dysfunksjonell.no
3Nov/080

Det e’kke lett å være spinkel!

Crazy Age Black Crown JeansKlær forundrer meg. I all hovedsak jeans. Hvorfor? Vel, jeg skjønner meg ikke på hverken størrelsene, eller fasongene. Personlig er merkene Only og Crazy Age soleklare favoritter, for jeg vet at disse buksene sitter bra på min spinkle kropp, men jeg blir ikke klok på størrelsene! Noen ganger kjøper jeg en bukse i størrelse 34, og den sitter som bare pokker. Deretter kjøper jeg en bukse i en annen modell, men samme merke, i størrelse 26 - og den er for stor rundt livet. Når det kommer til lengde, er de begge 34", og er selvsagt for lange, for 32" (som er en bra lengde til dette midjemålet) tar butikkene selvsagt bare inn i to eksemplarer, og de går jo først. Jeg har funnet ut såpass at 26 og 34 i livvidde skal være nøyaktig samme størrelse - det er jo ikke annet enn forvirrende at de velger å bruke to ulike sifre - men likevel er de overhodet ikke like store. Jeg mener, jeg skjønner jo også at det er forskjell på modellene, men hvorfor er ikke en størrelse nettopp det.. en størrelse? Det finnes ikke noe som er mer irriterende enn å betale 600,- kroner for en dritkul jeans, for så å komme hjem og finne ut at.. nei, pokker, denne er jo altfor vid rundt midjen eller hoftene! Så nå sitter jeg her da, og sikler på den kuleste jeansen ever (ikke avbildet) - fra Crazy Age. Men tør jeg kjøpe den? Jeg er skeptisk.

Siden jeg likevel skriver om klær, så kan jeg jo fortelle at Ellos omsider har sendt pakken med de ..fire tingene jeg bestilte i slutten av september. Beklageligvis er det ikke veldig mye spennende i pakken, men jeg får iallfall testa ut idéen min om skjørt, knestrømper og leggvarmere. Hadde jeg nå bare fått den nye manuelle rullestolen min, så kunne jeg brukt støvletter også - men neida. Verden opererer for tiden i sirup, og da er det enkelt å være meg skjønner du - med manglende tålmodighet, og altfor kort lunte. Temperament er sjarmerende, er det ikke det de sier?

Posted by Shamini on November 3, 2008 – 1:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Størrelser på klær er noe dritt sprørr du meg. Jeg sliter med akkurat det samme som deg, med dette av att to bukser med såkaldt samme størrelse overhode ikke trenger å være like store. Helt tåpelig opplegg spørr du meg.

  Den buksen der var foresten bare mega kul! Å kjenner jeg deg rett så tar du vel sjansen selv om størrelsene ikke er å bli klok på tenker jegRazz

  Bodils siste bloginnlegg: Kaffeprat

 2. Det er greit at folk er forskjellige, har forskjellig størrelse, og ulik form – men det må da gå an å lage fler mellomstørrelser da, sånn at man vet hva man får når man kjøper noe som angivelig skal passe?

  Den buksa det er bilde av her har jeg fra før av, i to eksemplar faktisk. Hvorfor to like? Jo, fordi jeg opprinnelig kjøpte en i størrelse 32 som selvsagt var for liten – og jeg kunne ikke bytte den hos selger (QXL) fordi ene lappen hadde ramla av. Dermed måtte jeg kjøpe en til i størrelse 34, som sitter rimelig som et skudd.

 3. Skreddersøm! Det eneste som hjelper Smile

  Evt. hyggelige butikker som tilpasser plaggene man kjøper dersom de av en eller annen grunn ikke sitter optimalt – jeg liker slike butikker.

  Og for å være sånn typisk vanskelig, logisk og kverulerende (slik du kjenner meg, med andre ord), så er vel grunnen til at de ikke tar inn så veldig mange (eller at det for den del ikke blir produsert så mange) halvstørrelser og “sære” komboer er fordi de ikke selger noe særlig av dem? Og ofte er det jo slik at skal de først bestille en størrelse, så må de ta inn et visst antall – f.eks. 5, 10, eller 50. Og da blir det straks litt overskuddslager Smile

  Kul bukse, btw!

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Forrige ukes Tweets – 2008-11-02

 4. Skreddersøm er sikkert helt OK for dem som har tilgang på slikt, og ikke minst penger til å betale for sånne goder. Jeg sier dog bare det jeg får oppgitt av alle butikkene som selger de jeansene jeg liker, at bukser i 34/26 med benlengde 32″ er de som går først – og de de tar inn minst av. Og det er ikke engang en “spesial-størrelse”! Jeg er jo ikke den eneste som sliter med at jeans generelt er for lange i beina, selv om de sitter kjempebra over rumpa.


Leave a comment

No trackbacks yet.