dysfunksjonell.no
10Jan/090

Kaffe? Te?

De fleste som har reist med fly har ganske sikkert irritert seg over disse masete flyvertinnene som kommer spankulerende nedover midtgangen, mens de i nøyaktig samme tonefall hver eneste gang messer: "Kaffe? Te?" til hver enkelt av passasjerene ombord. Jeg liker dem ikke. Jeg syns de er slitsomme. Nå har imidlertid Øyvind og jeg gått til anskaffelse av kaffe fra Nespresso, etter inspirasjon fra Ida Victoria. Da jeg flytta hjemmefra lot jeg den fine Cappuccino-maskinen min fra Krups stå igjen, mest fordi den traktet elendig kaffe, og generelt var vanskelig å gjøre ren - men også fordi den var stor, klumpete, og krevde mye plass på kjøkkenbenken. Da vi flytta inn i leiligheten vi bor i nå, oppdaget vi raskt at det faktisk står en flott, innebygd Miele Nespresso over den ene benken! Snakker om luksus. Dermed meldte vi oss inn i Nespresso, og bestilte 10 kapsler hver av typene Arpeggio, Capriccio, Cosi, Ristretto og en spesiell 2008-utgave ved navn Variation Caramel.

Nespresso skriver følgende om disse fire forskjellige kaffetypene:

Nespresso Arpeggio"Arpeggio er en utmerket, sterk middelhavsblanding med intens og langvarig fylde og vedvarende ettersmak. Den tykke og myke cremaen kjennes helt til siste dråpe."

Nespresso Capriccio"Capriccio er en fyldig espresso som er avrundet, lett og rikholdig på samme tid. Den tette og delikate cremaen er så fin at den nesten reflekterer lyset."

Nespresso Cosi"Cosi er en blanding spesielt tilpasset ganer som så vidt har begynt å få smaken på espresso, og som vil oppleve en kaffe med myk og fyldig crema, og som har et friskt innslag av sitrus."

Nespresso Ristretto"Ristretto er den typiske, italienske espressoen. Dette er en kort og intens espresso, med en delikat syrlighet og en styrke og intensitet som gir en herlig ettersmak."

Nespresso Variations 2008 Caramel"Den søte vaniljesmaken i Variations 2008 Caramel mildner den røstede smaken til Grand Cru-kaffeblandingen Livanto. En elegant gourmetblanding som minner om kremaktig, myk toffee."

Informasjon lånt fra Nespresso.com

For øyeblikket er de fleste delene av kaffemaskinen til vask, men ikveld skal de ulike kaffetypene testes! Jeg håper virkelig at iallfall noen av disse kaffetypene faller i smak, for selv om det er kjempekoselig å sitte på café hele dagen og kikke på folk, være sosial eller denslags, så liker jeg tanken på å kunne lage min egen kopp cappuccino når det enn måtte falle meg inn her hjemme. Jeg er dessuten helt sikker på at kaffen smaker mye bedre til 3,- kroner koppen, foran de 40,- kronene man gjerne betaler på hvilken som helst kaffebar - og best av alt? Man kan lage den akkurat som man vil ha den.

La Cafetière Tea PotSiden jeg drikker store mengder med te på daglig basis, bestemte jeg meg i sommer for å kjøpe en tekanne som jeg kunne trakte te i løsvekt i tillegg til de ferdige posene. Det er dessverre ikke å stikke under en stol at man har langt større utvalg om man kjøper te i løsvekt, og på butikker som feks. Black Design og Kremmerhuset finner man utrolig mange gode varianter. Nå husker jeg ikke lenger hvilket merke tekanna jeg kjøpte hadde, men den pinnen som man skulle bruke til å løfte opp filteret med når teen hadde trukket ferdig brakk i festet, og dermed ble kannen ubrukelig. Ikke gikk det an å fikse det heller, fordi hele patentet var elendig. Siden det heller ikke hadde falt meg inn at den kunne gå i stykker etter andre bruk, hadde jeg heller ikke tatt vare på kvitteringen, og dermed fikk jeg ikke reklamert på driten. Igår var jeg atter en tur innom Jernia, siden det er januarsalg for tiden, og der fant jeg meg en ny tekanne med et helt annet patent. Om nå denne nye skulle ryke i festet er det ikke verre enn å lodde det på igjen, og kvitteringen ligger trygt forvart i esken. Denne gangen ble det en kanne i rustfritt stål fra La Cafetière, og jeg håper jeg kan få gleden av å nyte litt mer enn to kopper te før den blir ubrukelig på noe vis.

Foto: © Shamini Thevarajah '09

Posted by Shamini on January 10, 2009 – 6:40 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg hadde faktisk et mareritt om disse flyvertinnene som marer om kaffe og te, slå den duWink hehe

  Joakims siste bloginnlegg: Bruk Nettby til å pinge

 2. SpennendeSmile Håper du kommer med oppdatering når du har fått testet både kanne og kaffe!
  Kaffe er bra, ikke mer å si om den saken. Jeg fikk elektrisk kaffekvern av Andreas og Linn til jul, som jeg enda ikke har testet ut, men noe sier meg att skapet mitt får flere nye sorter kaffe når jeg bare får dreisen på denSmile

  Bodils siste bloginnlegg: Min støtteerklæring til alle de uskyldige i Gaza

 3. Joakim:
  Haha, den tror jeg nok ikke jeg kan toppe! Grin

  Bodil:
  Oppdatering kommer selvsagt, selv om Ida allerede har blogget noen ord om hver kaffetype etterhvert som hun testet ut sine. Jeg bestilte disse litt på måfå, men etter å ha lest Idas meninger tror jeg igrunn at jeg traff ganske bra. Volluto skal dog testes i neste runde, om det blir til at vi bestiller igjen! Elektrisk kaffekvern er dritsnedig, jeg fikk låne en mamma hadde stående – som så temmelig verneverdig ut, men som funka som bare det.

 4. Min nespressofavoritt er den lysebrune traktet som vanlig kopp kaffe og den mørkegrønne traktet som en espresso. Mmmm – vi hadde disse på gamle jobben min, og selv om det er trekvart år siden jeg sluttet der savner jeg fortsatt kaffen Grin På nye jobben min har vi en grusom trakter, men mine hint om å kjøpe ny har ikke falt i fruktbar jord.

  Ellers ser det ut som om det er samme tekannekonsept som min fra Bodum. Den har holdt ypperlig et års tid nå og trakter te’en min akkurat slik jeg vil ha den.

  Delirium~s siste bloginnlegg: Man kan ikke tvinge noen til å være gravid…

 5. Takk for tipsene! Den lysebrune er vel.. Livanto, kan det stemme? Har ikke kjøpt den, men hadde planer om å legge den ved neste gang vi bestiller ampuller. Tenkte teste alle sammen. Den grønne må være Capriccio, og den testa jeg som cappuccino igår – dog med helt “på feelingen”-blandingsforhold – og den ble god, men altfor svak. Cosi, som er den mørkebrune, var kjempegod som espresso!

  Det er utrolig hvor mye trakteren/maskinen har å si for at kaffen skal bli god, og det er utrolig gøy å ha en slik maskin i huset. Iallfall når kaffen blir på linje med, eller kanskje til og med bedre, enn den man betaler i dyre dommer for ute. Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.