dysfunksjonell.no
10Jan/090

Se, der går en seeebra! (del 2)

SebraSå er det kanskje på tide å komme med en aldri så liten "anmeldelse" av gårsdagens sebramiddag. I rå tilstand minner kjøttet om en mellomting mellom svinekjøtt og hestekjøtt, og jeg var litt skeptisk til å smake det. I stekt tilstand mente Øyvind at det minnet veldig om storfekjøtt, og syns vel egentlig ikke at det var noe spesielt med det. Selv syns jeg vel delvis det hele var litt kjedelig, men det hadde en svak annerledes søtlig smak, og det jeg velger å kalle svak "røyksmak" - jeg mistenker at andre ville kalt den samme smaken "viltsmak", hva vet jeg. Etter å ha stekt kjøttet i panna på begge sider for å få en fin stekeskorpe, valgte vi å tilberede kjøttet ved langtidssteking i form, sammen med poteter, vanlig gul løk og tomat. På denne måten får kjøttet ligge og godgjøre seg i stekesjyen - en metode vi har funnet ut gjør kjøtt generelt uimotståelig saftig og mørt. Likevel syns jeg sebrakjøttet var litt tørt, på samme måte som enkelte typer kjøtt er tørrere enn andre. Hval er et eksempel, men også her handler det om godt kjøtt og korrekt tilberedning.

Konklusjon:
RatingDet var både morsomt, spennende og interessant å smake sebrakjøtt til forskjell fra det sedvanlige storfe- og lammekjøttet vi stort sett bruker. Det var dog ikke spesielt nok til at jeg velger å betale så mye som 370,- kroner per kilo for å kunne sette en annerledes middag på bordet, så verdens pysjamashester får nok leve i fred for min del. Smile

Foto: © Øyvind H. '09

Posted by Shamini on January 10, 2009 – 8:39 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.