dysfunksjonell.no
21Jan/090

“Gossip Girl”

Den siste måneden har gått med til å se hele første sesong av serien "Gossip Girl", etter tips fra Bodil. Altså, jeg har ikke brukt en hel måned på det, men jeg har ikke ro i rompa til å sitte helt stille foran TVen over lengre tid uten å fikle med noe annet samtidig. Og siden jeg hater å begynne midt i en serie, var det igrunn bare én ting å gjøre - nemlig å begynne på første episode, i første sesong. Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønte hva alt "fuzzet" rundt denne serien gjaldt, for jeg så bare en fryktelig umoralsk serie med de absolutt verste tingene fra ungdomsskolen samlet i en TV-serie. Etter kanskje 5 episoder begynte jeg derimot å fatte interesse for rollefigurene, og alt dramaet rundt dem - og dermed var jeg hekta. Dessuten er et par av dem ganske sjarmerende, på sin egen måte - og alle som har opplevd det vesle helvete ungdomsskolen kan være vil nok kjenne seg igjen i opptil fler av rollefigurene. Jeg skjønner dog ikke helt hvordan en serie med 17 år gamle promiskuøse, semi-alkoholiserte skoleelever med altfor mye penger til rådighet som hovedtema har fått lov til å kapre TV-tid i USA, men det kan hende jeg begynner å bli gammeldags? Verden går fremover, eller noe.

Nå er jeg imidlertid ute etter nye serier som kan brukes som tidtrøyte, og jeg tar gjerne imot tips. Utover "Gossip Girl" følger jeg selvsagt med på "House M.D.", "One Tree Hill", "Dirty Sexy Money", "True Blood" og "Grey's Anatomy" på fast basis - og det hender jeg ser "Private Practice", selv om den ikke rangerer blant de øverste på favorittlisten min. Ellers har jeg sett alt som er utgitt av "Buffy the Vampire Slayer", "Angel", "The Sopranos" (selvsagt), "Six Feet Under", "The Wire" og "Firefly" - alle serier som har fenget mye.

Kjenner du til serier som passer inn blant disse? Please enlighten me! Smile

Posted by Shamini on January 21, 2009 – 10:42 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Two and a half men, Scrubs, og Kongen av Queens er jo også artig, om noe i en litt annen sjanger. Grin

 2. Det er mer serier som jeg ser på dersom de går på TV når jeg skal spise frokost (det som andre gjerne kaller lunch, brunch eller tilsvarende) – ikke noe jeg orker å sette meg ned for å se på. Men ja, for all del – “Two and a Half Men” og “Kongen av Queens” er begge serier jeg liker. Smile

 3. Her er noen serier jeg ser på:
  Fringe – litt x-files/csiish serie.
  Merlin – Serie om trollmannen, ny britisk serie, harry potter`ish.
  Private practise – Spin off fra Greys Anatomy
  Chuck – Humoristisk serie om en som jobber som itmann og blir viklet inn i cia som undercover agent. Hysterisk.
  It crowd – Hysterisk serie om it avd på et kontor, ler så jeg griner til hver episode.

  Noe av det jeg ser på, men smaken er som baken, deltSmile
  Men bare noen tips Smile
  Ha en fn torsdagSmile

 4. Se her ja! “Private Practice” har jeg jo nevnt selv, men et par av de andre der skal jeg sjekke ut. “Merlin” hørtes absolutt ut som noe for meg, og “Fringe” er muligens også det. Takk for tips! Smile

 5. Jeg begynte også å se Gossip Girl for en stund siden. Nå henger jeg med i amerikansk sendeplan, yay. Jeg likte heller ikke de første episodene noe særlig, men så kom jeg inn i det.
  Det eneste jeg fortsatt klør meg i hodet over, er at Serena blir fremstilt som så fantastisk vakker, når skuespilleren er helt gjennomsnittlig av utseende. Blair er jo for eksempel mye penere.

  Hvis du liker Gossip Girl er det stor sjanse for at du også vil like The OC. Mange av de samme folkene som står bak Gossip Girl, og temaet er litt det samme (rike high school-ungdommer og familiene deres, bare på motsatt USA-kyst). Førsteinntrykket mitt av Gossip Girl var “dette er jo en blanding av The OC og Cruel Intensions”, hehe Smile Det kom 4 sesonger av The OC før den tok slutt i 2007.

  Ellers er Desperate Housewives en av favorittseriene mine for tiden, men den kjenner du sikkert til fra før. Veldig jenteserie, og jeg ble hekta. Hehe.

 6. Hmm… jeg skjønner egentlig veldig godt at GG ble kjempepopulær i USA jeg – den inneholder jo alt det “forbudte” – det forbudte er alltid mer interessant enn det snille og tillatte.

  Nå skal det jo sies at også Beverly Hills 90210 var en uhyre populær serie i mange, mange år, og den var vel ikke noe spesielt mindre promiskuøs av seg, eller befattet seg mindre med alkohol (og andre rusmidler) – når var riktignok skuespillerne i 90210 langt langt eldre enn deres high-school-years skulle tilsi, men likevel…

  Kan anbefale Criminal Minds, og kanskje også Bones – sistnevnte inneholder i alle fall David Boreanas(sp?)

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: PCfaenskapshelvete

 7. Vurderer innkjøp av Gossip Girl jeg også. Smile

  I tillegg vil jeg anbefale Gilmore Girls, Veronica Mars, Firefly, Supernatural og Battlestar Galactica. Ja, jeg ser mye TV-serier (men som regel på DVD).

  Renates siste bloginnlegg: I’m going to go study soon, I swear

 8. hehe – jeg har forsøkt alle de seriene mircimus anbefaler og synes de er dårlige og ga opp etter noen episoder Grin Utrolig gøy med noen som har så ulik smak fra meg selv Grin

  Ellers kan jeg da anbefale Weeds, How I met you mother og Battlestar Galactica (ja, det er sci-fi, men last i det minste ned miniserien på 4 episoder som er “forserien” til første sesongen før du sier du ikke liker sci-fi…). Jeg liker også Big Bang Theory, men den vil mange muligens synes er for nerdete.

  Jeg er ellers totalhekta på GG. Samobermannen fnyser på nesen og lurer på om et par av karakterene eier personlighet eller om de kun er kjipe. Deretter går han og spiller fotballspillet sitt på PC’en mens jeg ser på underlige tenåringer og lakker negler…

  Deliriums siste bloginnlegg: Livet i en boble

 9. Nip Tuck! Anbefales på det varmeste, umoralsk, deilig, spennende, forførende Grin

 10. Kjersti:
  “The O.C.” er definitivt en serie jeg kunne tenke meg å se mer av. Jeg prøvde å følge med da TV2 sendte den, men det er sabla vanskelig å følge med på serier på TV, syns jeg. Enten glemmer jeg det, eller så har jeg noe annet å gjøre – da er det mye greiere å kunne bestemme selv. Når du sier det, så ser jeg helt klart likheten mellom “Gossip Girl” og det jeg har sett av “The O.C.”. “Desperate Housewives” derimot, er ikke noen serie for meg – omtrent som “Sex and the City”, som jeg heller ikke liker.

  Ørjan:
  “Bones” har jeg bare sett en episode av eller noe, og det virka igrunn litt morsomt. David Boreanaz er jo ganske så lekker, så den kan jeg jo forsåvidt gi en sjanse. “Beverly Hills 90210” var aldri min greie, kanskje mest fordi vi på den tiden ikke hadde andre kanaler enn NRK, men du har nok helt sikkert rett i at den også var på kanten da den ble sendt.

  Renate:
  Med tanke på de andre seriene du anbefaler, så vil jeg igrunn tro at du vil like “Gossip Girl”. Selv har jeg sett alle 7 sesongene, i kronologisk rekkefølge, av “Girlmore Girls” – en serie jeg glemte å liste opp igår. “Supernatural” gikk jeg lei av uti 3. sesong, så den har jeg på en måte lagt på is inntil videre. “Firefly” er fantastisk! “Veronica Mars” blir liksom litt for jentete for meg, kjeder meg for lett om ikke serien fenger meg nok.

  Delirium:
  Ja, men det er som du sier – smaken er som baken. Når det gjelder “Battlestar Galactica”, så liker jeg ikke sci-fi. Grin Nei, alvorlig talt, jeg styrer unna alt som har med rommet, aliens, romskip og denslags å gjøre – men det er greit, jeg kan sjekke ut miniserien. Første sesong av “Weeds” er på tur til Trondheim med posten, og “The Big Bang Theory” så jeg tilfeldigvis en episode av her forleden. En serie jeg vil plassere sammen med er-det-noe-på-TV-mens-jeg-spiser?-seriene, men absolutt en av de bedre – nettopp fordi den var nerdete! Neglelakk og TV-serier, hva er vel bedre?

  Kine:
  “Nip/Tuck” har jeg hørt mye bra om, men fortsatt ikke sett. Skal sjekke den ut!

 11. Liker ikke sci-fi og romskip, du liksom. Hva med Firefly? Der har vi jo sett alt. Og så glemte du Jericho, som vi er sånn ca midt inni, og 30 Rock, som vi så første sesong av her nylig. Og så kunne jeg tenkt meg å se resten av Now and Again, hvis det hadde vært mulig å få tak i en bedre versjon av den enn den screeneren(?) med ræva lyd, som vi har.

  *Suss*

 12. Blant mine favoritter nå anbefales Battlestar Gtalactica og Dexter. House har du jo alt. Wink

 13. Galactica uten ekstra t, så klart. Forøvrig må jeg også anbefale Peep Show hvis du liker britisk komedie.

 14. Øyvind:
  Men jeg liker jo ikke sci-fi og romskip. Firefly var minst like mye western som sci-fi, og det var den delen som appellerte til meg. Dessuten var det jo samme skaper som “Buffy”, og det må jo bety noe? OK, “Jericho” glemte jeg, men “30 Rock” er også en av disse se-mens-vi-spiser-seriene jeg refererte til lenger oppe her. “Now and Again” er vel kanskje i kategorien sci-fi, men den var jo ganske spennende! *suss*

  Siri:
  Jeg kan ikke forestille meg at jeg vil like “Battlestar Galactica”, men jeg er iferd med å fremskaffe denne miniserien som Delirium snakket om, så får vi vel se. “House” er et must, de andre har jeg ikke vært borti – skal sjekke dem ut. Smile

 15. Dexter kan anbefales på det varmesteSmile Ellers: The Shield (The Wire-ish) og definitivt Prison Break og 24 Wink

  Hildes siste bloginnlegg: Reporting live from Milan, Italy

 16. Hilde:
  “Dexter” og “The Shield” er notert, men “Prison Break” (likte første sesong, og dels andre sesong – men nå gidder jeg rett og slett ikke følge med lenger) og “24” er ikke serier for meg. Jeg vet ikke, det blir for mye av det samme, for langtekkelig liksom.

  Håper ellers du har det flott i Milano! Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.