dysfunksjonell.no
23Oct/090

Escada Sunny Frutti

Escada Sunny FruttiEver since I got a sample of Escada Sunny Frutti some time around late 1998, I've been searching high and low to find a full size bottle, without any luck. I later learned that this was the annual summer fragrance from Escada in 1998. When I went to New York and Connecticut in 2002 I went looking for Sunny Frutti again, still without any luck at all. In 2002 Escada had just released their new summer fragrance Sexy Graffiti. I was offered to try that one instead, and so I happened to aquire my very first Escada perfume. I love the box, I love the bottle, and I love the smell - and it's been one of my all-time favorites ever since.

Personally I think that Escada has lost their touch over the last years, and I know that many of you out there would agree with me when I say that I think that their last five releases smell pretty much identical to each other. It's a shame really, because to me these summer fragrances are light, easy to wear and refreshing - but who's gonna buy the same fragrance year after year only in a different color, with another name? Not me, that's for sure.

A couple of days ago I discovered another Norwegian blog, Malin Makeup & Hår, her post about Escada Moon Sparkle - the summer fragrance from 2008 - and that made me start thinking about the enchanting Sunny Frutti again. So I left her a comment, telling her about my favorites from Escada, and she replied by presenting me with a link to a page with information about Sunny Frutti. Yet again it had not occurred to me to go look on eBay, so I did - and yay me, I struck gold. Unfortunately I'm a bit hesitant about buying fragrances off eBay, but I think I'll ignore my principals this once.

The price: $37.99, which would be around 209,- NOK. Smile

Escada Sunny Frutti Escada Sunny Frutti (1998)
Top notes: pineapple, banana, black currant, false jasmine, osmanthus, pear, lemon
Middle notes: cyclamen, apricot, freesia, orris root, jasmine, lily-of-the-valley, rose
Base notes: musk, oakmoss, vanilla, cedar
Escada Sexy Graffiti Escada Sexy Graffiti (2002)
Top notes: black currant, cassia, strawberry, pink grapefruit, wild strawberry
Middle notes: lily, red peony, violet, lily-of-the-valley
Base notes: musk, cashmere wood, vanilla
Escada Moon Sparkle Escada Moon Sparkle (2008)
Top notes: black currant, citruses, wild strawberry, red apple
Middle notes: freesia, sweet pea, jasmine, rose
Base notes: sandlewood, amber, musk, raspberry

Posted by Shamini on October 23, 2009 – 2:49 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Grin Takk for du nevnte meg=D
  Men du, kunne du sendt meg link til den ebayer selgaren så du kjøpte parfymen hos, for no når eg leste hva den lukter så fikk eg og lyst på den! Razz

 2. Det skulle bare mangle, hadde det ikke vært for deg hadde jeg vel lett etter denne parfymen i 10 år til. Smile Dette er forøvrig en 30ml flaske, og dermed i samme størrelse som de andre jeg har fra Escada.

 3. Tror jeg fant samme ebayselger 30ml til 39,99 Smile
  Nå har eg også kjøptGrin Gleder meg til å teste den;D

 4. Jeg har også moonsparkle, men det er kun fordi jeg ikke kommer til å finne Ibiza Hippie igjen!

 5. Jeg liker Moon Sparkle, men som Malin sa, den er veldig lik de andre som ble utgitt et par år før og året etter. Jeg er veldig vár for tunge parfymer, får hodepine med en gang, men disse kan jeg bruke uten problemer. Smile

  Jeg sjekket opp hva Escada Ibiza Hippie lukter, og jeg må innrømme at jeg måtte inn på eBay og se om jeg kunne finne den. Og det gjorde jeg, men ingen av selgerne sender internasjonalt.. lurer på om jeg må bruke US-adressen min for å få tak i en? Fler av dem tilbyr dog shipping til UK, bare sånn at du vet. Smile

 6. Haha! Jeg har ikke kjøpt den på lenge… hvorfor sa du at de shipper til UK? Du skjønner hva som skjer nå da??

 7. UNNSKYLD Grin … nå har jeg på en måte delt en flaske rødvin med kjæresten, så jeg tar intet ansvar! Grin

 8. Nå har eg fått parfymen, har du fått din? =D Var det slik den luktet? =D

 9. Ja, min kom også idag! Jeg har ikke sprayet noe voldsomt med den enda, siden vi nettopp har fått den vesle valpen i hus, og de har jo en ekstrem luktesans – men ja… den lukter veldig sånn som jeg husker den. Grin


Leave a comment

No trackbacks yet.