dysfunksjonell.no
10Mar/090

Mitt kongerike for en.. bil?

Nå har jeg satt igang nok en runde med NAV, men denne gangen er jeg faktisk positiv til det hele. Jeg har, siden jeg var rundt tolv år gammel, hatt min egen handikaptilpasset bil. I 1995 fikk jeg min andre bil, en Volkswagen Caravelle som det ikke var stort annet enn problemer med, men som jeg likevel måtte leve med. Det er ikke bare-bare å skulle drifte en bil med kjent produksjonsfeil når eneste inntekt er trygd, men siden det ikke er et argument som er godt nok for Folketrygden måtte jeg leve med skyhøye verkstedregninger frem til 2007, da bilen omsider ble tolv år og avskiltet. Siden jeg har erfaring med at man må være tidlig ute i alle tilfeller som involverer en offentlig papirmølle av noe slag, ble søknad om ny bil sendt inn i første halvdel av 2006. 2006 gikk. 2007 kom - og etter mye frem og tilbake ba jeg Folketrygden om å stoppe behandlingen av den nye bilsøknaden min. Grunnen var rett og slett at jeg ikke forsto hvordan jeg skulle klare lignende utgifter som tidligere til bil, samtidig som et flytte, og dessuten måtte da en fantastisk by som Trondheim ha et tilfredsstillende kollektivtransport-tilbud? "Joda, vi kjenner vel alle til Team Trafikk", sa hun med en oppgitt mine.

Etter å ha bodd i Trondheim i 1,5 år har jeg innsett at kollektivtransporten her i byen slett ikke er for rullestolbrukere - iallfall ikke om den samme rullestolbrukeren må være på et bestemt sted, til en bestemt tid. Jeg trenger en bil, en bil som både trygt og komfortabelt kan frakte meg fra A til B. Det hadde vært utrolig fint å kunne ta en tur ut av byen, kanskje hjem, kanskje til "svigerforeldrene" mine, uten å måtte belage meg på nakkesmerter og hodepine i en uke etterpå. Jeg hadde også satt veldig stor pris på å kunne ta en tur inn til byen, uten å bli motløs av å kikke ut av vindu, og innse at det slett ikke er vær til å stå ute og vente på en buss som trolig aldri kommer - vel, iallfall ikke en med rampe.

Beklageligvis har jeg den elendige egenskapen at jeg utsetter ting jeg ser kan bli potensielt vanskelige, og dermed har jeg utsatt å kontakte NAV for å sette igang en ny søknadsprosess, til tross for at jeg vet at.. vel, Rom ikke ble bygd på én dag. Mon tro om det var NAV som stod bak? Nå tilsier all logikk at det bør være mulig å lete frem den søknaden jeg opprinnelig hadde inne i 2006/2007, siden NAV er sånn noenlunde sentralisert, så jeg har bedt min nye saksbehandler om å se om dette lar seg gjøre. Situasjonen min har ikke forandret seg siden jeg søkte om bil sist, annet enn at jeg velger å sløyfe firhjulstrekk - siden det må dokumenteres nøye at det er nødvendig, og det blir nok en flaskehals som vil forsinke saksgangen. På torsdag skal jeg ringe NAV igjen! La oss håpe at dette går lett og hurtig, og at det blir ny bil på meg om ikke altfor lenge - det hadde gjort livet så uendelig mye lettere.

Posted by Shamini on March 10, 2009 – 3:21 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Lykke til. Er forresten enig i at NAV mest sannsynlig hadde noe med den byggingen av Rom Wink

  Andrés siste bloginnlegg: Muziic vs Spotify

 2. *krysser fingre*

  Joda… vi har jo alle stor tro på NAV Smile Og når det gjelder byggingen av Rom, så tror jeg vel egentlig ikke at NAV stod bak den, men de hadde kanskje en finger med i spillet når det gjaldt utbetalingene til de som faktisk bygget den? Grin

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Varg Vikernes får endelig leke bonde!

 3. André:
  Takk, jeg trenger det helt sikkert! Smile

  Ørjan:
  Jeg er sånn at jeg har stor tro på folk til det motsatte er bevist, gjerne fler ganger. Naiv kalles det vel gjerne i enkelte kretser. Nei, men alvorlig talt, en eller annen gang må da NAV funke som de skal – og kanskje denne gangen er “it”? Saksbehandleren virket svært hyggelig iallfall, så jeg er ved godt mot. Smile

 4. Jeg krysser fingrer og tær og hår og alt mulig annet jeg kan krysse!

  Også lurer jeg på hvorfor bloggen din ikke oppdateres i Bloggkoll? Irriterende! Jeg finner jo alltid veien inn hit allikevel, men som regel ikke når innleggene er ferskere enn ferskest. Hmf.

  Marias siste bloginnlegg: My beloved postkasse!

 5. Takk Maria! Ang. Bloggkoll, må man være registrert der eller noe sånt? Jeg er nemlig ikke det, så jeg vet ikke om det kan ha med det å gjøre.

 6. Krysser fingrene for att det ordner seg før det har gådd lang tid. Som du sier, en gang må jo NAV fungere også. Håper for din del dette er nåSmile

  Bodils siste bloginnlegg: Where is the end of the tunnel?

 7. Man skal ikke trenge det for at innleggene skal komme nei, med mindre de har endret praksis, da.

  Marias siste bloginnlegg: My beloved postkasse!


Leave a comment

No trackbacks yet.