dysfunksjonell.no
14Feb/090

“Karmakontoret, værsågod?”

Man skal passe seg for karmakontoret, sann mine ord. Nå har jeg skrytt til gud og hvermann i fler år over at jeg ikke er allergisk mot noe, annet enn kanskje paprika som omtrent gir meg spontane brekninger. Om det kommer av intoleranse, allergi eller bare en eller annen mental forstyrrelse er uvisst. Vel, nå har karmakontoret bestemt seg for å ta meg litt å ørene, og gjett som som seriøst burde slutte å spise tomater? Riktig. Jeg har i lang tid, så lenge at jeg egentlig ikke husker når det startet, vært plaget med utslett under munnen og gjerne på haka. Stort sett har det ikke plaget meg noe særlig, men tidvis har det vært både ømt og hissig - og jeg har igrunn konkludert med at.. sånn er det bare. Irriterende og mindre pent, men likevel der.

Etter at jeg testet Seaweed-kremen fra The Body Shop gav det seg liksom litt, og plutselig en dag var jeg helt fin. Ikke et snev av hverken rødhet eller utslett. "Jøss!", tenkte jeg, denne kremen måtte jo være magisk? Vel, slike illusjoner er sjeldent evigvarende, og her forleden natt, når jeg ikke fikk sove og lot tankene sveve fritt omkring, slo det meg - det eneste jeg ikke hadde gjort på en stund var å spise tomater. Røde, deilige tomater. Og jeg som kan maule dem som snacks foran TVen? Et kjapt søk i Google bekreftet mine verste mistanker, treff på treff kunne fortelle om barn og voksne med intoleranse for tomater - med utslett rundt munn som resultat. Ettersom jeg ikke umiddelbart stoler på tankene som kommer luskende etter mørkets frembrudd bestemte jeg meg for å teste dette, og Øyvind kjøpte en pakke Dulcita-tomater til meg - som i skrivende stund er min absolutte favoritt. Jeg spiste fire stykker, og hva skjer? Jo, allerede i kveld har jeg begynt å få utslett under ene munnvik, nedover mot haka.

Så, hva er moralen?
Man skal passe kjeften sin, for tenk!

Posted by Shamini on February 14, 2009 – 12:26 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Mumlemumle, det er i det minste bare tomater, mumlemumle, tenk deg laktoseintoleranse, du, mumlemumle… *snikspiser sjokolade og håper at fordøyelsessystemet ikke ser på*

 2. Vel, jeg tåler vel strengt tatt ikke melk heller – men det liker jeg ikke, så det går igrunn greit uansett. Sjokolade er ikke det jeg velger først, og når melka er behandla på noe vis (som ost feks., eller som ingrediens i noe som er kokt, så går det bra) – aner ikke hva det egentlig er, men det er noe som henger igjen fra jeg var barn.

  Personlig ville jeg nok valgt en svak grad av laktoseintoleranse foran å være intolerant mot nettopp tomater, men det er jo fordi jeg tviler på at jeg klarer meg uten!

 3. Jeg har også alltid skrytt av å ikke være allergisk mot noe, helt frem til noen år siden da jeg tok en allergitest hos lege og fant ut at jeg ikke tåler burot. Burot, hva er vel det? Jeg lo av det i en hel uke, og fleipet med å starte opp landsforening for burotallergikere.
  Nå kommer nok karmaen og gir meg et skikkelig slag i trynet når som helst… Håper jeg ikke blir allergisk mot kattThinking

 4. Burot er en plante som blomstrer om våren – på lik linje med bjørk som mange reagerer på. Vokser gjerne i grøftekanter.

 5. Licota: Ja, det fant jeg også ut ganske raskt. Men likevel – hvem har vel noe som helst forhold til den planten? Ikke jeg i alle fall, men nå har jeg heller aldri hatt særlig stor interesse for planter, og da spesielt ikke sånne som finnes i grøftekanter.
  Poenget mitt var at jeg syntes det var ganske komisk å oppdage at jeg var allergiker, når det er mot noe som aldri kommer til å plage meg å være allergisk mot.

 6. Vel… folk med kraftig burotallergi har nok hørt om den planten Wink Det er omtrent like ille som å være pollenallergiker overfor andre planter – det kommer dog veldig an på hvor hen i verden man bor.

  Jeg har for lengst gitt opp karma – jeg kommer til å bli gjenfødt som gjødselsbille eller spyflue likevel. Dog, akkurat allergier har jeg vel vært mer eller mindre fritatt for – dog, det kan jo være at enkelte andre kroppslige plager kunne vært minsket eller forsvunnet helt dersom man faktisk sjekket litt hva man spiste og omgir seg med innimellom Grin

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Bildeutfordring


Leave a comment

No trackbacks yet.