dysfunksjonell.no
27Sep/080

Iskalde høstvinder

Gylset, SteigenDet merkes at vi går mot kaldere tider. Det blir mørkt tidligere, og det er merkelige farger ute - både på himmelen, og i den vesle naturen som er å se her i storbyen. Været har begynt å endre seg, og de iskalde høstvindene har begynt å feie over asfalten. Sakte, men sikkert, begynner det oransjebrune løvet å falle av trærne, og samle seg på fortauene - og jeg må beklageligvis innse at det er på tide å ta fram både skjerf og hansker, og bytte ut skinnjakken med den vindtette boblejakken min.

OK, hvis jeg legger godviljen til kan jeg sikkert finne noen positive ting å si om senhøsten og vinteren, men den godviljen foretrekker jeg å oppbevare innerst i en skuff - noe som gjør den vanskelig å finne igjen. Da er det lettere å finne go' ord om disse årstidene hjemme i nord, hvor jeg var omringet av nydelig natur - og ikke på langt nær like mange bygninger, biler og kilometer med asfalt som her. Jeg har derfor valgt å pryde dagens innlegg med et utsnitt av et vinterbilde som er tatt hjemme i Steigen, foran huset hvor jeg er oppvokst. Når man blir møtt av farger som disse, i et landskap som nesten tar pusten fra en, da.. er det vanskelig å hate vinteren - og jeg kjenner et svakt stikk av hjemlengsel.

Til uka skal jeg tusle meg en tur til byen, for der har jeg ikke vært på altfor lenge. Kanskje det er kommet noe fin, og nyttig innen vintertøy som finner seg en plass i klesskapet mitt? Håper ikke det blir så altfor lenge til jeg får pakke fra Ellos, ja - for de ordnet omsider opp i adressestyret - da skal jeg nemlig teste konseptet med leggvarmere.

Foto: © Inga Thevarajah '05

Posted by Shamini on September 27, 2008 – 8:55 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Høsten er på allle måter vakrere på lande enn i byen synes jeg, vinteren også for den del. Jeg synes lufta er friskere og det er så mye fin natur å se på framfor byggninger og asfalt som er i byen. Nå er jo også jeg en veldig lande patriot da, og jeg har aldri likt bylivet noe særlig så jeg er nok rimelig innhabil på den fronten. Høsten er mørkere og på et vis en tung årstid, men til tross for dette er det kansje også den vakreste. Det er i vertfall et vanvittig flott fargespeter som følger årstiden!

  PS! Tror du vil like leggvarmerne dne, jeg synes i vertfall det er veldig godt med leggvarmere på når det blir kaldere uteWink

 2. Høsten er en magisk tid syns jeg, jeg liker i grunn høsten veldig godt. Dessuten gir det meg som ivrig hobbyfotograf mange spennende muligheter til kreative bilder.

  Joakims siste bloginnlegg: Jeg famler meg rundt i ruinene av mitt liv

 3. Savnet går nordover for meg også på kalde sure dager. Men til trøst er det faktisk ganske fint akkurat her jeg bor for det er et lite stykke utenfor byen. Men ikke det samme som hjemme. Det er så innestengt av fjell her. Savner kysten… Blir litt klaus av å bo langt inne i en fjord. Men… Til gjengjeld er det fint å rusle rundt på kirkegården til Nidarosdomen når det er så mange fine farger. Det er så fredelig der, alltid.
  Og snart er det Samhain og så er det Yule! Grin

 4. Jeg liker høsten å vinteren på en måte, og det må bli att man kan sitte inne under ett varmt pledd og høre vinden suser utenfor, men ikke fult like morsomt, når man vet att man innen kort tid må stikke nesa ut fra pleddet og ut i den iskalde vinden som suser forbi utenfor.

  Jeg har vokst opp i byen, men må alikevell være enig i att vinter og høst er bedre på landet. Man får en helt annen ro der enn man gjør i byen i disse årstidene. Utrolig fint bilde foresten! Om du har tengt deg oppover til nord i vinter må du bare si ifra om du vil ha med en blindpassasjer eller toWink

  Bodils siste bloginnlegg: Huslig for en dagWink

 5. Fine, fine bildet. Og det er virkelig ikke noe som er vakrere enn vinteren nordpå, for den del mer imponerende enn en riktig vinterstorm nordpå. Vinteren har sine fine øyeblikk, men jeg foretrekker likevel sommeren, siden jeg da kan oppleve de fine øyeblikkene uten 20 lag polstring for å overleve kulda.

  Men så blir spørsmålet: Ville vi sette like stor pris på sommeren om vi ikke lengtet etter den hele vinteren? Mitt svar blir vel “neppe”…

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Etikk på nett – blogging og debatt


Leave a comment

No trackbacks yet.