dysfunksjonell.no
11Nov/090

Sliten!

Jeg er så sliten. Nå har jeg vært syk i sju uker, og selv om det har blitt bedre den siste uka, er jeg så sliten at jeg knapt kan få sagt det. Hvis noen vil bytte lunger med meg, ta kontakt snarest! De siste dagene har jeg dessuten hatt skikkelig vondt i nakken, noe som igjen har ført til såpass kraftig hodepine at sliter med kvalme i tillegg. Jeg mener, jeg drikker vann. Det sier det meste, for vann er ikke det du finner i mitt glass under noen omstendigheter. Jeg takler smerter, det er utrolig hva man blir vant til, men hodepine er den verste sorten. Det som dog er mest plagsomt er at jeg synes å kvikne til utpå kveldinga, når andre folk finner senga, og da er det overhodet ikke noe morsomt å skulle legge seg for så å våkne opp igjen til sinnssyke smerter som gjør meg ute av stand til å gjøre noe som helst. Når jeg da i tillegg ikke liker å putte i meg smertestillende, men gjør det likevel for å slippe disse grusomme smertene, og de overhodet ikke fungerer.. vel, da vet jeg liksom ikke hva jeg skal gjøre.

Som om ikke det var nok, skaper denne forbannede svineinfluensaen problemer for meg. Spesielt når det idiotiske helsevesenet vårt nekter å teste folk, og jeg ikke kan omgås folk jeg ikke er sikker på er friske. Nå tenker jeg selvsagt på dette med assistenter, og en av mine har vært borte ganske lenge nå pga. sykdom. Ikke fordi hun har vært så veldig syk selv, men fordi jeg hele tiden må passe meg for å omgås folk som enten er forkjøla eller har influensa, og enda verre svineinfluensa! Hun hadde legetime igår for å bli testet for H1N1, sånn at jeg kunne ta stilling til om det var trygt eller ei å ta henne tilbake i jobb, og der fikk hun beskjed om at det var noe de ikke gjorde - etter at hun hadde avtalt time for nettopp testing på forhånd. Jeg blir matt. Dermed kan jeg ikke ta henne tilbake i jobb før tidligst neste mandag, for da er det gått litt mer enn en uke siden hennes siste symptom, og da skal det angivelig være trygt hva smitte angår. Jeg vet ikke jeg. Jeg syns overhodet ikke det er noe morsomt å planlegge dagene ned i minste detalj fordi jeg må passe meg for smitte, for så å risikere å bli syk fordi det kommer noen hjem til meg for å assistere meg? Spesielt ikke når en blodprøve kan fortelle om det er trygt eller ikke.

Jeg vil bli frisk igjen.

Posted by Shamini on November 11, 2009 – 1:44 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Dette er jo noe du virkelig burde ta opp med vedkommendes lege, at det er uakseptabelt å nekte en slik test, når du blir så rammet av det som du blir. Litt kjipt å måtte gjøre det selv, men det er vel kanskje eneste måten å få ting gjort på innimellom.

  Håper du blir bedre snart!

 2. Herregud for noe styr med den influensaen. Tester de INGEN lenger!? Det er jo absurd at ikke leger testes for å vite om de kan gå tilbake til pasienter eller ikke..

  Jeg er glad jeg fikk svineinflluensaen så tidlig at de ennå testet. Det er forresten ikke blodprøve, det er én pinne de pirker langt nedi halsen på deg og én pinne de stikker lenger inn i nesa enn jeg trodde det var mulig å komme Razz

  Håper du greier å holde deg langt unna svinet!

 3. Huff. Nå synes jeg virkelig det er på tide at du blir frisk. Her oppe i Narvik tester de folk ennå, men det gjøres utenom vanlig åpningstid (for å hindre smitte til andre pasienter)

  Synes det er dårlig at de ikke tester assistenten din når det faktisk er kritisk for deg, som er i en risikogruppe. Slik jeg har skjønt det er det nemlig pålagt å teste risikogruppene om de ber om dette.

  P.S Jeg digger den “Please refrain from “Sv:” or “Re:” comments!” ^^

 4. Det er helsevesnet i Norge i et nøtteskall. Det funker ikke og dermed er det så mange flere som blir alvorlig syke av en sykdom som i utgangspunktet ikke er så farlig. Det er så man får lyst til å rømme til Sverige.
  Sender deg uansett mange varme klemmer og tanker og håper du blir bra snart Smile

 5. Pejyuu:
  Beklageligvis (eller egentlig er det jo en bra ting) hindrer personvern og taushetsplikt meg i å kontakte lege eller andre instanser angående andre – selv om det vedrører meg vel så mye som vedkommende det er snakk om. Takk! Smile

  Ida Victoria:
  Jeg aner ingenting om hvorvidt de tester leger, men det bør de jo i aller høyeste grad gjøre med tanke på videre smitte osv., og jeg tror dette med at “ingen testes” praktiseres noe forskjellig over hele landet. Det er ikke så lenge siden jeg hørte om ei som ble testet, dog med blodprøve, og det var visst ikke noe problem.

  Takk, jeg skal fortsette å gjøre mitt aller ytterste for å ikke bli smittet. Stakkars kjæresten som får formaninger i øst og vest om å holde seg unna folk som hoster og ser syke ut. Razz

  André:
  Ja, jeg også! At de tester folk utenfor normale åpningstider er jo genialt, da forminsker de jo risikoen for andre mennesker – imotsetning til denne kø-idéen hvor alle står oppå hverandre i timesvis.. Kanskje de er pålagt å teste risikogruppene, men det er jo ikke jeg som trenger testen, og hun er ikke i noen risikogruppe. Legen slo seg visst dessuten til ro med at alle symptomene hennes stemte med H1N1, og at det derfor måtte være det hun hadde.

  Takk! Jeg ble så lei av at andre bloggere svarte på kommentarene mine i min blogg at jeg fant ut at det var OK å nevne det – selv om ingen synes å lese det. Derfor godkjenner jeg ingen slike kommentarer, og ligger de ved en kommentar som faktisk hører hjemme her, så sletter jeg glatt den delen av kommentaren.

  Linda:
  Tusen takk, det trengs! Klemmer tilbake til deg. Smile

 6. Hei Smile Sender deg mange varme klemmer, ønsker deg riktig god bedring. Håper at Theo er frisk og rask Smile

 7. Tusen takk, Else, det setter jeg kjempestor pris på! Theo er frisk og rask han, kanskje litt for rask.. snakker om liten pøbel, full av rampestreker. Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.