dysfunksjonell.no
12Sep/090

“Sola står lavt på himmelen i øst”..

Det var det der med å skrive for seg selv versus å skrive for andre da, og jeg har mer enn en gang proklamert at jeg skriver for meg selv. Jeg gjør jo det. Skriver for meg selv altså, så derfor har jeg vel igrunn bestemt meg for å gå tilbake til å skrive på norsk. Kanskje det kan inspirere meg til å skrive mer enn jeg har gjort i det siste? Kanskje jeg bare skal gå for den opprinnelige idéen jeg hadde om å skrive makeuprelaterte innlegg på engelsk? Uansett, jeg beholder menyene og overskriftene på engelsk inntil videre. Kjenner jeg meg selv rett kan jeg glatt finne på å ombestemme meg tre-fire ganger til i løpet av kvelden.

Ellers skjer det ingenting. Jeg har ikke vært på skolen siden tirsdag, både fordi vi har hatt undervisningsfri og fordi det er bekreftede tilfeller av Svineinfluensa nå, og da kan jeg ikke ta risikoen det er å bli smittet. Heldigvis oppdateres It's Learning, og jeg har fått levert min første innlevering i typografi! Det er egentlig ganske uvant å jobbe såpass praktisk som vi faktisk gjør på NKF, men det er ikke noe problem når jeg får lov til å bruke Macen min og gjøre ting på min måte. Jeg var en periode litt redd for at jeg kanskje måtte legge hele studiet på hylla, men jeg er ganske sikker på at jeg kan gjennomføre - og det på en bra måte. Jeg må liksom bare finne ut hvordan jeg skal løse oppgavene mine når jeg ikke kan gjøre det helt som alle de andre.

Oktober blir en bra måned. Ikke bare skal vi se John Cleese live, men det er også tiden for UKA09. Personlig syns jeg vel artistene ifjor fristet mer enn iår, men jeg vil svært gjerne få med meg gjenforeningskonserten til Gåte, 80-talls festen med Aqua og konserten til Paperboys. Jay-Z hadde vært kul å få med seg, mest fordi det er en relativt stor artist, men jeg akter ikke betale 700,- (pluss ledsager) for å se ham. Nå gjenstår det bare å se om de har et bedre opplegg for handikappede denne gangen, for jeg har ingen planer om å betale i dyre dommer for så å bli plassert såpass langt bak i teltet at jeg må bruke fantasien min for å skjønne hvem som står på scenen til enhver tid. Når jeg betaler akkurat det samme som alle aldre, så forventer jeg også at jeg kan få sitte på en sånn måte at jeg både kan se og høre artistene! Jeg trenger vel ikke si at jeg var skuffet etter UKA07? Det koster arrangørene så utrolig lite å ta med seg en rullestolbruker eller to med på laget for å komme med innspill om hvordan de kan gjøre opplevelsen god for oss også. Joda, jeg skjønner dette med sikkerhet og denslags, men det burde ikke være så veldig vanskelig å lage den samme "rampen" nærmere scenen?

Videre håper jeg at de ansvarlige på Samfundet gjør sitt for at den eneste tilgjengelige inngangen faktisk blir tilgjengelig, og at området rundt heisen blir ryddet sånn at det er mulig å komme seg frem med en rullestol, enten den er elektrisk eller manuell. Jeg er ikke typen som sitter på gjerdet og venter på at de ansvarlige skal skjønne selv hva som funker og ikke funker, men jeg har i løpet av mine to år i Trondheim enda ikke nådd frem til noen som har tatt meg alvorlig nok til å få ryddet opp i dette til tross for at jeg har sendt mailer i øst og vest. I anledning UKA09 gjør jeg et siste forsøk, og har nok engang sendt en mail til UKA-arrangørene vedrørende dette. Så er det vel bare å vente og se om det skjer noe denne gangen?

And if anyone out there followed my blog in English, please let me know!

Posted by Shamini on September 12, 2009 – 9:32 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Jeg krysser fingrene for at du finner ut hvordan du vil gjennomføre studiet ditt, og at Samfunnet får fingern ut av ræva og får gjort noe med tilretteleggingen. Det er en skam at et sted som heter “Samfunnet” ikke en gang er tilpasset mangfolden i nettopp… samfunnet.

  2. Liker bloggen din uanz norsk-engelsk Smile <3

  3. Licota:
    Takk vennen! Jeg har fått svar fra Samfundet, og det høres ut som om at det skal bli bedre denne gangen. At selve huset Samfundet ikke er tilrettelagt for handikappede tror jeg ikke det er så mye å gjøre noe med, med tanke på at det er en eneste svær labyrint med nivåer, trapper og alle slags ikke-handikapvennlige løsninger. At de delene som faktisk ER tilgjengelige ikke skal være mulige å bruke pga. rot er fullstendig uakseptabelt, ja.

    mIRCimus:
    Setter kjempestor pris på sånne tilbakemeldinger Smile Heart


Leave a comment

No trackbacks yet.