dysfunksjonell.no
28Nov/080

Eksamenstider.. igjen

Bare vi nå passerer 6. desember, så skal jeg smile og være glad igjen. Ikke at jeg ikke smiler og er glad nå, men da er jeg iallfall ferdig med eksamen - og forhåpentligvis gikk det bra. Med den bak meg har jeg iallfall litt mindre å tenke på, og da har jeg en relativt lang juleferie foran meg. Om ikke det er grunn til å smile, så vet ikke jeg! Etter møtet jeg hadde med studierådgiver og -veileder har jeg staket ut en ny kurs for meg selv fra førstkommende vår. Jeg er oppmeldt i fagene Ex.phil ((.. Filosofi og vitenskapsteori.)) og Datalingvisikk I, noe jeg faktisk ser frem imot. Jeg er smertelig klar over at jeg sa noe lignende da jeg begynte på fonetikken i høst, men jeg kan iallfall understreke at jeg ikke slutter fordi jeg ikke mestrer faget! Saken er iallfall den at jeg slutter på fonetikk, og starter opp igjen på lingvistikk fra høsten 2009 - men jeg har bestemt meg for å ta noen fag i vår, sånn at jeg ikke kaster bort så veldig mye tid på ingenting.

I mange, mange år - jeg er ikke gammel, men det begynner å bli en stund siden drømmen først tok form - har jeg snakka om mitt brennende ønske om å bli oversetter for film eller TV, eller kanskje bøker, magasiner, og bruksanvisninger. Mye fordi jeg har godt språkøre, alltid har interessert meg for språk, og stadig irriterer meg over elendige oversettelser og dårlig språk generelt. Som kjent henger jeg ganske mye på IRC, selv om det ikke blir like mye som før, og der kalles jeg ofte for "språknazi". Dette kommer rett og slett av at jeg hater det dårlige språket ungdommene idag bruker (skriftlig, som muntlig), og jeg nøler absolutt ikke med å fortelle dem litt om korrekt skriftlig norsk. Forbausende få har fått med seg at dialekt er noe som snakkes, og at Norge kun har to offisielle skriftspråk, nemlig bokmål og nynorsk. Skal man opptre i et skriftlig forum som en chat er, så må man også kunne klare å gjøre seg forstått på en ordentlig måte - man kan ikke forvente at andre brukere skal måtte tolke en eller annen bygdedialekt for å kunne delta i en samtale.

Én ting er jeg iallfall ganske sikker på, det blir lettere å finne en jobb hvor jeg kan drive med oversettelse med en bachelorgrad i lingvistikk i bunn. Jeg har dessuten en annen plan på lur, men den velger jeg å komme tilbake til på et senere tidspunkt.

Posted by Shamini on November 28, 2008 – 1:06 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Ah, språknazier! <3’em Grin

    Kanskje fordi jeg er en slik selv, til en viss grad? Selv om lang tids kamp mot vindmøller mer eller mindre har gjort at jeg har gitt opp, så er det fremdeles enkelte ting som får øynene mine til å blø, og tankene om å innføre jernjomfruer som straff i norskundervisningen dukker innimellom opp…

    PoPSiCLes siste bloginnlegg: I de sene nattetimer…


Leave a comment

No trackbacks yet.