dysfunksjonell.no
4Jan/090

Mac & Cheese

Det er utrolig hva man kan bruke en blog til, og igår ble Frem fra Skyggenes adventskalender inspirasjon for kveldens middag - nemlig den amerikanske tradisjonsmiddagen Mac & Cheese. Nå modifiserte vi oppskriften litt, og det er ingenting i veien for å endre eller erstatte ingrediensene om det er andre ting du heller vil bruke.

  Mac & Cheese

 • 4,7 dl makaroni
 • 4,7 dl helmelk
 • 4 ss siktet hvetemel
 • 4 ss Tine Setersmør
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 4,7 dl revet ost (2/3 Jarlsberg, 1/3 Engelsk Cheddar)
 • Maarud Salt & Pepper Potetgull

Kok makaronien, og lag en enkel hvitsaus (smelt smøret, rør inn melet til blandingen er jevn, tilsett melken litt etter litt, rør til sausen koker opp mellom hver gang du tilsetter væsken, og pass på at den ikke klumper seg). Rør salt og pepper inn i sausen, smelt deretter i osten, og bland inn makaronien. Deretter has hele blandingen i en ildfast form, og stekes i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. For å få en ekstra liten piff kan du knuse Maarud Salt & Pepper Potetgull i en pose, og strø dette over hver enkelt porsjon - etter smak, selvsagt. En alternativ versjon er å knuse kjeks - eksempelvis Ritz eller annen salt type - over retten før den settes i stekeovnen.

Kjempegodt! Grin

Posted by Shamini on January 4, 2009 – 3:49 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Sannsynligvis blir alt bedre med potetgull Grin

  Gøy å inspirere!

  Ellers gleder jeg meg til du begynner å poste flere neglebilder!

  Delirium~s siste bloginnlegg: The Book Thief / Boktyven

 2. Jeg lurer på om det var Øyvind som kom med tipset om Maarud salt og pepper? Grin

 3. Licota:
  Nei, faktisk ikke. Det er yndlingspotetgullet mitt – og så fant jeg ikke den typen kjeks som jeg egentlig skulle ha til toppen, så da tenkte jeg at potetgull kunne funke. Smile

  Delirium:
  Kjempekoselig å se deg her! Smile Jeg lurer på om du ikke har rett at potetgull forbedrer det meste. Tusen takk for inspirasjonen iallfall, middagen ble svært vellykket – selv om det ble litt i overkant mektig. Neglebilder kommer, jeg må bare få somla meg til å legge på ny lakk – og så er jeg utålmodig som et lite h*lvete, for jeg venter på en pakke med Nfu.Oh! Å vente på pakker som aaaldri kommer er grusomt. Need I say more? Wink

 4. Hehe, så morsomt – Maarud salt & pepper har vært en tradisjon til middag i familien i to generasjoner ser du. Smile

 5. Jeg tror ikke det er unikt for deres familie, altså. I USA er det feks. helt vanlig med potetgull til det aller meste, og i Irland får du alltid med en pose “chips” om du kjøper feks. en sandwich, eller andre lignende små-måltider. Smile

  Shaminis siste bloginnlegg: Mac & Cheese

 6. Jeg sa ikke at det var unikt da.

 7. Det var ikke sånn ment da – det er mange som bruker potetgull ved siden av mat av ymse slag, bare. Og så har man sånne som pappa, som gjerne dropper middagen og spiser bare potetgullet istedet. Razz For min del var det iallfall smart, for jeg liker ikke å krydre maten min når den er ferdig – hater feks. å ha salt på – og da funka jo det knuste potetgullet perfekt!

 8. Jeg pleier å lese bloggen din, men kommenterer sjelden Wink

  Ellers kan jeg innrømme at jeg (som ikke spiser kjøtt. egentlig) har en hang til sprøstekte kyllingvinger med loff og potetgull Grin og en kollega av meg har salt og pepper potetgull til ribbe Grin

  Delirium~s siste bloginnlegg: The Book Thief / Boktyven

 9. Spennde oppskrift det derre – må prøves, om ikke annet så for å glede din far med LITT potetgull Wink. Det meste av hans kost har hittil vært i kategorien “aktiv dødshjelp” – men siden diabetesen kom på scenen er det faktisk håp. Send gjerne flere fancy tips.

  Slurp på nesen fra Fenris og Tico og go’klem fra mamsen

 10. I min familie bruker vi alltid  ha litt maarud classic til juleribba Smile steingodt! anbefales


Leave a comment

No trackbacks yet.