dysfunksjonell.no
29Oct/080

Om det å kommentere

Say what!?Jeg lurer ekstremt på følgende;
Når man leser en blog, som man eksempelvis har kommet over via Bloggrevyen eller en eller annen tilfeldig link - og man kommenterer i den, fordi man kanskje har et svar, en mening eller noe annet som er verdt å få med som en liten kommentar - skal eieren av bloggen da svare hos meg, under et innlegg som overhodet ikke er relatert til kommentaren jeg la igjen hos vedkommende, eller skal vedkommende svare hos seg selv?

Jeg mener nemlig at svaret (eller kommentaren) fra bloggens eier ikke har noe som helst å gjøre under et av mine innlegg, og syns det er en skikkelig uting at folk ikke kan svare der hvor svaret har en mening.

Svarer du på kommentarene dine i egen blog?

Posted by Shamini on October 29, 2008 – 5:28 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Ja, jeg svarer på komentarene i min egen blogg. Om jeg skal svare på komentarene jeg får fra andre i deres blogger under inlegg som handler om noe helt annet blir jo ting bare rotete.

  Har egentlig aldri forstådd greia med å svare på komentarer andre plasser enn under det opprinnelige inlegget jeg, så veldig enig med deg her altsåWink

  Bodils siste bloginnlegg: Muffins hekta?

 2. De skal selvsagt svare i det aktuelle kommentarfeltet. Selv om det er hyggelig at folk gir meg en tilbakemelding jeg ikke kommer unna hvis jeg drister meg ut i ukjente kommentarfelter blir jeg likevel irritert om de svarer hos meg. Når man skriver en kommentar er det vel litt implisitt at man vil følge med på de kommentarene som følger?

  Iversens siste bloginnlegg: Facebook på sjørøverengelsk: Fordel 1

 3. Jeg har tenkt på det samme. Er helt enig med deg, og jeg irriterer meg voldsomt hver gang noen svarer meg i min egen blogg på noe som ikke hadde noe med min blogg å gjøre.

  Kjerstis siste bloginnlegg: Pokkers VG og Reisepanelet

 4. Åpenbart i det kommentarfeltet der det hører hjemme. Er det noen som gjør noe annet? Det høres ut som en veldig snodig praksis.

  Frøken Makeløss siste bloginnlegg: Når man ikke kan snakke om barn

 5. Når jeg skriver en komentar på din blogg under ett av dine blogginnlegg er det en selvfølge at du også svarer meg(viss du føler det nødvendig) under samme emne på din egen blogg seff. og ikke på min. Jeg er ikke flink til å svare på komentarer jeg får på mine innlegg men det er mer fordi jeg ikke altid finner det nødvendig å komentere komentarene hele tiden.

 6. Shamini; Ja, jeg skal klø Jenny litt ekstra fra deg… hehe…
  (Jeg kommenterer her for jeg glemte å kommentere i min egen blogg…hehe)

  Lillian N. Myhres siste bloginnlegg: Gratulerer Puma & Venke

 7. Frøken Makeløs:
  Jeg har opplevd ved iallfall tre forskjellige anledninger at jeg har kommentert i en eller annen tilfeldig blog, og fått svar her i min egen – til min store fortvilelse. Snodig indeed!

  Lillian:
  Vel, siden det er deg lar jeg det gå for denne gang.. Grin

 8. Enig med du. Kommentarer skal kommenteres der de er lagt inn – ikke som en meta-kommentar på andres blogger. Dersom noen kommenterer hos meg, og jeg føler at det trengs mer tilsvar enn hva som er tilrådelig å ha i kommentarfeltet, så lager jeg heller en ny blogpost.

  Ellers kan jeg jo nevne et par ting jeg synes er greit å ha i forbindelse med kommentarer/tilbakemeldinger:
  1. vanlig kontaktskjema – innimellom er det greit å kunne gi en tilbakemelding til noen utenom kommentarfeltet – selvsagt er ikke dette ønskelig for alle (og jeg synder her selv, da kontaktskjema-innstikket jeg benyttet køddet seg til, og jeg aldri kom så langt som til å fikse det), men det er nå greit å ha, synes jeg
  2. mulighet for å følge diskusjonen i kommentarfeltet via epost – jeg personlig i alle fall, kommenterer på såpass mange blogger at det å følge med på kommentarer blir litt håpløst – dermed er det veldig greit å få en liten epost i innboksen som forteller meg at det er kommet nye kommentarer i en tråd jeg følger

  (nå ble dette litt meta likevel, men jeg følte det jeg hadde å si i alle fall hadde litt med saken å gjøre) Grin

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Definisjonen på barn

 9. Ørjan:
  Tja, jeg er ikke helt enig med deg der – men det kommer selvsagt helt an på hvilken type “blog” du har. Jeg ville feks. ikke ha noen som helst nytte av et kontaktskjema, adressen min finner du her uansett om du vil maile meg noe. Jeg syns heller ikke at det å få fylt mailboksen med kommentarer i hytt og gevær er en god ting, med mindre det er fra min egen side – bloggene jeg leser sjekker jeg daglig uansett, så jeg går sjeldent glipp av noe. Smile

 10. Det kommer litt an på syns jeg.
  Er det et konkret spørsmål setter jeg pris på at de svarer i min blogg, så slipper jeg å gå inn å sjekke bloggen. Husker neppe adressen hvis jeg tilfeldigvis kom over den.
  Men hvis det er en kommentar til kommentaren min så kan de godt bare ha den i eget kommentarfelt.

  Eliisas siste bloginnlegg: selfpity

 11. Dersom jeg legger igjen en kommentar i en blog jeg tilfeldigvis kommer over, og den kommentaren inneholder feks. et spørsmål jeg gjerne vil ha svar på, så merker jeg meg adressen – nettopp fordi jeg skal kunne sjekke igjen senere om jeg har fått svar.

  Jeg forventer ikke, og setter forøvrig heller ikke pris på, at vedkommende går inn i min blog, tar et tilfeldig innlegg som er helt urelatert til kommentaren “in question”, og fyller på med kommentarer som blir totalt intetsigende for alle andre enn meg og ham/henne selv. Det bidrar til frustrasjon, irritasjon, og rot – en, som allerede sagt, skikkelig uting.


Leave a comment

No trackbacks yet.