok jubel, skal du se. Smile

 26. Jeg fatter hva du mener, kloke ord og tanker jeg misunner! Smile

  God helg! Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.