dysfunksjonell.no
31Jan/090

Chocolate Whipstick fra Lush

Lush Chocolate WhipstickFor en tid tilbake bestilte jeg noen produkter fra Lush. Som de fleste jenter lar jeg meg lett fascinere av lypsyl med duft, og aller helst smak, og på Lush' sider fant jeg blant annet "Chocolate Whipstick" og "Lip Squeak". I tillegg kjøpte jeg en boks av den berømte "Lemony Flutter", iallfall blant oss neglelakkavhengige, for bruk på tørre neglebånd. Siden Lush selger håndlagde produkter var jeg litt bekymret for holdbarheten, jeg bruker jo som kjent ikke kremer og denslags på daglig basis, så jeg mailet dem for å spørre før jeg bestilte. Til svar fikk jeg at holdbarhet på ferske produkter er ca. 4 måneder, men på "Lemony Flutter" er det oppgitt ganske nøyaktig et år frem i tid som siste bruksdato. Selv er jeg usikker på hva som går under "ferske produkter" av det de selger, men jeg antar det vil vise seg etterhvert.

Personlig forelsket jeg meg helt i "Chocolate Whipstick". Den kommer i en liten aluminiumskrukke med skrulokk, og den dufter aldeles nydelig av appelsinsjokolade. Om du ikke liker kombinasjonen appelsin og sjokolade er nok ikke denne noe for deg, men om du gjør er den absolutt verdt et forsøk! Den smaker ikke allverden, men den gjør leppene silkemyke. Jeg har nesten blitt avhengig av den, og har den liggende her på databordet mitt til enhver tid. "Lip Squeak" duftet deilig av eple og kanel, og har nok helt sikkert de samme egenskapene, men når jeg skulle ha den på leppene forandret den seg totalt i følge mine sanser, og jeg ble bare kvalm. "Lemony Flutter" derimot lever opp til ryktet sitt, og dufter noe så sinnssykt godt av sitron - kanskje mer som en dessert, enn et hudpleieprodukt. Min første innskytelse var iallfall å hente en teskje på kjøkkenet, og spise den istedet for å smøre den på hendene. Den er temmelig fet, og det sier seg selv at jeg da har litt problemer med den, men om man bare smører den godt nok inn i huden går det helt fint. Hendene blir iallfall myke og svært velduftende etterpå, og kremen kan brukes på andre tørre partier, som albuer og knær - eller hvor du nå enn måtte ønske.

Som en liten bonus fikk jeg med et såpestykke av typen "Snowcake", som er et av juleproduktene til Lush. Den duftet også fantastisk, av mandel, og har fått plass på badet.

Konklusjon:
RatingLiker du produkter som dufter himmelsk, som i tillegg har gode egenskaper for huden din? Prøv produktene hos Lush, men ha holdbarheten i bakhodet. Jeg bestilte mine varer en mandag, fikk leveringsbekreftelse samme kveld, og mottok varene på torsdag. Snakker om rask ordrebehandling, og alt-i-alt er jeg en av Lush' fornøyde nye kunder! Det som trekker ned, er rett og slett den stive fraktprisen som nå er fastsatt til 115,- kroner uansett størrelse og vekt - dette forutsetter dog at du betaler med VISA, ellers kommer postoppkrav i tillegg.

Foto: © Lush

Posted by Shamini on January 31, 2009 – 3:14 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg smører inn flutteren ikke bare på neglebåndene ca 10 ganger om dagen, men har fått som vane å gni litt på knokene. Det betyr at mine arkivarknoker som normalt sett er sprukne og såre som phy på denne tiden av året bare er litt tørre.

  Jeg hjerte Lemony Flutter!

  Delirium~s siste bloginnlegg: Døren i enden av universet

 2. Men, du! Jeg er en sånn som bruker produkter på daglig basis, og allikevel kan jeg mye mindre om dem enn det virker som om du kan. Ikke har jeg prøvd like mye forskjellig som deg heller.

  Hvorfor bruker du ikke til daglig? Det er gøy å ta seg bra ut, og du er åpenbart god på dette her, noe som ville gi resultatet en klar fordel Smile

 3. Ååh, Lush. Jeg har så lyst på produkter derfra, men prisen på frakt fikk meg til å lukke siden i avsky.

  MEN. Jeg hører rykter om at godeste Lush er på vei til å etablere seg med butikk i Trondheim, så da er det håp likevel. Grin

 4. Delirium:
  Får ikke du også lyst til å spise den? Grin

  Tina:
  Takker så mye for kompliment! Smile Jeg vet ikke om jeg skal påberope meg at jeg kan så veldig mye, selv mener jeg jo at jeg har et tonn med ting å lære innen sminke- og hudpleieverdenen, men jeg plukker opp ting overalt, og skriver om ting som funker best med meg selv som utgangspunkt. Smaken er som baken, folk er forskjellige, osv.

  Grunnen til at jeg ikke bruker sminke, kremer og denslags til daglig, er rett og slett fordi jeg ikke ser grunnen til det? Jeg er ikke ei sånn jente som mener man MÅ ha sminke på for å kunne gå ut, eller ikke føler meg vel uten sminke – jeg er komfortabel med utseendet mitt, og bryr meg ikke allverden om hva andre syns om det. Jeg syns jo selv at jeg blir penere med øyensminke – lite gjør mye – men det er ikke viktig nok til at jeg orker å gjøre det til en daglig greie. Krem er kjekt, iallfall i ansiktet, men jeg misliker den klissete, fete følelsen, og lar derfor heller være – iallfall inntil jeg prøvde Seaweed-kremen fra The Body Shop, for den liker jeg.

  Renate:
  Frakt ja, det er jo et kapittel i seg selv. Jeg så nå at jeg betalte 115,- kroner for det jeg bestilte, i frakt altså, men jeg tenker heller sånn at det er Posten Norge som krever disse pengene – ikke nødvendigvis butikkene. Å sende post er pokker ikke billig, men det er dessverre lite å gjøre med! Om du finner ut at Lush har åpna butikk i Trondheim, så hyl ut – da må den absolutt sjekkes ut. Grin

 5. Frøkna handlet nylig for over 1000-lappen hos Lush her i England. De har en stor butikk en halvtimes kjøretur herfra. Blir helt surrete i hodet av å gå inn der, men produktene er bra. Hun sverger til Let Them Eat Cake selv. Razz .. Og som fuktighetskrem til etter barberingen bruker jeg Imperialis. Vi har også en krukke Gorgeous her, som lukter…. gorgeous. Wink

 6. Så koselig å høre fra deg, Fredrik! Har du det bra? Smile Har ikke snakka med deg på altfor lenge, så det er kjempekos å se at du følger med her. En 1000-lapp på Lush tror jeg også at jeg kunne fått til, selv om at jeg ser for meg at det kan være litt intenst å besøke butikken? Jeg mener, jeg blir dårlig av tax-free, fordi det er hundre tusen ulike dufter som blander seg. Takk for tipsene iallfall, skal sjekkes ut! *kjempeklem*

 7. Av og til lurer jeg på hvor store baderomsskap folk har… Jeg syns da du kjøper ny sminke hele tiden Shamini! Shock

  Lillian N. Myhres siste bloginnlegg: Irriterende, irriterende, irriterende… arg!

 8. Hehe.. for det første oppbevarer jeg ingen sminke på badet, da det er for varmt – og jeg dessuten ikke når badeskapene våre selv. For det andre så skriver jeg ikke alltid om det jeg har kjøpt før det har gått en stund, og jeg har prøvd det. Smile Har handla litt av hvert den siste måneden ja, men jeg hadde ca. ingenting fra før, og har ikke kjøpt noe jeg hadde fra før! Smile Det er spennende å prøve nye ting, og her til lands tar de jo ikke inn noe som er “annerledes” – så skal man handle fra det store utland, må man handle sånn at frakten lønner seg. Wink

 9. Aha… Jeg er kjedelig sånn… Jeg bruker foundation/pudder fra Chanel, øyesminke og blush fra Dior… That’s it! Og en sjelden gang lebestift… Ikke mye nytt og revolusjonerende som foregår på badet mitt altså… Smile

  Lillian N. Myhres siste bloginnlegg: Irriterende, irriterende, irriterende… arg!

 10. Jammen, da er du mer lik meg enn du tror! Jeg hadde en Max Factor mascara, noen øyenskygger fra The Body Shop og L’Orèal, og en kajal fra Isadora. Du bruker iallfall skikkelige merker, ikke sånn Cubus og H&M-dill. Nå er det ikke så altfor lenge, ca. 7 mnd, til jeg når de der magiske 30, så da er det vel på tide å bli litt mer ..dame? Wink

 11. Nei, jeg synes den lukter litt for kunstig for bespisning faktisk Wink Men jeg er uansett stor fan av alt som dufter sitron’ish.

  Siden du begynner å bevege deg inn i “min verden” (dvs – har lyst til å vite om hvorfor ting virker, og hvorfor enkelte ting aldri kommer til å virke – og så plutselig bare vet du sykt mye!) så vil jeg anbefale denne boken til deg:
  http://www.amazon.com/Beauty-Bible-Ultimate-Guide-Smart/dp/1877988294/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=books&qid=1233443289&sr=8-2

  Delirium~s siste bloginnlegg: Døren i enden av universet

 12. Apropos Lush: Hjemmesiden deres sier de skal åpne butikk i Trondheim. De pleide å ha frakt basert på mengden ting man kjøper, men har gått over til flat rate på 115 uansett hvor mye/lite man kjøper. Tatt i betraktning hva en boblekonvolutt med betalt frakt koster på Posten synes jeg det omtrent er frekt. Jeg gidder i alle fall ikke bestille noe derfra med mindre jeg skal ha så masse at det lønner seg i frakt (og så lenge jeg har stygt bad man ikke vil tilbringe tid på så blir ikke det riktig enda), men jeg skal se om tur til Flutter!

  Delirium~s siste bloginnlegg: Døren i enden av universet

 13. Jeg hiver meg på lasset, siden jeg er stor fan av alt som lukter sånn at man får vann i munnen, og hjernen kobler ut. Du vet at det er slemt å oppfordre til mer shopping? Grin Tusen takk for tipset, alle sånne tips mottas med stor takk!

 14. Hm, om de åpner butikk i Trondheim, så må du bare si fra om du vil at jeg skal kjøpe noe og sende til deg. Det er vel mulig at jeg kan gjøre det billigere for deg, om de har en flat rate på 115,- mener jeg. Det jeg fikk kom i en liten eske, så jeg tenkte egentlig ikke over at det var spesielt dyrt – det er først når jeg skal handle i det store utland at jeg bryr meg om hva frakten koster.

  Jeg sendte jo en slik Boobi Brown Long-Wear Gel Eyeliner til ei jente her rett før jul, og jeg måtte ut med 49,- kroner i porto – og det var en Smartpost boblekonvolutt. Det er nesten så det er pinlig å si at frakta er så høy, vet du. Uansett, det er bare å si fra! Smile

 15. Lush produkter er til å spise opp!Grin Dyr frakt ja..så det lønner seg egentlig å kjøpe litt når man først handler. Gleder meg til de åpner i trondheimSmile

  cherryblossoms siste bloginnlegg: Anbefaling: Smashbox O’Gloss

 16. Tusen takk for tilbudet! Grin Jeg skal si i fra helt klart!

  Delirium~s siste bloginnlegg: Døren i enden av universet

 17. Må virkelig si at du kjøper mye sminke. Har du noen gang brukt opp en boks sminketing?
  Mener ikke å kritisere deg, men jeg synes dette er veldig lite miljøvennelig. Men for all del, det er ikke min sak.

 18. Amalie:
  Jeg har omtrent ikke hatt sminke før nå, så nja.. jeg må vel kunne si at jeg har brukt opp mascaraene mine, ja. Det er vel stort sett det jeg har brukt av sminke – og det er stikk i strid med alle råd som sier at man skal bytte mascara etter 3-4 måneder. Jeg skjønner dog ikke helt hva det at jeg handler sminke har med “lite miljøvennlig” å gjøre, og jeg er usikker på om du sikter til kasting av produkter, eller kasting av emballasje.

  Kommenter gjerne igjen, for å klargjøre utsagnet.

 19. Å nå fikk jeg lyst til at hun Amalie skal være veganer som bare spiser mat som er laget/dyrket i en omkrets hun kan gå til. Kjøper kun nye klær når de gamle er helt i stykker og ellers lapper og syr om. Hun drikker ikke kaffe eller te, kjøper alt av såper etc via økologisk fairtrade. Gjenvinner absolutt alt, har egen komposthaug og kler på seg innendørs i stedet for å skru varmen over 18 grader. Bruker forsvinnende lite elektrisitet og kjøper ingen bøker (låner absolutt alt på biblioteket som hun går eller sykler til). Amalie eier selvsagt ikke bil, reiser aldri på turer som krever fly og har i det hele tatt et økologisk fotspor på størrelse med en maurs. Har hun barn har de aldri sett en papirbleie.

  For er man ikke *perfekt* på området miljøvennlighet kan man ikke kritisere andre på bakgrunn av en liten mengde informasjon. Ut i fra denne bloggen vil jeg jo si at det er umulig å si noen ting om Shaminis miljømessige engasjement.

  ***
  oi – det måtte tydeligvis ut det der! Er visst lei av skråsikre, kritiserende folk for tiden!

 20. Åh, det kan nok hende at mange ville anse meg som lite miljøbevisst på enkelte punkter – men når jeg sitter i rullestol, og sliter med muskelproblemer som følge av det, så har jeg ikke spesielt dårlig samvittighet for feks. å ha på litt ekstra varme i leiligheten. Det er dessverre sånn det må være for at jeg skal kunne fungere om dagen, det. Ellers har jeg ikke bil, selv om det hadde gjort hverdagen min mye lettere, jeg bruker kollektivtrafikken som de fleste andre også burde – til tross for at den ikke er det minste tilrettelagt for rullestolbrukere. Ellers sorterer vi søpla, passer på å pante og resirkulere, og er generelt oppmerksomme på å være nettopp miljøbevisste.

  Delirium:
  Å snakke fra levra er en god egenskap, iallfall en som jeg verdsetter. Takk for god kommentar. Smile

 21. Haha, dere er morsomme. Delirium kunne ikke tatt mer feil av megSmile Elsker kjøtt, kjøper aldri økologisk mat fordi det er så dyrt at da vil jeg knapt få råd til mat, kjøper masse bøker og handler et par klesplagg i måneden. Har ikke bil, men hvem trenger det som student…? Jeg mener ihvertfall at det er bare tull for de fleste studenter.

  Jeg skal innrømme at jeg var litt rask på avtrekkeren her. Synes likevel det kom klart frem i mitt innlegg at jeg har INNTRYKK av at shamini kjøper mye sminke og det er ikke miljøvennelig å kjøpe MASSE ting man ikke bruker mer enn et par ganger uansett! Det var det jeg mente. Skjønner at man ikke kan være perfekt på dette punkt. Jeg mener bare at unødvendige kjøp er det minst mijøvennelige man kan gjøre. Det er en stor påkjenning for jorden å produssere og transportere alt vi kjøer som vi egentlig ikke trenger. Små skritt kan gjøre en stor forskjell. Men, det er godt mulig at du SHamini har lite sminke fra før og ikke handler for å fylle dine allerede stappfulle skap med mer unødvendig utstyr. Fordommer har vi alle. Jeg var bare ærlig og ville få klarhet i min før jeg satte to streker under svaret.

 22. Amalie:
  Godt å se at du faktisk kommer tilbake og svarer for deg. Jeg vet ikke om du leser innleggene mine, eller om du bare skummer gjennom dem, evt. ser på bildene og trekker konklusjoner ut fra det – men det skjer rett som det er at jeg skriver om ting jeg har lyst på, eller prøvd, men ikke nødvendigvis har kjøpt. Som regel skriver jeg slike innlegg nettopp fordi jeg syns det blir for dumt å handle ting jeg kanskje ikke kan bruke, som ikke passer meg, eller som jeg rett og slett ikke liker når alt kommer til alt.

  Jeg er av den oppfatning at det er 100% opp til hvert enkelt menneske å avgjøre om en ting er nødvendig eller ei, ens behov er forskjellige. Videre forstår jeg overhodet ikke hvor du har det fra at jeg handler (jeg siterer) “MASSE ting jeg ikke bruker mer enn et par ganger”? Når jeg handler feks. sminke, siden det er det denne tråden handler om, så kjøper jeg ting jeg VET kan ligge lenge – nettopp fordi jeg ikke er typen jente som sminker meg på daglig basis. Videre oppbevarer jeg produktene på en sånn måte at de varer lengst mulig, og jeg har ikke per idag vært utsatt for å ha måttet kaste noe som helst – foruten en hudkrem som ble harsk, og en mascara som bare klumpet. Nå er jeg evig lykkelig fordi jeg også har funnet ut at man slett ikke behøver å kaste gamle neglelakker engang, fordi det faktisk finnes produkter som gjør gamle lakker gode som nye igjen.

  De fleste sminkemerkene jeg bruker er merket med såkalte “Vegan”, “Cruelty Free”, “Marley Approved”, “Against Animal Testing” eller lignende stempler, så akkurat det bekymrer jeg meg ikke for. Så.. med denne forklaringen vil jeg igrunn ha meg frabedt antakelser om å være “lite miljøvennlig”. Om du tar en ny kikk gjennom ymse innlegg, så ser du kanskje at de MANGE tingene slett ikke er så mange ting likevel – iallfall ikke stort mer enn enhver kvinne har i sitt eie.

  Jeg har aldri eid foundation før nå i en alder av 29 år, jeg har én hudkrem som funker for meg, øyenskygger som er evigvarende (ja, der har jeg mange), to lip gloss, to kajaler (en svart, en blå), én eyeliner og to mascara – hvorav den ene var en jeg fikk av en venninne som skulle kaste den fordi hun ikke likte den selv – og så kommer koster og neglelakk i tillegg, som også er rimelig evigvarende om man behandler det på korrekt måte.

  Du skjønner det at man kan være bevisst på å ta vare på det man eier, selv om man kanskje eier et par ting fler enn enkelte andre.

  Uansett, takk for at du kom tilbake for å svare, det satte iallfall jeg stor pris på. Smile

 23. Jeg var vel litt rask i slutningen der daWink Leste kanskje ikke innleggene dine grundig nok. Har aldri påstått at du ikke var et miljøvennlig menneske daWink

 24. Amalie: hehe – så gøy at du kom tilbake å svarte. Og nei, jeg trodde ikke du var sånn som jeg beskrev. Jeg trodde vel du er akkurat sånn som du er (det vil si akkurat som folk flest) og at du derfor kanskje ikke burde løpe rundt i kommentarfelt på internett og kritisere folk sånn ut av det blå.

  Jeg er feks ganske overbevist om at det at du spiser kjøtt ukritisk er (minst) like ille som Shaminis (eller mine) handle- og pyntevaner. Og jeg synes det er så unødvendig å kaste stein i glasshus – mye å feie opp igjen når det knuser liksom… (+bjelken i eget øye, feie for egen dør osv… blablabla)

  Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.