dysfunksjonell.no
20Nov/090

Theo er snart 12 uker!

Xina Cross CountryNå er det altfor lenge siden jeg har skrevet noe om Theo, men det er rett og slett hans egen skyld. Saken er nemlig den at jeg ikke sitter riktig like mye foran macen lenger som jeg gjorde, for nå har jeg jo en liten pelsball som må koses i tide og utide. Dessuten er han utrolig underholdende å se på, og ikke minst fascinerende. Jeg benytter alle sjansene jeg har når han begynner å bli trøtt, og dermed også mindre turbo, til å kose. Han er så søt! Om dagene er han ganske pøblete, og veldig lik en liten menneskebaby. Alt må smakes på, og dersom det er noe som ikke er lov må han likevel forsøke å tøye grensene så langt det er mulig. Vel, sånt må man regne med når man har en liten en i hus, enten det er en tobeint eller en firbeint en. Supersjarmerende er han uansett hva han måtte finne på, og det er overhodet ikke mulig å være sint på ham.

Han skulle egentlig veies på mandag, men det ble det ikke noe av.. så han ble veid på tirsdag istedet. Da var han 11 uker og tre dager, og veide hele 1290 gram! Jeg er veldig, veldig spent på hvor stor han blir - for såvidt jeg har skjønt ligger han ganske høyt på lista over hva en valp på hans alder skal veie. Utseendemessig forandrer han seg merkbart med bare få dagers mellomrom, og er blitt litt bredere i ansiktet allerede. Han har også endret fargen sin, og blir spennende å se hvor lys han kommer til å bli. "Brillene" han hadde i ansiktet har nå endret seg mer til en "maske", og det stopper nok ikke der. I tillegg har han begynt å få en mer markert mørkere stripe langs ryggen, og halen hans har blitt mye mørkere.

Xina Cross CountryAv leker har han ikke sånn voldsomt mye forskjellig. Han har kua som han fikk med fra oppdretteren, en hund jeg kjøpte fra Canis (pipeleke), og et par et par tennisballer som han elsker å løpe etter. Da jeg fikk pakke fra e.l.f. forleden bestemte meg for å se om han ville leke med de tomme eskene. Så jeg pakket ut makeupen, og kastet to esker ned på gulvet. Først enset han dem ikke i det hele tatt. Så hørte jeg plutselig en dyp knurring, og oppdaget at han nærmest gikk omveier for å komme seg rundt disse "skumle" eskene. Da Øyvind hadde vist ham at eskene slett ikke var farlige, tok han helt av! Du verden, så mye underholdning han fant i disse små pappeskene - og jeg måtte le høyt da han sprang rundt leiligheten i full fart med en eske i munnen. Idag fikk han post! Det kom én pakke fra Canis, som inneholdt en Kong Stuff-a-Ball og en valpekong, begge lagd av et spesielt gummimateriale spesielt for valper med bitebehov - og så kom det én pakke fra "besta" i nord med en vanlig kong. Stuff-a-Ballen ble han umiddelbart veldig opptatt av, og utrolig nok beholdt han konsentrasjonen selv da Øyvind dro på butikken i 15 minutter. Vanligvis begynner Theo umiddelbart å lete etter ham, og ender som regel med å pipe litt ved ytterdøra, før han tar noen runder i stua og slår seg til ro. Idag var det kun hans nye leke som fikk oppmerksomhet!

Det er fortsatt mange ting som må læres, men han er utrolig kjapp til å forstå hva vi vil. Nå har han også lært seg kommandoen "sitt", og han kommer løpende som en liten tornado når han skjønner at vi tar frem klikkeren for trening. Da vet han at det er godbit i lufta, og nøler ikke med å gjøre som han får beskjed om. Han er fortsatt like snill om natta, og er kjempeflink til å gå i bånd - det syns han ikke var spesielt kult de første par gangene nemlig. Han er en utrolig klok liten hund, det skal være sikkert.

Photo © Øyvind H. '09

Posted by Shamini on November 20, 2009 – 2:03 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Så søt lille Theo er Smile
  Det finnes vel ikke noe mere sjarmerende her i verden en valper <3
  Gleder meg til å følge han her på bloggen din Smile

 2. Hei Anita! Koselig å se deg innom her, og takk for koselig kommentar. Smile Han er utrolig sjarmerende, selv om han tidvis er veldig rampete også! Får vel bare nyte det, siden han ikke er valp så veldig lenge, men jeg innrømmer glatt at jeg gleder meg til han ikke har valpetennene lenger.. snakker om synåler! Smile

 3. Han er ikke så stor at det gjør noe, Zita var 1,3 da hun var 9 uker;o)

 4. Hei Smile Dette er veldig morro å lese om, utrolig hvor flink han er. Skjønner godt at det ikke blir så mye tid til pc når han er kommet i hus. Smile Gleder meg masse til å følge med videre på hva som skjer.. Gi Theo en kjempeklem fra meg og Arild. Apropo, synåler Smile ja det er ikke behagelig…

 5. Ååå, jeg bare smilte fra øre til øre da jeg leste dette. Blir så glad av å høre alle de valpegreiene XD

 6. ååååw! så skjønne Theo er! Valpetiden er så koselig! Savner litt når min voffse va liten valp Grin

 7. nååååmmen Grin Etter å se på bloggen din frister det mer og mer å f en liten søt hundGrin Theo er kjempenydeligSmile


Leave a comment

No trackbacks yet.