dysfunksjonell.no
1Dec/090

Veterinærbesøk

Den 26. november hadde Theo sin aller første tur til veterinær her i Trondheim, noe som gikk fullstendig smertefritt bortsett fra at han ble litt bilsyk. Kanskje ikke så rart, det var jo en av hans første bilturer. Hos veterinæren fikk han tre måneders vaksina mot HCC (adenovirus), Parvovirus, Kennelhoste (parainfluensavirus) og Valpesyke (paramyxovirus), og den ble satt uten en eneste reaksjon. Det er jo ingen sak når man får masse kos, og minst like masse skryt! Veterinæren sa at han tydelig var en tøffing, og syntes at han var en kjempepen valp! Kan vel ikke noe for at jeg blir litt stolt da? Ellers var alt som det skulle med ham, og da skal han nok ikke tilbake før det eventuelt blir snakk om tanntrekking av valpetennene. Selv håper jeg at han viser seg å være et unntak, og at han slipper å trekke en eneste tann - men det er jo et kjent problem med disse småtassene, så vi får vel bare vente og se om det trengs. Den tid, den sorg!

Xina Cross CountryEllers har jeg ikke så mye nytt å meddele om Theo. Ørene hans har omsider reist seg, og det er ikke fritt for at han ser litt merkelig ut. Ørene er jo altfor store for det vesle ansiktet hans! Han sitter mye bedre enn han har gjort til nå, nesten som en voksen hund, og igår så vi antydning til at han ville løfte på bakbeinet når han var ute og tisset. Det høres sikkert litt merkelig ut, men det er utrolig morsomt å oppdage disse små tegnene som alle tyder på at utviklingen hans går den rette veien. Små hunder anses å være voksne når de er ca. 9 måneder, så jeg regner med at valpetiden hans går fort - kanskje for fort? Personligheten hans er utrolig herlig, selv om han helt tydelig er en veldig utålmodig sjel. Han er fortsatt veldig lettlært, og vi ser små forandringer ved ham fra dag til dag. Det er litt merkelig å tenke på at han skal bli langhåret etterhvert, men allerede begynner han å få lengre pels på halen og i brystet. Fargen begynner å bli mer markert, f.eks. har han fått kritthvite "sokker" på frambeina.

For å gjøre det enklest mulig for meg selv har jeg foreløpig valgt å lage et bildealbum på TwitPic, og det kan du se her. Jeg prøver å oppdatere det med jevne mellomrom, og å datere bildene med når de er tatt. Hos TwitPic kan alle bildene klikkes på for å se dem større, og "uklipt". Bildene av Theo og Cola-boksen er tatt for å vise størrelsen hans sammenlignet med noe vi alle kjenner. Idag viste vekta 1450 gram, noe som er en oppgang på ca. 350 gram siden han kom til oss for 30 dager siden.

Photo © Øyvind H. '09

Posted by Shamini on December 1, 2009 – 8:09 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Hei!

  Er også chihuahua-elsker, og er stolt eier av to flotte gutter. Tror du vil trives med valg av rase! Her fungerer de som barna våre, da vi ikke kan få egne barn Smile

 2. Hei Kine! Det er alltid like hyggelig å få kommentarer fra nye lesere. Smile Syns det er litt rart at det ikke har gått mer enn en måned, for det kjennes ut om om at vi har hatt ham bestandig – på en god måte! På sett og vis blir han nok “barnet” i huset her også, vil jeg tro – dersom det ikke skjer noe revolusjonerende innen medisin blir det nok ikke egne barn på meg heller. Har du noen bilder av guttene dine på nettet? Hadde vært koselig å se. Smile

 3. De er ofte UTVOKST når de er ca. 9 måneder, men de er på langt nær voksne… Verken i kropp eller sinn Wink

 4. Lillian:
  “Utvokst” var vel gjerne ordet jeg burde brukt, for det var det jeg mente. Med tanke på at Theo er gutt i tillegg, så er det vel ikke noen stor fare for at han slutter med å være leken og bøllete sånn helt med det første, såvidt jeg har skjønt. Grin

 5. Wink hmm… fortsatt en sjarmørklump ser jeg..Smile klem`s fra oss sørpå.

 6. lille nusket ! <3 <3 utrolig herlig rase. Og theo var kjempesøtt navn daSmileSmile

 7. Heidi:
  Ja, han er ikke store saken, selv om han har vokst en hel del siden vi fikk ham for bare en måned siden. Takk! Smile

  Else:
  Klemmer i retur fra oss! Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.