dysfunksjonell.no
14Jan/090

Datalingvistikk I

I morgen begynner jeg altså atter en gang på studier, nye studier, og faget det handler om er Datalingvistikk I. Jeg skal ta Exphil også, siden jeg klarte å stryke første semester, men der kommer jeg ikke til å følge undervisningen siden jeg har gjort de obligatoriske oppgavene. Jeg er ikke den eneste vet jeg, men jeg skjønner ikke hva vi trenger Exphil til når jeg eksempelvis ikke studerer noe som har med filosofi å gjøre i det hele tatt?

Forholdet mellom datamaskiner og språk er tema for data- lingvistikken. Hvilke av språkets egenskaper kan kodes i datamaskiner, og hva er det maskinene kan ”forstå”? Vi ser nærmere på blant annet automatisk syntaktisk og semantisk analyse, noe som er sentralt for automatisk oversettelse mellom språk. Statistiske språkmodeller, som benyttes i for eksempel taleteknologi, blir også berørt.

Kilde: NTNU

Dette faget må da passe bra for meg? Å studere programmering og språk på samme tid? Jeg håper iallfall det, og at foreleseren ikke er av samme kaliber som den forrige. Om dette ikke fungerer, så vet jeg rett og slett ikke hva jeg gjør. Om jeg orker å gi meg i kast med nok en ny studieretning, eller om jeg bare gir opp hele idéen min om å få meg papirer på at jeg kan noe. Vi får se. Første forelesning er som sagt i morgen, og jeg har planer om å dra til Dragvoll såpass tidlig at jeg rekker å tusle innom Tapir for å kjøpe boka/bøkene. Det har ikke skjedd noe på It's Learning enda, så jeg håper at det faktisk er forelesning, og at den er der jeg tror den skal være? Atter en gang er jeg ambisiøs ved skolestart, og jeg håper det har tenkt å vedvare.

Posted by Shamini on January 14, 2009 – 2:55 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.