dysfunksjonell.no
7Oct/080

Ønsker meg speilreflekskamera!

Folk er så dumme! De legger ut flotte, klare bilder i bloggene sine, og passer på å fortelle oss andre at disse selvfølgelig er tatt med et Canon EOS 450D - et speilreflekskamera. Charlotte er en av dem, men greit.. til hennes eget forsvar svarte hun bare på spørsmålet mitt, når jeg lurte på hvilket kamera alle de flotte bildene hennes var tatt med. Kjersti er en annen, hun har nemlig nettopp kjøpt seg dette kameraet, og selv om hun ikke har tatt allverdens bilder med det enda, vet jeg fra tidligere at hun kan utrette mirakler med et kamera i puselanken. Så har vi Julia Isabelle da, som nettopp har fått et Canon EOS 400D - riktignok "lillebroren" til det jeg sikler på. Hun er fortsatt ikke helt fortrolig med det, men produserer likevel perle etter perle, og jeg vil også ha et sånt!

Joda, vi har nettopp kjøpt oss et kamera. Og ingen av oss er de helt store hobby-fotografene, selv om det har akkumulert mange flotte bilder opp igjennom tiden, men det hadde vært morsomt å kunne bli en sånn en kanskje? Så var det dette med "nødvendigheter". Jeg mener, er det nødvendig å bruke 4990,- på kamerahuset, og deretter ytterligere 1500,- og oppover på objektivet? Beklageligvis innser jeg at svaret er "nei", selv om jeg fikk noen flotte unnskyldninger sist jeg skrev om kameraer.

Kanskje det er på tide å skrive ønskeliste igjen? Tror kanskje trikset er å skaffe seg et kjæledyr først, sånn at jeg "bare må ha" et Canon EOS 450D for å ta bilde av vidunderet med. Det funka jo utmerket med en sånn unnskyldning når jeg hadde chinchillaene, og "bare måtte ha" et kamera som var kjapt nok til å ta bilde av noe mer enn en buskete hale - selv om det var veldig mye mer sannhet i det, enn det ville vært denne gangen. Dessuten er det jo superpositivt at DinSide Data har gitt akkurat denne modellen terningkast 6. Gah! Hvorfor vil jeg ha alt mulig rart, og hvorfor må alt koste så usannsynlig mye penger?

Posted by Shamini on October 7, 2008 – 2:54 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Er det nå jeg skal hinte til denne siden:
  http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2128

  Dessverre er selve videoen “Reverie” tatt ned, men det går sikkert an å finne den igjen.

  Jeg vil da altså ha et Canon EOS 5D Mark II, speilrefleks med full-HD video muligheter, som er fullstendig suverent… når man først skal sikle på noe, liksom.

  Men ja, det å ha et speilrefleks-kamera er ganske greit til tider. Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte mitt, selv om det jo er fullstendig utdatert nå. (Canon 300 D, kjøpt for… noen år siden).

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Blog Action Day!

 2. Jeg har et 350D jeg, kjempefornøyd med det! Så nå ønskes det tilleggsstæsj her. For kjøper man kamera så bare mååå man ha ekstra linser, batterigrep, filter og blits! Det sier seg jo selv!

  Linns siste bloginnlegg: Hyttetur med Andreas i bur

 3. jeg har også lyst på speilrefleksWink

  lenas siste bloginnlegg: Tricot.

 4. Ørjan:
  Joda, link i vei du – men jeg ble ikke hverken mer eller mindre sugen på 450D. Jeg har OVERHODET ikke bruk for et kamera med 21,1 megapixler (eller halvparten av det engang), ei heller et videokamera, så for min del utgjorde det ingen stor forskjell. Kjempeflotte bilder, dog! Uansett, litt av (hoved)problemet var jo dette med pengene, så det hjelper jo på en måte ikke å sikle på et kamera som garantert koster dobbelt så mange skjorter som det jeg opprinnelig sikla på. Grin

  Linn:
  OK, nå er du offisielt med på lista over dumme mennesker. Wink

  Lena:
  Hyggelig å se et nytt “ansikt” i dagboka mi! Ja, hvem har vel ikke det… *sukk*

 5. Charlotte tar fine bilder fordi hun er flink til å ta fine bilder, ikke fordi hun har et Canon EOS450D. Kameraet hjelper, men aller viktigst er blikket, og det har hun masse av.

  Du kommer inn på speilrefleksmarkedet på langt rimeligere vis enn å bruke 700 på 450-en. Hvis du ikke en gang er hobbyfotograf, er det veldig kjapt gjort å spare penger i stedet for å bruke de. Men da forsvinner vel poenget med å ha ønskeliste, kanskje?

  Geirs siste bloginnlegg: Det hjelper ikke å tvinne tumlene i lomma

 6. Det kommer litt an på hva man legger i begrepet hobby-fotograf, tenker jeg. Jeg tenkte mest på sånne som gjerne fremkaller bildene sine selv (kanskje sverger til gode gamle papirbilder, foran de nymotens digitale), har med seg kameraet sitt uansett hvor de går hen, og slike ting. Det såkalte “blikket” har jeg også fått høre mang en gang at jeg har, men uten et skikkelig kamera hjelper det jo ikke å ha et godt blikk. Har man begge deler derimot, da blir ting blir spennende – og det blir virkelig gøy å leke seg med et kamera.

 7. Løp og kjøp sier jeg bare (ja, såfremst du har de pengene til overs da). Tror kameraet jeg nylig kjøpte har vært med meg overalt hvor jeg har vært i det siste. Det er riktignok ikke alt som blir like bra, men det er jo digitalt, så det er jo bare å slette.

 8. WHAT?! Jeg er smart!
  Nikon D40 er jo knallbillig i forhold til mye Smile

  Linns siste bloginnlegg: Hyttetur med Andreas i bur

 9. Om du er ute etter et LITT billigere kamera, så gir jeg mine varmeste anbefalinger til Canon Powershot S3 IS. Det er ikke speilrefleks, men visstnok så nært en kommer speilrefleks uten at det virkelig er det. Smile Jeg er i alle fall kjempefornøyd! Nå må jeg bare lære meg å bruke det da…

 10. OutOfBounds:
  Penger tilovers har man da vel aldri, eller er du en av disse som har altfor mye penger til rådighet? Beklageligvis ble jeg ikke utstyr med økonomisk sans, så det hender rett som det er at jeg “finner” penger som har “blitt tilovers” – kan jo ikke la dem ligge, tenk om de brenner hull i.. ehm, kontoen? Wink

  Linn:
  Men, du må da skjønne at det ikke hjelper at NikonD40 er knallbillig, når det er et Canon EOS 450D jeg vil ha?

  Renate:
  Ikke-speilrefleks har vi jo – både Panasonic Lumix F5 og Canon Digital Ixus 80 IS, men vi har liksom begge to lyst på speilrefleks også. Hvordan lærer man å styre sine lyster? Hjelp! Wink

 11. Ikke for å være slem, men om du vil kan du godt låne Kaisa til å ta bilder av om du nå skulle kjøpe deg speilreflekskameraWink

  Jeg har iallefall fårr utrolig mange bilder med hårtuster på den siste tiden, så speilrefleks er på min ønskeliste også. Men så var det disse pengene da..

  Skal vi spille lotto? Kan kjøre til Verdalen for å kjøpe den, ser jo stadig i nyhetene att de som tipper der vinner millionerWink

  *kose*

  Bodils siste bloginnlegg: Kamilla og Tyven

 12. Nå skal jeg være litt mer slem her… Jeg synes det er teit å kjøpe kamera for å ta bilde av hårduster.

  Linns siste bloginnlegg: Hyttetur med Andreas i bur

 13. Bodil:
  Nah, litt av poenget med å ønske seg kamera med kjæledyr som unnskyldning er på en måte at dyret er mitt – og at jeg dermed har bruk for bilder av det. Hva skal jeg med bilder av Kaisa? Når jeg har min egen Pomeranian, eller helst Kleinspitz, så er iallfall unnskyldningen brukbar.

  Linn:
  Jeg har ikke planer om å ta bilde av “hårduster” egentlig, dessuten var du dum, ikke slem. Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.